Криптоплатформи: Децентралізація та Залучення Користувачів

Криптоплатформи: Децентралізація та Залучення Користувачів

Платформи криптовалют будують спільноти, які неможливо створити для традиційних бізнесів.

Спільноти криптовалют значно зросли за останні роки завдяки передовим моделям залучення користувачів: децентралізоване управління (DAO), колекції неподільних токенів (NFT), стейкінг та моделі перерозподілу платежів спільноті криптоплатформи, такі як Slash.

Згідно з останніми статистичними даними з платформи аналізу DAO DeepDAO, наразі існує понад 19 000 DAO з загальною сумою близько $40,2 мільярда, заблокованих у казначействах цих децентралізованих спільнот. Крім того, щонайменше 420 мільйонів власників криптовалюти по всьому світу, більшість з яких є членами однієї або кількох криптоспільнот.

Для активів, що на ринку всього десять років, та з новою схваленням Bitcoin Spot ETF, ймовірно, що криптоспільноти продовжать зростати в наступні роки.

У наступному розділі цієї статті ми поглибимося в причини того, чому криптоплатформи виходять на передові позиції порівняно з традиційними підприємствами у плані створення стійких спільнот. Модель криптоплатформи: децентралізація та стимулювання.

Як зазначалося вище, є кілька чинників, що прискорюють зростання криптоспільнот. Хоча деякі з них можна вважати ще експериментальними, не випадковість те, що вони набирають популярності й заохочуються поза типовими крипто-сценаріями, спортивні команди, такі як PSG Футбольний клуб, випускають кілька колекцій NFT для підвищення залучення фанатів.

Децентралізоване управління (DAO)

На відміну від їх традиційних аналогів, де рішення приймаються центральною стороною (радою або управлінням), більшість криптоплатформ перейшли до горизонтального підходу до управління, де рішення приймаються членами спільноти, які володіють певним управлінським токеном.

Наприклад, Uniswap, який наразі є провідною децентралізованою біржею (DEX) за обсягами, користується великою активною спільнотою. З моменту запуску платформи було понад 33 000 учасників за все часи та 377 000 власників управлінського токену UNI на момент написання. Більш того, у спільноті Uniswap було винесено 170 управлінських пропозицій, з понад 269,000 голосів.

Навпаки, централізовані біржові платформи, такі як Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) та Nasdaq, належать публічним компаніям, де багатоакціонери мають перевагу. Обираючи між децентралізованими спільнотами, де їхні голоси можна почути, на відміну від інвестування в традиційні бізнеси, там, де, на додачу до багатьох інших традиційних бізнес-моделей.

Поділ платежів

Одним з найважливіших факторів у побудові сильної спільноти навколо продукту є забезпечення того, що всі зацікавлені сторони будуть адекватно винагороджені. Зараз ця криптографічна платформа обігрує понад 13,5 мільйонів доларів у транзакціях, з більше ніж 3,000 підприємців, які зареєстровані.

Ще важливіше, такі криптографічні платформи, як Slash, не просто пропонують щедру розподілу від урятувань, але і будують платіжні шляхи майбутнього. Ця платформа криптовалют в Японії взагалі не стягує від торговців протягом 0%-2% порівняно з традиційними постачальниками послуг оплати, такими як Visa і Mastercard, де витрати на обробку карток можуть сягати 3,5%.

Slash також планує випустити першу регулюються криптокредитну картку до свого арсеналу, що відкриє шлях для новачків та ветеранів криптовалютного ринку в Японії використовувати свої криптоактиви для щоденних платежів без стримування. Стейкінг

Ще одна причина успіху в криптоспільнотах полягає в тому, винагороди, які учасники можуть отримати від стейкінгу своїх управлінських токенів. Давайте спростимо, стейкінг це процес сприяння валідації транзакцій та забезпеченнять мережі в блокчейні PoS шляхом закріплення своїх токенів як заставу для участі. Назад, стейкінг заохочується за фіксованою або гнучкою відсотковою ставкою за внесення своїх токенів.

Найкращим прикладом тут буде екосистема Ethereum, яка перейшла від PoW до PoS блокчейну в минулому році. З того часу кількість закладених ETH стрімко зростає до 26% від загальної кількості ETH в обігу, а показник винагороди зараз становить близько 3,67%.

Навіть без обчислень, більше сенсу тримати актив, який крім цінності також може приносити пасивні відсотки вкладаючи в мережу. Це те місце, де стейкінг виходить на передові позиції порівняно з традиційними бізнес-моделями, які не пропонують більшій спільноті можливості взяти участь або стимулювати коготь за покупку їх продукту чи просто бути частиною спільноти.

Колекції NFT

Колекції неподільних токенів також довели свою жорсткість у веденні живих спільнот; насправді, такий підхід до залучення спільноти використовується поза ринком криптовалюти. Але перш ніж підкреслити деякі традиційні бізнеси, які стрибають на поїзд NFT, такими як Bored Ape Yacht Club (BAYC) та Cryptopunks, були одними з найбажаніших цифрових активів на піку попереднього булішого перебігу.

І навіть після спадання ринку NFT, ці колекції перетворилися на живі спільноти, з чим BAYC віддав вельми попит повстати Mutant Ape Yacht Club (MAYC). Ця еволюція колекцій NFT в більші спільноти демонструє, наскільки багато цінності можна отримати, роблячи власність більш особистою та ексклюзивною. На момент написання загальний ринок BAYC перевищує $700 мільйонів, а загальна ринкова капіталізація колекцій NFT становить $55 мільярдів.

Даний успіх не дивує, що традиційні бізнеси, включно з популярними брендами, такими як Nike, Coca-Cola, Adidas та Budweiser, в певний момент випустили колекцію NFT для підвищення залучення фанатів. Статистика також показує, що 42% топ-50 модних брендів запустили або виявили інтерес до колекцій NFT.

Висновок

Модель криптоплатформ, хоча й все ще відносно нова, представляє виклик для традиційних бізнесів, які довгий час діяли на основі централізованого керівництва та перекошених процесів винагород. Із зростанням криптоспівтрот, лише питання часу, коли існуючі бізнеси почнуть цінувати цінність децентралізованих співтрот. Дні, коли компанії отримували більше, а користувачи певної платформи мало заробляли за свою активність, пройдуть.

Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Партнерство Bitget і LALIGA: Криптовалюта у світі спорту
Bitget стає спонсором футбольної ліги LALIGA з Мбаппе та Левандовскі. Рух у спортивний сектор на нових ринках через партнерство з широкою аудиторією. Біржа відзначає свою шосту річницю з понад 45 мільйонами користувачів. Грейсі Чен підкреслює важливість співпраці з LALIGA. 🚀🎉
Переглянути
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Нові відкриття про Баррона Трампа: крипто, час та містифікація
Огляд: Баррон Трамп торгує крипто й подорожує у часі, зауважили активісти. Його звязок з мем-койнами вразив спільноту. Також закидують родині Трампів звязки з подорожуванням у часі через романи та інновації. 🕰📈
Переглянути
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Фінансові турботи: вплив ставок Феду на ринки
Crypto журналіст Артур Гейс попереджає про можливу ядерну катастрофу для фінансових ринків при зниженні ставки Феду на 50 базисних пунктів. Досліджує вплив цього на біткоїн та фіатні валюти. 📉🔥 #Crypto #фінанси
Переглянути
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
Перехід на Web3: Підготовка робочої сили
🚀 Web3 готує майбутню робочу силу до $1,4 трлн ринку блокчейну. Підготовка співробітників — ключ до успіху у децентралізації. Компанії повинні інвестувати в навчання, щоб забезпечити стабільність у цьому інноваційному просторі. 🌐📈
Переглянути