Компанія Block забезпечила стабільний прибуток у минулому кварталі

Компанія Block забезпечила стабільний прибуток у минулому кварталі

Block повідомляє, що їхні ставки на $207 млн в біткоїни забезпечили стабільний прибуток у минулому кварталі

Block, фінтех-компанія під керівництвом колишнього CEO Twitter Джека Дорсі, отримала $66 млн валового прибутку від продажу біткоїну в попередньому кварталі через Cash App - це зростання на 90% порівняно з попереднім роком.

Звіт про прибуток компанії за четвертий квартал 2023 року був опублікований у четвер, що викликало реакцію ринку акцій NASDAQ: SQ, який після закриття ринку зріс на 12,35% під час післягодинної торгівлі до $76,10 з $67,96.

«Загальна сума продажу біткоїну, продана клієнтам - яку ми визнаємо як дохід від біткоїну - склала $2,52 млрд, що є збільшенням на 37% порівняно з попереднім роком», - пояснюється в звіті. «Зростання доходу від біткоїна та валового прибутку за рік було зумовлено зростанням середньої ринкової ціни на біткоїн, а також вигодою від зростання ціни нашого запасу біткоїну протягом кварталу».

Під кінець 2020 та на початку 2021 року Block інвестував в біткоїн $50 млн та $170 млн відповідно. Концом 2023 року фірма утримувала 8 038 біткоїнів на суму близько $340 млн на своїй балансовій відомості. Сьогодні Block сказала, що визнає отримання $207 млн від цієї інвестиції за четвертий квартал 2023 року.

Багато з цих продажів біткоїном були зроблені через смартфони: Block заявив, що їх мобільний Cash App забезпечив $205 млн валового прибутку від біткоїну та $9,50 млрд доходу від біткоїну у 2023 році, що є збільшенням на 31% та 34% відповідно порівняно з попереднім роком.

«Основний фактор буде простими, з`єднаними банківськими функціями, які працюють та якими люди можуть довіряти», - сказав Дорсі. «Ми хочемо, щоб люди бачили Cash App як надійний, як надійний, як щось, довіряюче свої гроші - та повний прямий депозит своєї зарплати».

За фінансовий рік, завершившись 31 грудня 2023 року, доходи Block зросли до $9 498 302, що представляє зростання на 33,54% порівняно з попереднім роком на $7 112 856. Однак порівнюючи 2022 та 2021 роки, доходи зменшились на 28,96% рік тому, з $10 012 647 до $7 112 856.

Після звіту Block за третій квартал у листопаді, акції Block піднялися на 20% до $52 за акцію після кращих, ніж очікувалося, новин про прибуток. Тоді Block повідомила, що загальний чистий дохід компанії склав $5,62 млрд у третьому кварталі 2023 року, $2,42 млрд з них від Cash App.

«Покращення від третього кварталу було зумовлено кількома чинниками, включаючи зростання валового прибутку від біткоїна внаслідок змін ціноутворення, запроваджених протягом кварталу», - сказала під час телефонного звернення з звітом COO та CFO Block Амріта Ахуджа.

Хоча більшість телефонного дзвінка зосереджувалася на Cash App, Дорсі підкреслив збільшену роль штучного інтелекту в майбутніх фінансових послугах.

«[ШІ] буде надзвичайно впливовим для нас, коли ми дивимося на все, що ми робимо, та всі інструменти, які ми будуємо та як набагато продуктивніше», - сказав Дорсі. «[ШІ] дозволяє нам навчатися вдвічі швидше, дозволяє нам відправляти продукцію швидше, дозволяє нам виправляти помилки швидше і справді бути попереду ринку, де ми вважаємо нашим сильним моментом, який є творчість та об`єднання всіх цих дуже складних систем разом».

Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Акції криптовалют в США стрімко зростають після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи
Криптовалютні акції стрімко зросли після зниження процентних ставок Федеральної резервної системи. Це додало імпульсу для ринку. Інтерес до біткоіна може відродитися. Акції криптокомпаній зросли. Вибори вплинули на динаміку ринку, але криптовалюти все одно залишаються актуальними. 📈🪙📉
Переглянути
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
Діагноз економіки: ФРС знизила відсоткові ставки на 50 базисних пунктів
ФРС знизила відсоткову ставку на 50 пунктів. Пауелл підкреслив стійкий економічний зріст та інфляцію. Домогосподарства отримають полегшення завдяки зниженню витрат на кредитування. Ринок очікує нормалізації інфляції. Найбільш очікувана зустріч року. 🔻📈
Переглянути
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Прогнози на зниження ставки Федерального резерву: що очікувати
Фінансові установи очікують зниження ставки від Федерального резерву. Ebury - 25 базисних пунктів, TD Securities - важливість графіку Джерома Пауелла, BofA очікує лагідний підхід. Ринок вважає ймовірність зниження від 25 до 50 базисних пунктів. 📉🏦
Переглянути
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Прогноз процентних ставок Федерального резерву: розділення думок.
Фед розглядає зниження процентної ставки, дискусія колишніх посадовців розбурхала ринок. Очікується зниження на 25 базисних пунктів, але думки поділені. Волатильність на ринку збільшується, S&P 500 росте. Інші аналітики бачать можливість нових рекордів. 📉📈🔥
Переглянути