Bitcoin ETF перевищив $3 мільярди чистих потоків за місяць

Bitcoin ETF перевищив $3 мільярди чистих потоків за місяць

Bitcoin ETFs перевищують $3 мільярди чистих потоків, руйнуючи запуск Gold ETF

Bitcoin spot ETF в Сполучених Штатах колективно перевалив позначку у $3 мільярди чистих потоків приблизно за місяць після запуску, витягаючи до виконання золотих ETF, коли вони були запущені 20 років тому. Цей важливий позначка приходить навіть із фондом Grayscale, який бачив тільки виведення, оскільки довгострокові інвестори виводять готівку — багато ймовірно переходячи до конкурентних пропозицій.

Виключаючи Grayscale, припливи наближаються до $10 мільярдів, за даними від BitMEX Research. На пізній понеділок, припливи на інші Bitcoin spot ETF разом склали понад 9,6 мільярда доларів.

У вівторок у Twitter блогер ETF Bloomberg Ерік Балчунас написав, що фонд GLD ETF “майже два роки” поглинув ту саму капіталізацію, що й Bitcoin ETF у минулих 32 днях.

Після запуску 18 листопада 2004 року, SPDR Gold Shares—який торгується на NYSE під тікером GLD—перевищив $1 мільярд активів всередині трьох днів торгівлі. Обсяги впали драматично після цього, однак загальні відомі утримані активи ETF золота залишилися непереміщеними трохи менше десяти мільйонів унцій протягом близько одного року, показують дані Bloomberg. The NET cumulative flows for the 10 bitcoin ETFs (incl GBTC) has doubled in past 3 days to over $3b (for context it took $GLD nearly 2yrs to get to this point) after another half a billion yesterday. The Nine alone are nearing $10b in flows. Chart via ⁦@BitMEXResearch⁩ pic.twitter.com/jTht9wDqVf

Проте, GLD часто зараховується за допомогу в розпочатку багато років бикового ринку для золота, який підняв його ціну за унцію з $400 при запуску до $1800 до 2011 року (поточна ринкова ціна близько $2000 сьогодні). Так само, ціна Bitcoin вже перевищила нове дворічне максимальне значення понад $50,000 після отримання своїх власних ETF та спостереження за ще більшою хвилею припливу.

Значна частина останнього стрибка є завдяки зменшенню виведень з Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Ще найбільший у світі Bitcoin фонд, багато інвесторів почали продавати свої акції GBTC минулого місяця, щоб закрити довгостроковий арбітражний угоду після перетворення Grayscale у ETF.

Інші, ймовірно, продали свої акції просто, щоб переключитися на один з новіших, значно дешевших ETF від BlackRock, Fidelity та інших. У будь-якому випадку, ці новіши фонди не показують ознак змедлення, зараз підходячи до $10 мільярдів чистих потоків, відкинувши Grayscale, за даними від BitMEX Research.

Bitcoin ETF зараз мають понад $30 мільярдів у активах (близько 690,000 BTC), зробивши його другим за розміром ETF на сироватку в країні. На цьому фронті залишається корольом золота, який має 90 мільярдів у активах, включаючи 54 мільярди в GLD одинаково, за даними від VettaFi.

Балчунас не відразу відповів на запит на коментар від Decrypt.

MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд, с процентной ставкой 0,625% и сроком до 2028 года. Доход составил $997,4 млн, часть будет использована на погашение облигаций и покупку биткоина 🚀🔒.
Просмотреть
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Биткойн готовится к новому ралли в октябре, прогнозируется новый ATH. Аналитики видят рост после решений банков и сопротивления на $66,000. Сентябрь приближается к $70K, следите за новостями! 🚀📈
Просмотреть
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть