Європейські інвестори перевели увагу на Bitcoin після запуску ETF

Європейські інвестори перевели увагу на Bitcoin після запуску ETF

Європейські інвестори віддають перевагу Bitcoin після запуску ETF

Протягом останніх кількох місяців настрій інвесторів стосовно окремих криптовалют віддавав перевагу Ethereum (ETH) над Bitcoin (BTC). Однак, випуск перших у світі пунктових біржових фондів (ETF) для BTC змінив баланс ринкових сил, і тепер існує набагато більше бичаче ставлення до найстарішої криптовалюти. Це особливо вірно, оскільки його ціна досягла найвищих рівнів за два роки, перевищуючи $50,000. Європейські інвестори виявляють більший інтерес до Bitcoin ніж до Ethereum

Spectrum Markets, пан-європейська торгова площадка, опублікувала дані, які показали різне настрій серед роздрібних інвесторів стосовно Bitcoin та Ethereum криптовалют у січні 2024 року.

Індекс Spectrum European Retail Investor (SERIX) для Bitcoin зріс до 109 пунктів, що вказує на бичачий настрій, тоді як індекс для Ethereum знизився з 120 пунктів до 103 протягом того ж періоду. Шкала SERIX позначає числа вище 100 як бичачі та нижче - як ведмежі. Джерело: Spectrum Markets

Ця зміна співпала з схваленням Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) кількох Bitcoin ETF 11 січня. Регуляторний крок відкрив інвестиції в Bitcoin для ширшого кола інвесторів. Жодне подібне схвалення ще не сталося для продуктів Ethereum.

Майкл Холл, керівник з розподілу на Spectrum Markets, заявив, що схвалення SEC відповідає попиту на `покращені регуляторні стандарти` у сфері криптовалют.

“Тим часом, в ЄС Bitcoin ETF все ще не можливий згідно з існуючими правилами, оскільки правила UCITS не дозволяють одне посилання на ціну для базового ETF,” - додав Холл. Щоб залишатися конкурентоспроможним у порівнянні з США, правила ЄС повинні бути відкореговані, щоб уникнути відхилення потоків, здійснених в Європі, за кордон.

Spectrum Markets почали пропонувати похідні, пов`язані з обома криптовалютами в травні 2022 року, що дозволило трейдерам отримувати експозицію без необхідності окремих криптовалютних гаманців. Компанія повідомила, що в січні 2024 року обсяг торгів Bitcoin збільшився в 2,5 рази порівняно з середніми щомісячними показниками за 2023 рік. Spectrum повідомляє обсяги на січень 2024

У січні 2024 року загальний оборот заявок від Spectrum досяг €311.5 млн, при цьому 32.1% угод відбулися поза традиційними годинами. Топ-3 базових активів, які торгувалися були індекс DAX 40 Німеччини, американський індекс Nasdaq 100 та промисловий індекс Dow Jones.

“Подивившись на дані SERIX для топ-3 базових ринків, настрій DAX 40 трохи збільшився з 97 до 99,” - прокоментувала компанія. “Аналогічно, NASDAQ 100 та DOW 30 обидва залишились ведмежими на рівні 98, з 98 та 96 відповідно в попередньому місяці.”

Посеред викликів ринкових умов, пан-європейська платформа для торгівлі цінними паперами встановила новий рекорд обсягу у 2023 році. Компанія розкрила у своєму останньому звіті, що загальний оборот заявок зрос на 9% до €3,62 млрд за останній рік.

Обсяг торгових цінних паперів у 2023 році підвищився на 14%, досягаючи 1,62 млрд цінних паперів, що є значним зростанням від 1,42 млрд у попередньому році. Ця діяльність охопила майже 2,5 мільйона угод, з них 33,9% угод були здійснені поза звичайними годинами торгівлі. Це підтримує знахідки попереднього року, що приблизно третина усіх угод проводиться після звичайних годин торгівлі.

MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд, с процентной ставкой 0,625% и сроком до 2028 года. Доход составил $997,4 млн, часть будет использована на погашение облигаций и покупку биткоина 🚀🔒.
Просмотреть
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Биткойн готовится к новому ралли в октябре, прогнозируется новый ATH. Аналитики видят рост после решений банков и сопротивления на $66,000. Сентябрь приближается к $70K, следите за новостями! 🚀📈
Просмотреть
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть