Дослідження інновацій на Berachain: Інновації та Аналіз

Дослідження інновацій на Berachain: Інновації та Аналіз

Дослідження інновацій на Berachain

Цей матеріал є гістьовим від блокмейтів. Blocmates є цінним джерелом криптовалютних новин та освітнім ресурсом, який пропонує зрозуміння у складному та джаргонному світі криптовалют. У цій статті письменник Ollie від Blocmates відповідає на багато питань про Berachain, включаючи те, що це таке, чому вам це потрібно та на що вам слід звернути увагу на Berachain. Дізнайтеся про Розвиток Екосистеми Berachain.

“Багато характеристик, які визначають успішні організації, також засівають насіння інерції, коли мова йде про інновації.` – Клейтон Крістенсен.

Ми можемо з погляду внутрішнього спостереження погодитися з Клейтоном щодо того, чи маємо ми застосовувати його теорію до поточного ландшафту інновацій у галузі блокчейну.

Хоча ми дуже поважаємо відданість та наполегливу працю команд, що інновують з новими рішеннями Рівня 1 (L1) та Рівня 2 (L2), велика кількість спроб, які вирішують ту саму проблему, може розбавити емоції.

Це насиченість зусиль вказує на те, що ми знаходимося в петлі інерції інновацій, коли мова йде про вирішення блокчейн трілеми.

Саме з цього погляду ми готові відійти назад, щоб переосмислити або провести подальше дослідження деяких найновіших L1 на блоку, щоб дізнатись, які справжні інновації приховані всередині або чи правда чутки: що гарний ряд L1 та L2, що існують, - це ніщо інше, як відкриті спроби ВК вбити нас від зеленців до вельми високих оцінок.

У зв`язку з цим сьогодні ми намагаємося дослідити один з готових до запуску L1, Berachain, щоб поділитись областями, де ми знайшли цікаві інновації.

Ми також розглянемо споживчі додатки в мережі, демонструючи, як вони готові трансформувати користувацький досвід. По дорозі ми висвітлитимо фундаментальні рішення та виявимо деякі цікаві неспоживчі застосування. Стримайтеся.

Berachain за одну хвилину

Як ви можете знати за потоком контенту, який ми опублікували про цих хлопців, на високому рівні ми можемо описати Berachain як блокчейн Рівня 1, сумісний з EVM, побудований на основі cosmos-SDK з використанням нового методу консенсусу Proof-of-Liquidity (PoL).

Звучить трохи фешенебельно, чи не так? Майк зробив відмінний огляд PoL та Berachain в цілому, який ви можете прочитати тут.

Проте ми завжди готові до свіжого розбору, якщо вам потрібно трохи освіжити пам`ять, отже, ось.

Основна ідея полягає в тому, що кілька існуючих L1 функціонує за допомогою механізму консенсусу proof-of-stake, який дозволяє використовувати власні токени як заставу для участі в процесі валідації мережевого ланцюжка.

Проте цей механізм консенсусу має обмеження, такі як ризики централізації, інфраструктурні затори або жорсткість, зменшення композабельності та розрив між валідаторами та протоколами, побудованими на мережі.

Berachain вводить proof-of-liquidity (POL) як альтернативу стилю консенсусу proof-of-stake (POS). З POL протоколи та валідатори добре відповідають один одному через стимули на рівні консенсусу, і безпека мережі забезпечується за допомогою ліквідності.

Для докладного огляду Bera ми рекомендуємо прочитати наші попередні статті та відео про ланцюг POL. Ground Zero Innovation on Berachain

Для тих, хто знайомий з Berachain, першим знаком інновацій є вибір моделі консенсусу.

Модель консенсусу PoL підтримує три основні (власні) додатки: децентралізовану біржу (DEX), протокол позики та запозичення та постійний ринок (BEX, BEND і BERP).

Ця інтеграція підвищує функціональність мережі від самого початку, забезпечуючи пряму взаємодію між валідаторами та протоколами відразу.

Цей підхід цілком відрізняється від будь-якого іншого Рівня 1, який існує. Модель Berachain гарантує, що власні програми інтегровані з першого дня, з використанням вбудованої використання. Це дозволяє власним програмам користуватися за рахунок спільної мережевої активності. Інновація споживчих додатків на Berachain

Оскільки останнім часом спостерігається тенденція нестачі користувачів на новостворених L2s та L1s (достатньо досліджень Старкнет), ми розглядаємо споживчі додатки як центральну точку наших досліджень, оскільки вони є дійсною джерелом для оцінки потенційного прийому користувачів.

