Union Investment запускає новий блокчейн фонд

Union Investment запускає новий блокчейн фонд

Німеччина: Union Investment диверсифікує портфель з новим блокчейн фондом

Німецьке інвестиційне управління Union Investment запустило новий блокчейн фонд для диверсифікації свого портфеля. Під назвою UniThemen Blockchain Fund, цей фонд на основі блокчейн буде працювати за різноманітною стратегією, утримуючи справжні цифрові валюти та акції, пов`язані з блокчейном.

Придивившись уважніше до роботи фонду, видно, що 15% коштів буде виділено на цифрові токени через сертифікати. До 65%-100% оцінки UniThemen Blockchain фонду буде використано для акцій, пов`язаних з блокчейн, розподільною книгою (DLT) та цифровими валютами. Також є плани виділити частину активів на облігації, якщо вони не перевищують 20% від загальних активів.

Йохен Келлер, керівник Альтернативних Інвестицій в Union Investments, зауважив, що дочірня компанія DZ Bank буде слідувати прикладу своєї материнської компанії в прийнятті цифрових валют.

«Структура активів стане набагато ширшою у майбутньому», - сказав Келлер. «Альтернативні форми інвестування також повинні бути розширені на активи, побудовані на токенах».

Батьківська компанія Union Investment, DZ Bank, вже раніше запустила пропозицію торгівлі цифровими валютами для німецьких спільнот банків, підкріплюючись Metaco для рішення з кастодії. Незважаючи на очікування на його ліцензію від BaFIN, DZ Bank робить значні перемоги в екосистемі, вкладаючи шлях для своїх дочірніх підприємств.

Union Investment раніше розпочав в інвестиції в Web3, зануривши свої нозки в євро-деноміновані цифрові облігації Європейського інвестиційного банку. Менеджери фондів також придбали значну частку цифрової облігації Siemens у 2023 році, що забезпечило значний досвід фірмі для запуску власного фонду Web3.

Німецькі банки досліджують блокчейн

Незважаючи на незгоду банківських регуляторів досліджувати застосування блокчейну в фінансах, німецькі комерційні банки та інвестиційні управління віддають перевагу цій технології. У дослідженні 2023 року коаліція кредиторів під Громадським Банківською Комісією Німеччини поділилася амбіційними планами використовувати депозитні токени для міжбанківських трансакцій.

Німецькі комерційні банки також шукають більшу роль у запланованому запуску цифрового євро, щоб обмежити ризики дезінтермедіації банків та низькі показники прийняття.

«На основі сьогоднішніх бізнес-відносин комерційні банки найкраще знають, що їх клієнтам потрібно від цифрових грошей - і це стосується як споживачів, так і компаній, з якими банки співпрацюють», - йдеться в документі від Об`єднання Німецьких Банків.

Дивіться: Що можуть організації зробити, щоб потрапити в автобус Web3 та цифрового ідентифікації?

Новачок в галузі блокчейну? Перегляньте розділ `Блокчейн для початківців` від CoinGeek, остаточний довідник-ресурс для вивчення більше про технологію блокчейн.

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути