Новий токен NTT від Wormhole зберігає ліквідність інших токенів

Новий токен NTT від Wormhole зберігає ліквідність інших токенів

Wormhole переходить в багатоцеповий режим з передачею власного токена

Платформа пересилання повідомлень між ланцюжками Wormhole випустила власні токени (NTT) як спосіб збереження характеристик токена та вирішення фрагментації ліквідності між різними блокчейнами.

Відправлення токенів між різними платформами блокчейн зазвичай потребує моста для токенів. Ці мости часто використовують підхід `замок і витік` або `випалити і витік`, коли вони дозволяють ці передачі.

Цей процес передбачає, що користувачі блокують вихідний актив у смарт-контракті на одному ланцюжку, а потім обмінюють його на синтетичну версію цього активу перед передачею на інший ланцюжок. Як тільки на іншому ланцюжку, користувачам потрібно буде знову пройти процес переключення синтетичного активу на вихідний токен.

Читайте далі: Wormhole отримує вражаючу оцінку в розмірі $2,5 млрд, коли з`являється новий підрозділ

Однак, за словами Ніхіла Сурі, керівника продукту в Фонді Wormhole, оскільки протоколи співпраці розгортають упаковані активи від імені проекту, ці активи є неперехідними між різними протоколами співпраці, що приводить до фрагментації ліквідності, що може призвести до поганого користувацького досвіду та неоптимальних ринків.

Іншим недоліком упакованих активів є те, що вони належать контрактам протоколів взаємодії, тому вони відповідають за фіксовану імплементацію токена. Це обмежує гнучкість для протоколів, які бажають переносити свої власні токени між ланцюжками, оскільки їх токени не будуть однаково поводити себе на всіх ланцюжках і не будуть мати ніяких розширених функцій`, - йдеться в інтерв`ю Сурі для Blockworks.

Іншим способом передачі активів між різними блокчейнами сьогодні може бути наявність єдиної ліквідної пулу, яку поділяють кілька різних ланцюжків. Однак цей тип мостінгу не може гарантувати миттєвої остаточності, оскільки різні ланцюжки повинні забезпечити достатню ліквідність у пулах, щоб задовольнити всі запити.

Читайте далі: Чому пересилання між ланцюжками стає все популярнішим

На відміну від існуючих методів передачі токенів між ланцюжками, NTT передбачає, що протоколи володіють відповідними токенами, які можуть бути розгорнуті на кількох блокчейнах і використовують протоколи взаємодії для полегшення передач між цими відповідними розгортаннями.

Це означає, що коли нові токени передаються за допомогою методу `випалити і витік` або `замок і витік` з багатоцеповим NTT, замість того, щоб обмінювати вихідний токен на синтетичний актив перед відправленням на інший ланцюжок і знову переключати його, коли він прибуває на цільовий ланцюжок, користувачі зможуть безпосередньо передавати вихідні токени з одного ланцюжку на інший.

`У порівнянні з упакованими активами, передача вихідних токенів забезпечує, що проекти зберігають власність, можливість оновлення та настроюваність своїх токенів на різних блокчейнах. Це означає, що токени можуть зберігати свої унікальні характеристики не залежно від ланцюжка, на якому вони передаються`, - сказав Сурі. `Передача вихідних токенів також уникне фрагментацію ліквідності, передаючи значення замість подвійного підрахунку`.

З цієї причини Сурі вважає, що вихідні токени - це не лише технічний еволюційний процес, а й крок до реалізації потенціалу технології блокчейн.

`Вони можуть слугувати як довгострокові рішення, які можуть розвиватися разом з протоколами, які їх використовують`, - він сказав. `Продовжуючи рухатися вперед, взаємодія буде продовжувати відігравати важливу роль у формуванні міцного та користувацького простору DeFi та надавати проектам суверенітет для визначення того, що працює краще для них`.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути