Поділ оновлення Pectra Ethereum: погляд розробників

Поділ оновлення Pectra Ethereum: погляд розробників

Розробники Ethereum готуються розділити очікуване оновлення Pectra на дві частини.

Пройшло всього шість місяців з моменту останнього великого оновлення Ethereum, домінуючого блокчейну для смарт-контрактів. Проте у розробників є багато пріоритетів для подальших дій, і вони усвідомлюють, що все це не може відбуватися одночасно.

Тому розробники Ethereum розглядають можливість поділити очікуване оновлення Pectra на дві частини.

Під час телефонної конференції розробників Core Developers на минулому тижні розробники Ethereum почали розглядати ідею розділити хардфорк на дві частини.

Інженер з DevOps EF Парітхош Джаянті, один із основних розробників, який пропонував розділити Pectra, сказав CoinDesk через Telegram, що `ми розглядаємо можливість поділити його на два форки, головним чином для зменшення ризику помилки та для швидкого впровадження обох форків`.

Згідно з доповіддю Christine Kim, віце-президента з дослідження в Galaxy Digital, перша частина Pectra включатиме пропозиції щодо покращення Ethereum (EIP), включаючи EIP-7702, який спрямований на покращення гаманців - відомий як відомий як Ethereum співзасновник Віталік Бутерин у 22 хвилини. Друга частина побачить EIP, спрямовані на модернізацію Віртуальної Машини Ethereum, відомої як EOF.

У четвер розробники Ethereum приймуть рішення під час майбутньої телефонної консенсусний дзвінок Core Developers, чи буде Pectra поділено на два форки.

Можливий негативний наслідок. Якщо розробники згодяться на розділ, перший пакет може надійти до 2025 року, вже у лютому.

Розробники Ethereum поки не суперечать можливості поділу форка, але дослідник EF Ансгар Дітріхс сказав CoinDesk, що одним з недоліків буде відсунення EIP-7594, або PeerDAS, на другий пакет. PeerDAS спрямований на покращення доступності даних в Ethereum, і з затримкою в запуску цієї функції можуть бути трохи вищі комісії для L2 блокчейнів на деякий час.

Дітріхс сказав, що `нарешті, я вважаю, що розділ досі є правильним рішенням`.

`Я думаю, що всі згодні, що це дуже великий форк, тому логічно поділити його на два`, - сказав дослідник EF Алекс Стокес на минулотижній телефонній конференції, за доповіддю Кім.

Дізнайтеся більше: Ethereum готується до перегляду ключового стандарту програмування з `EVM Object Format`

Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть
Анализ цены Ethereum: $2.7K - следующая цель?
Анализ цены Ethereum: $2.7K - следующая цель?
Обзор: Цена Ethereum стабилизировалась в диапазоне $2,100 - $2,700, но медвежья структура остается. Возможно появление нового восходящего тренда при сохранении уровня $2,100 📈 #Ethereum #криптовалюта
Просмотреть
Кит Ethereum передает 10 000 ETH на биржу Kraken
Кит Ethereum передает 10 000 ETH на биржу Kraken
Обзор: Крупный кит Ethereum передал 10 000 ETH на биржу после 2-летнего бездействия, продав их за $24,37 млн. Другие участники ICO также начали продажи, вызывая беспокойство в сообществе. Быки Ethereum страдают, но актив поднялся на 4% до $2 431. 📈 #Ethereum #ICO #криптовалюты
Просмотреть