Біткоінери перемагають у боротьбі проти екстрених наказів від Департаменту енергетики США

Біткоінери перемагають у боротьбі проти екстрених наказів від Департаменту енергетики США

Bitcoin Miners Show Muscle Pushing Back Against Warrantless `Emergency` Order

Біткоінери здобули важливу перемогу у боротьбі за скасування `екстрених` наказів у сфері майнінгу біткоїну Департаменту енергетики США. За даними судових документів, Агентство інформації з енергетики скасовує обов`язковий опит, який був відправлений сотням майнерів на користь відповідного повідомлення та коментаря, який вимагає закон. Агентство поспішно оголосило наказ на початку лютого, назвавши запит даних питанням національної важливості.

Це уривок з розсилки The Node, щоденного огляду найважливіших криптоновин на CoinDesk та ще далі. Ви можете підписатися, щоб отримати повний бюлетень тут.

Це відбувається у відповідь на позов, який був поданий Техаською блокчейн радою, Riot Platforms, Новим Альянсом громадянських свобод та Палатою цифрової комерції проти Департаменту енергетики, який у лютому отримав тимчасовий судовий забороняючий наказ, що обмежував можливість уряду збирати дані. Суд, який розглядав справу, написав, що `імовірно`, що обґрунтування першісного запиту на наказ про надзвичайні ситуації було `недостатнім`.

Запитували також: Уряд США, здається, наближається до біткоїн майнінгу | Особиста думка

З самого початку криптоіндустрія змогла мобілізуватися та влаштувати хвилю та викликати шаткане обґрунтування законопроекту. Це був рідкісний момент, коли, побачивши загрозу надмірного регулювання , внутрішні учасники промислу вирішили відповідати.

Наприклад, у статті CoinDesk, Лі Братчер з Техаської блокчейн ради вказав, що запит даних може легко політизуватися та спричинити неповні наративи про те, як індустрія блокчейну взаємодіє з національною мережею. Новий Альянс громадянських свобод сказав, що звіт Енергетичної інформаційної агенції, ймовірно, виник з `політичного тиску`, а не з бажання запобігти `громадській шкоді`.

Енергетична інформаційна агенція тепер спробує отримати дані — які можуть бути дійсно корисні — за допомогою засобів, які не порушують конституційні права людей. Згідно з судовими документами, вона опублікує повідомлення у Федеральному реєстрі про свою пропозицію та знищить будь-яку вже зібрану інформацію.

Також варто зазначити, що оригінальний запит на опит був позбавлений будь-якої інформації про те, як уряд захистив би можливо чутливу корпоративну інформацію або чи вона буде анонімізована, якщо вона буде опублікована публічно, що є стандартною практикою для цього виду збору інформації, — сказав Братчер, який працював в Департаменті енергетики.

Більш того, як стверджували Riot та інші позивачі у своєму позові, крипто-майнери `негайно та неповерненно постраждали б від того, що їм довелося розкрити конфіденційну, чутливу та власну інформацію Енергетичній інформаційній агентство`. Опит становив загрозу кримінальних покарань, якщо майнери не відповіли.

Братчер сказав, що збір інформації може врешті-решт пролити світло на все більш важливий сектор. Проте він бажав би, щоб Енергетична інформаційна агенція співпрацювала з промислом для розроблення більш точного та корисного опиту. Наприклад, він міг би запитати не лише, скільки енергії витрачають майнери та від яких постачальників, але і як їхнє гнучке споживання електроенергії може бути корисним для мережі та стимулювати зелені джерела виробництва енергії.

У Техасі майнери працюють безпосередньо з оператором державної мережі, щоб зменшити потужність під час періодів стресу в мережі — наприклад, під час зимового шторму 2021 року, коли мільйони залишилися без доступу до електроенергії. Це робить іронічним те, що обгрунтування екстреного наказу Енергетичної інформаційної агентства було частиною оцінки того, як майнінг може призвести до `громадської шкоди`.

Агентство енергетичної інформації тепер відкриє 60-денний період публічних консультацій, який почнеться з дати публікації нового повідомлення у Федеральному реєстрі.

Хоча опит, ймовірно, повернеться у певній формі, цей момент є справжньою перемогою для галузі, яка, здається, перебуває під прицілом американських посадовців. Не тільки посадовці, як Голова Комісії з цінних паперів та бірж Гарі Генслер, Міністр фінансів Джанет Єллен та Сенатор Елізабет Уоррен постійно ставлять знак рівності між криптовалютою та шахрайством, але, ймовірно, активно займаються її знищенням.

Цікаво, що Уоррен закликає стримати сектор майнінгу, і що держави, включаючи Нью-Йорк, приймають мораторії з метою сповільнення його розвитку. Іноді, коли криптовалюта відповідає — як у випадку Ripple проти Комісії з цінних паперів та бірж — їй вдається перемогти при справедливому слуханні у судах.

Падіння обчислювальної потужності Bitcoin: причини та наслідки
Падіння обчислювальної потужності Bitcoin: причини та наслідки
📉 Хешрейт Bitcoin впав на 9,95% після рекордного показника. Гірники стикаються з економічними труднощами через зниження доходів та низькі комісії. Важливо відстежувати подальший розвиток ситуації. 🧐🔻
Переглянути
Титул: Вплив Bitmain на пули майнінгу Bitcoin
Титул: Вплив Bitmain на пули майнінгу Bitcoin
Крипто журналісти виявили, що Bitmain впливає на проксі-сервери майнінгу біткойн. Дослідження показують велику збіжність дій деяких пулів з шаблонами Bitmain. Це викликало обговорення про вплив компанії на мережу. 🧐🔍
Переглянути
Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan
Проблеми з прибутковістю добування Bitcoin: аналіз JPMorgan
Прибутковість видобутку Bitcoin залишається низькою, хешрейт зростає, ціни падають - JPMorgan ⬇️💰 #Bitcoin #JPMorgan
Переглянути
Відмова від майнінгу Bitcoin на користь штучного інтелекту
Відмова від майнінгу Bitcoin на користь штучного інтелекту
Bitcoin майнери переходять до ШІ через дорогу електрику. Дохід впав, компанії банкрутують. Залишаються надії на нові технології та стабільність Bitcoin. Грають в довгу гру з штучним інтелектом. 🪙🔋
Переглянути