Оновлення Plutus V3 для ADA: що нового?

Оновлення Plutus V3 для ADA: що нового?

Засновник Cardano розкриває наступне велике оновлення для ADA.

Засновник Cardano Чарльз Хоскінсон розкрив наступне велике оновлення, яке очікується на мережу Cardano, у своєму останньому твіті.

Хоскінсон виділив Plutus V3, масштабне оновлення, яке прийде разом із хардфорком Чанг, як одне, що додасть багато можливостей для Cardano додатків та інтероперабельності блокчейну.

Plutus V3 - це масштабне оновлення, яке приходить із хардфорком Чанг і вносить багато нового для Cardano DApps та інтероперабельності блокчейну. https://t.co/0ZSTQFJLK4 — Чарльз Хоскінсон (@IOHK_Charles) 12 лютого 2024 р.

Plutus Core - це мова сценаріїв, яка використовується в блокчейні Cardano. Василькове оновлення вересня 2022 р. призвело до поточної версії Plutus Core, Plutus V2.

Згідно з офіційним блог-постом Input Output Global (IOG), оновлення Plutus V3 покращить криптографічні можливості Plutus Core, що дозволить Cardano відповідати найновішим стандартам галузі. Слід згадати, що валентинове оновлення з попереднього року додало підтримку еліптичних кривих SECP (ECDSA та Schnorr).

Додавання нових криптографічних примітивів до V3 допоможе розробникам відповідати найкращим практикам галузі, портуванню смарт-контрактів з Ethereum та створенню бічних містів.

Окрім криптографічних примітивів, Plutus V3 планує покращити продуктивність, додавши функцію `суми добутків` (SOPs) для можливості прямого кодування різних типів даних. Крім того, V3 надасть оновлений контекст сценарію, що дозволить користувачам переглядати галузеві сутності, пов`язані з управлінням за стандартом CIP-1694.

Plutus V3 також додасть розширені примітиви Plutus, які нададуть розробникам більше інструментів і розширять можливості написання смарт-контрактів.

В цілому, очікується, що Plutus V3 покращить досвід розробки, збільшивши прийняття смарт-контрактів, надавши підтримку для функцій управління та голосування та сприяючи інтероперабельності блокчейну.

Plutus V3, який був випущений разом із нодою Cardano v.8.8.0-pre, зараз доступний на SanchoNet, вводячи спільноту Cardano у можливості управління за CIP-1694 в контрольованому середовищі тестової мережі.

Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Jump представил новый валидатор Frankendancer на Solana. Он увеличивает производительность блокчейна. Планы на два независимых валидатора призваны обеспечить надежность и преимущество в производительности. Firedancer, следующий за Frankendancer, уже на тестовой сети. 🚀
Просмотреть
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot (+8%) увеличил производительность сети с помощью Agile Coretime, снижая затраты и улучшая эффективность. Обновление Polkadot 2.0 привлекло внимание разработчиков и инвесторов. 🔥🚀 #Polkadot #AgileCoretime
Просмотреть
Xandeum представляет решение для масштабирования Solana: токен XAND
Xandeum представляет решение для масштабирования Solana: токен XAND
Xandeum представит решение для масштабирования Solana, токен XAND, запуск 20 сентября 2024. Жидкий стейкинг SOL доступен 29 октября 2024. XAND токен запускается тоже 29 октября. Xandeum Labs получил $2,8 млн. 💡🚀 #Solana #XANDEUM
Просмотреть
Солана Сикер: Революционный смартфон для Web3
Солана Сикер: Революционный смартфон для Web3
Смартфон Солана Сикер интегрирован с блокчейном, имеет улучшенные характеристики, поддерживает AI. Предзаказы открыты за $450, отправка в 2025 году. Интерес вызвал $70 млн дохода и рост цены на SOL. Время покажет успешность внедрения криптовалют. 📱💰🚀
Просмотреть