На даний момент на Berachain існує цілком велика кількість споживчих додатків, більшість з них знаходяться на фазі тестування їх розробки і, як ми, відлічуємо дні до головної мережі Berachain.

Проте для цього дослідження ми підкреслимо деякі додатки, які ми вважаємо досить інноваційними з точки зору їхньої цінності та стратегічного позиціонування для відповідності фундаментальній інновації (PoL) та механізму фідровання на Berachain.

Shogun

Цей додаток будується як центричний за наміром DeFi застосунок, який дозволяє трейдерам максимально екстрагувати значення, відоме як TEV, що представляє різницю між запитаною ціновою межею трейдера та фактичною досягнутою ціною.

Як це працює? Shogun сканує кілька мереж через алгоритм (солвери), визначаючи витяжне значення трейдера (TEV).

Як це корисно для кінцевих користувачів? Торгівля з Shogun абстрагує газові витрати, гаманці, мости та набагато більше, тим самим покращуючи користувацький досвід для трейдерів.

На основі встановлених стандартів у торгівлі на ланцюгу, Shogun можна порівняти з Hyperliquid, але він пропонує значно покращений користувацький досвід.

Можна сказати, що одна з проблем з он-лайн споживчми додатками на кількох мережах полягає в тому, що вони будуються тільки з урахуванням середнього крипто-користувача. Ми не бачимо, як такий неважливий підхід до розробки он-лайн додатків прогнозує вдале майбутнє для цілої галузі.

Однак Shogun інший. У своїх цілях проект спрямований на емуляцію досягнення Web2 фінтех-гіганта Plaid, роблячи простим для некриптових компаній інтегрувати DeFi. Експоненцію

Ці ребята інновують у сфері похідних ринків. Проблема, яку вони намагаються вирішити тут, очевидна: багато токенів існує, але лише декілька мають похідні, головним чином через тонкості, які приносять до столу цінові оракули.

Exponents розглядають це як проблему, яку треба вирішити для того, щоб ринок он-лайн похідних міг взлетіти.

Для вирішення цієї проблеми вони будують протокол без оракулів та бездозвільний ринок похідних важкостей, який дозволяє створювати та торгувати (купля і продаж) производними токенами, схоже на те, як існування Унісвап дозволило на місці торгівлю будь-яким крипто-активом.

Exponents стимулюють позиційну торгівлю через свої новаторські ринки хабждення. Ця інновація спричинить ефект з нуля до одиниці для торгівлі похідними, збільшуючи кількість торгових он-лайн похідних з 1% до 100%.

Успіх експонентів спричинить експоненціальний зріст торгівлі похідними, значно сприяючи загальній ефективності ринку DeFi, ліквідності та управлінню ризиками.

IVXfi

Торгівля он-лайн похідними може бути визнана інноваційною в залежності від підходу до їх виконання, оскільки це не найлегший торговий вікенд для виконання.

IVX - це протокол похідних, який діє як ринок автоматизованої торгівлі страх

Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
🌐 Terraform Labs получила судебное разрешение на ликвидацию деятельности. Рынок реагирует позитивно, цены на LUNA и LUNC выросли. SEC согласился с представленным планом компании. #крипто #рынок
Просмотреть
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Киты активизировались для FTM, IMX и BAT после снижения ставок Федеральной резервной системой. Увеличение транзакций китов свидетельствует о растущем доверии и оптимизме к этим альткоинам. FTM растет на 60%, IMX сталкивается с сопротивлением, а BAT растет после интеграции с Brave Browser. Снижение ставок Федеральной резервной системы поддерживает рынок альткоинов. 🐋📈🚀
Просмотреть
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Jump представил новый валидатор Frankendancer на Solana. Он увеличивает производительность блокчейна. Планы на два независимых валидатора призваны обеспечить надежность и преимущество в производительности. Firedancer, следующий за Frankendancer, уже на тестовой сети. 🚀
Просмотреть
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot (+8%) увеличил производительность сети с помощью Agile Coretime, снижая затраты и улучшая эффективность. Обновление Polkadot 2.0 привлекло внимание разработчиков и инвесторов. 🔥🚀 #Polkadot #AgileCoretime
Просмотреть