Автор Ніл Стівенсон дебютує з новим проектом метавсвіту Artefact

Автор Ніл Стівенсон дебютує з новим проектом метавсвіту Artefact

'Snow Crash' Автор Ніл Стівенсон та спеціальна FX студія Wētā дебютують новий проект метавсвіту

Ніл Стівенсон, автор який вигадав термін `метавсвіт` у своєму романі 1992 року `Сніжний крах`, дебютує з новим проектом метавсвіту під назвою Artefact. Це співпраця між блокчейн платформою, яку він співзаснував, Lamina1, та студією спецефектів Wētā Workshop, яка працювала над фільмами, такими як `Володар Перснів` та `Аватар`.

Новий проект спрямований на розробку інтелектуальної власності для блокчейн-підтриманого метавсвіту, за інформацією, розповсюдженою Decrypt. Lamina1, яку Стівенсон заснував разом з Пітером Весенесом, запустився в 2022 році для підтримки творців цифрового контенту.

  • Платформа набрала 65 000 активних користувачів з часу запуску власної мережі в травні 2024 року, що свідчить про зростаючий інтерес до децентралізованих платформ для контенту, створеного творцями.
  • За анонсом, `Artefact` стане флагманським проектом платформи, використовуючи літературні твори Стівенсона як основу для метавсвіту `Artefact`.

`Співпраця з Wētā Workshop дозволяє нам прокладати новий шлях у цифровому будівництві світів. Зобов`язання Lamina1 до економіки, що приводиться творцями, та відкритого метавсвіту надає фундамент, який гарантує довгострокову цінність та творчу якість,` сказав Стівенсон в прес-релізі.

Після запуску проекту цієї осені Стівенсон та команда Wētā запроситимуть творців та шанувальників взяти участь на платформі Lamina1. Користувачі досліджуватимуть набір `Артефактів`, пов`язаних з темами з книг Стівенсона, можливо вносячи свій вклад у розширення цього віртуального універсуму.

Цей підхід має розмити межу між споживачами та творцями у метавсвіті, пропонуючи користувачам більше участі у творчому процесі, ніж традиційні моделі розробки ІП. Платформа також планує включити функції, такі як володіння цифровими предметами, механіка пошуку пригод, можливості спільного створення та інтеграція засобів штучного інтелекту.

Ребекка Баркін, генеральний директор Lamina1, обіцяла, що партнерство продемонструє, як децентралізовані мережі можуть постачати творчий контент у метавсвіті, надаючи творцям та спільнотам більший контроль та кращі економічні можливості.

Звіт слідує за швидким гігантом швидкого харчування McDonald`s в Сінгапурі, який запустив свою версію метавсвіту на початку червня. Світ метавсвіту, що розглядається, називається `Моє місце щастя` та розроблений у співпраці з Bandwagon Labs—і люди, які володіють офіційними Grimace NFT, запущені в 2023 році отримують спеціальні переваги в цьому цифровому місці.

Відредаговано Стейсі Елліотт.

The Sandbox: Индия - крупнейший рынок для создателей
The Sandbox: Индия - крупнейший рынок для создателей
The Sandbox увеличивает присутствие в Индии, где уже 66 000 создателей контента. Цель - достичь 1 миллиона пользователей за два года. 🌏🚀
Просмотреть
Neil Stevenson и Wētā Workshop представляют проект Artefact в Метавселенной
Neil Stevenson и Wētā Workshop представляют проект Artefact в Метавселенной
Автор Snow Crash Нил Стивенсон представляет новый проект Artefact с Wētā Workshop. Работа над IP для блокчейн-метавселенной. 🔥📽️
Просмотреть
Спад цен на пол в Sandbox в Metaverse: причины и последствия
Спад цен на пол в Sandbox в Metaverse: причины и последствия
📉 Средние цены на пол в Sandbox снизились на 95% за 4 года. Спад объясняется угасанием интереса к технологии и общим спадом в Metaverse. Проекты, такие как Tokens.com и NFT Worlds, переименовались и перезапустились. В Metaverse все еще инвестируют Microsoft, Nvidia и Alphabet. 💻📉 #Metaverse #Sandbox #NFT
Просмотреть
Illuvium и Samsung: Партнёрство для метавселенной
Illuvium и Samsung: Партнёрство для метавселенной
Обзор: Illuvium и Samsung преподносят метавселенную на Gamescom, расширяя цифровую связность. Предлагают возможности для участия через NFT. Партнерство обещает захватывающий игровой опыт на новейших телевизорах Web3. 🚀🎮📺🔮
Просмотреть