Криптовалюта: актив чи гроші? Думка глави МВФ.

Криптовалюта: актив чи гроші? Думка глави МВФ.

Згідно з директором Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіною Георгіевою, криптовалюта - це активи, а не гроші. Вона відкидає занепокоєння щодо можливості біткоїна замінити долар США як головну світову валюту, посилаючись на розмір американської економіки, а також на глибину та складність її капіталовідносин. Глава МВФ про криптовалюти та гегемонію долару США

Директор МВФ Крісталіна Георгіева відкинула можливість того, що криптовалюта є грошим та пояснила, чому вона не бачить біткоїн як загрозу для гегемонії долара США, під час інтерв`ю з Yahoo Finance Live минулого тижня. Георгіева сказала:

`Наша точка зору полягає в тому, що потрібно робити розрізнення між грошима та активами. Коли ми говоримо про криптовалюту, ми насправді говоримо про клас активів.

`Воно може бути підкріплене, і в такому разі це має більше безпеки та менше ризику, або воно може не мати підкріплення, і тоді воно є ризикованою інвестицією. Але це не зовсім гроші. Воно дещо схоже на фонд управління грошима`, - вона пояснила.

Минулого тижня Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США вперше схвалила біткоїн-біржеві фонди (ETF) з фізичним постачанням, що стало переломним моментом для криптовалютної індустрії. Одразу було схвалено одинадцять біткоїн-ETF, більшість з яких розпочали торгувати наступного дня.

Хоча багато хто вважає, що схвалення американських біткоїн-ETF може сприяти ширшому прийняттю BTC та його узагальненню, директор МВФ вважає інакше, стверджуючи, що біткоїн не має необхідних якостей, щоб замінити долар США як головну світову валюту. `Дивіться, якщо цей день існує, він так далеко в майбутньому, що я думаю, що не дуже корисно про нього говорити`, - вона заявила, уточнюючи:

`Чому долар сьогодні є головною валютою? Через розмір американської економіки і, найголовніше, через глибину капіталовідносин у США.

`Тому я, особисто, не спішу заміняти свої долари на іншу валюту. Це не означає, що ви не маєте різноманіття. Але я б не замарковувала на цьому [конкуренції біткоїна з доларом]. Є речі, які мене хвилюють, але цього не стосується`, - сказала директор МВФ.

У грудні минулого року Георгієва закликала створити чіткі регуляторні рамки та міцну інфраструктуру по всьому світу, щоб зменшити ризики, пов`язані з криптовалютними активами. `Виклик полягає в тому, що високе поширення криптовалюти може підривати макрофінансову стабільність`, - пояснила вона. `Нашою метою є створення більш ефективної, інтероперабельної та доступної фінансової системи, надаючи правила, щоб уникнути ризику криптовалюти, та інфраструктуру, використовуючи деякі з її технологій`.

Що ви думаєте про заяви директора МВФ Крісталіни Георгієвої щодо криптовалюти? Ви вважаєте, що біткоїн може замінити долар США як світову резервну валюту? Дайте нам знати у коментарях нижче.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути