Орган ЄС в Франкфурті для моніторингу валютного відмивання

Орган ЄС в Франкфурті для моніторингу валютного відмивання

Франкфурт стане господарем нового органу ЄС, який візьметься за моніторинг валютного відмивання, включаючи криптовалюту.

Європейський союз створює новий Орган протидії валютному відмиванню, який буде контролювати можливі проблеми в області криптовалюти та інших фінансових питань, з представниками з усіх 27 країн-членів.

Новий орган буде базуватися у Франкфурті, Німеччина.

Європейський союз обрав Франкфурт, Німеччина, як місце для свого нового Органу протидії валютному відмиванню (AMLA), який безпосередньо наглядатиме за сектором криптовалюти.

Агентство з Франкфурта, яке складатиметься з самого органу і національних влад з усіх 27 країн-членів ЄС, буде відповідальний за забезпечення виконання всіх вимог до протидії валютному відмиванню та фінансуванню тероризму, узгоджених у рамках блоку.

`Ми мінімізуємо ризики, пов`язані з великими сумами грошей, встановивши європейську межу в 10 000 євро для готівкових платежів. У той же час ми вирішуємо ризики, які створює криптовалюта та анонімність, яку вона забезпечує`, - сказала Маїрід Макгіннесс, Європейський Комісар з фінансової стабільності, фінансових послуг та об`єднаного ринку капіталу під час четвергової прес-конференції з приводу рішення.

AMLA є частиною трьохступеневого законодавчого пакету для боротьби з валютним відмиванням та фінансуванням тероризму в усій ЄС, який створює єдиний правила для всіх своїх членів. Крім створення нового агентства, ЄС у минулому році фіналізував перегляд своїх правил трансферу коштів (TFR), щоб також дозволити відстеження криптотранзакцій.

`Дуже важливо, що тепер у нас буде єдиний набір правил, який застосовуватиметься до приватного сектору по всьому єдинаринкові, так що незалежно від місця розташування компаній по всьому Союзі, вони будуть підпадати під ті самі правила`, - сказала Макгіннесс. Вона додала, що орган `готовий до роботи` вже зранку п`ятниці.

Хоча TFR було реалізовано разом із історичною Місією ЄС з активами в криптовалютах (MiCA), блок тепер фіналізує свій регулятивний каркас проти валютного відмивання (AMLR), який стосується перевірки клієнтів та обмежень на трансфери.

Дев`ять міст ЄС були претендентами на місце, включаючи Рим та Париж. Франкфурт був вибраний через спільне голосування Європарламенту і Ради.

Читати далі: Криптовалютна індустрія обережно вітає угоду щодо нових правил AML ЄС

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути