BlackRock наблизився до 350 000 BTC: криптовалютні погляди інституції

BlackRock наблизився до 350 000 BTC: криптовалютні погляди інституції

BlackRock підкріплюється біткоїном майже на 350 000 BTC, випереджаючи лише Сатоші та Binance, за даними on-chain даних.

Це значне накопичення сталося в момент, коли BlackRock продовжує утверджувати себе як одного з провідних гравців у криптовалютному просторі, зумовлене своїми різними продуктами ETF та зростаючим інтересом інституційних інвесторів.

Увійшовши в біткоїн, BlackRock став ключовим точком перегородки для галузі. Історично глава BlackRock Ларрі Фінк виступав як великий скептик щодо біткоїна, називаючи його спекулятивним та потенційно небезпечним активом.

Однак його ставлення радикально змінилось за останні роки. Фінк тепер бачить біткоїн як `міжнародний актив` з трансформаційним потенціалом для фінансів. Ця зміна у поглядах стала катализатором глибшої участі BlackRock на ринку криптовалют.

Флагманський продукт компанії, iShares Bitcoin Trust (IBIT), є центральним компонентом цієї стратегії. Запущений на початку цього року, IBIT швидко здобув популярність серед інституційних інвесторів, які шукають безпечну експозицію до біткоїна. В результаті накопичення BlackRock наблизилося до 350 000 BTC. Наприклад, ця сума перевищує лише приблизно 1,1 мільйона BTC власності Сатоші Накамото та накопичення Binance, які, як повідомляється, становлять приблизно 550 000 BTC.

`Не усвідомив, що американські ETF можуть побити Сатоші за кількістю Bitcoin, утриманих в жовтні. Лише BlackRock вже є №3 та на шляху бути №1 на початку наступного року і, ймовірно, залишатиметься там дуже довго`, - заявив аналітик ETF Bloomberg Ерік Балчунас.

Дійсно, баланс сили на ринку ETF був дуже різний лише кілька місяців тому. Grayscale очолювала ситуацію, утримуючи більше біткоїнів, ніж BlackRock.

Однак ситуація зараз змінилася, і Grayscale бореться з викупами клієнтів, оскільки інвестори відводять свої кошти. Основним фактором за цим вивісом є високі 2,5% комісії Grayscale, порівняно з середнім 0,25% у галузі.

Зростаючий присутність BlackRock у криптопросторі відкрила двері для входу ще більш традиційних фінансових гравців на ринок. Останні звіти показують, що великі установи, такі як Capula Management, Goldman Sachs, DRW Capital та кілька інвестиційних та пенсійних комісій, почали набирати акцій iShares Bitcoin Trust від BlackRock.

Хоча ETF неоспоримо відігравали ключову роль у визнанні криптовалют як легітимного класу активів, думки у криптоспільноті залишаються розділеними. Багато аргументують, що великі фінансові установи все більше суперечать принципам, на яких був заснований біткоїн. Для цих критиків інституційний контроль у криптопросторі підриває цей первинний етос, переміщаючи владу назад до тих самих суб’єктів, якім мав уникнути біткоїн.

`Чи це не вивертає увесь сенс `десентралізації`? BlackRock стане найбільшим hodler, це вже не може бути більш децентралізованім`, - зауважив один користувач мережі Х.

Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть