Неприємності для Telegram: арешт Павла Дурова

Неприємності для Telegram: арешт Павла Дурова

TON звертається до криптоспільноти щодо арешту Павла Дурова в Telegram

Павло Дуров, хлопець, який приніс нам Telegram і TON, потрапив у серйозні неприємності. Його затримали поліцейські в аеропорту Бурже поблизу Парижа у суботу ввечері.

Все це стосується того, що в Telegram недостатньо модераторів, через що поліція вважає, що деяка підозріла справа просочується через додаток. Так, схоже, що злочинці розважаються, і тепер Павло потрапив у середину цього бардаку.

TON випустив заяву, в якій заявив, що вони все ще `сильні та повністю функціональні`. Вони чітко підкреслили, що їхня ціль - `свобода слова та децентралізація`, і вони не планують сповільнювати тільки тому, що Павло у в`язниці. Вони додали:

«Спільнота TON залишається сфокусованою на нашій місії, і ми продовжимо нашу роботу з тимчасово утриманими цінностями глобально. Ми закликаємо кожного залишатися спокійним, об`єднаним і продовжувати будувати, як ми разом вирішуємо цю ситуацію. Дякуємо за вашу підтримку».

TON, або Telegram Open Network, працює з 2017 року. Тоді Павло та його команда в Telegram вирішили зануритися в гру блокчейну та створити свою власну блокчейн-платформу рівня 1.

Але, як завжди в хорошій драмі, були перешкоди. У січні 2018 року Павло анонсував запуск Грама, нової криптовалюти, разом із платформою TON.

Справи йшли добре, поки Управління SEC (Комісії з цінних паперів та бірж) США не вирішило втрутитися. Вони не були задоволені тим, як розвивалися події, стверджуючи, що токени Грам обминали фінансові закони США. Це стало повноцінним юридичним протистоянням.

До травня 2020 року під вагою всього цього юридичного тиску Павло змушений був зняти Telegram з проекту TON. Наступного місяця вони узгодилися з SEC, що не було ідеальним виграшем для візії Павла щодо децентралізованої мережі.

Після того, як Telegram відступив, можна було припустити, що проект просто вмирає. Проте, ні, група розробників з відкритим вихідним кодом підхопили мову і продовжила працювати під назвою «NewTON».

Вони відтримували оригінальні ідеї, викладені в білій книзі TON, яка, в основному, є планом-схемою того, що вони хотіли побудувати.

Головна мета TON полягала в створенні високопродуктивного блокчейну, який би міг опрацьовувати велику кількість трафіку. Ми говоримо про мільйони транзакцій кожну секунду.

Велика користувацька база Telegram понад 930 мільйонів щомісячних користувачів мала надати TON значну перевагу. План залишається в тому, щоб усі ці користувачі могли легко зайти в крипто залишаючи застосунок.

Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Jump представил новый валидатор Frankendancer на Solana. Он увеличивает производительность блокчейна. Планы на два независимых валидатора призваны обеспечить надежность и преимущество в производительности. Firedancer, следующий за Frankendancer, уже на тестовой сети. 🚀
Просмотреть
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot (+8%) увеличил производительность сети с помощью Agile Coretime, снижая затраты и улучшая эффективность. Обновление Polkadot 2.0 привлекло внимание разработчиков и инвесторов. 🔥🚀 #Polkadot #AgileCoretime
Просмотреть
Xandeum представляет решение для масштабирования Solana: токен XAND
Xandeum представляет решение для масштабирования Solana: токен XAND
Xandeum представит решение для масштабирования Solana, токен XAND, запуск 20 сентября 2024. Жидкий стейкинг SOL доступен 29 октября 2024. XAND токен запускается тоже 29 октября. Xandeum Labs получил $2,8 млн. 💡🚀 #Solana #XANDEUM
Просмотреть
Солана Сикер: Революционный смартфон для Web3
Солана Сикер: Революционный смартфон для Web3
Смартфон Солана Сикер интегрирован с блокчейном, имеет улучшенные характеристики, поддерживает AI. Предзаказы открыты за $450, отправка в 2025 году. Интерес вызвал $70 млн дохода и рост цены на SOL. Время покажет успешность внедрения криптовалют. 📱💰🚀
Просмотреть