Stacks: оригінальний Bitcoin L2

Stacks: оригінальний Bitcoin L2

Stacks, оригінальний Bitcoin L2, показує силу першовідкривача | Мнення

Розкриття: Погляди та думки, висловлені тут, належать виключно авторові і не представляють погляди та думки редакції crypto.news.

Для Bitcoin (BTC) це був `надзвичайно подіємичний місяць`. Транзакції великого кита BTC досягли чотирьохмісячного максимуму, під час як ринок `позбавився` короткострокових володарів. Нереалізовані втрати для спекулянтів перевищили криптовалютний активи на суму мільйонів доларів США. Такі анігіляція підкреслюють настійну потребу підтримки довгострокової адаптації.

Між тим, інвестори `купують спад`, а фонди Bitcoin ETF записали один з найбільших одноденних припливів. Біткойн ETF-потік | Джерело: Farside Investors

Таким чином, короткострокова кровотеча і очевидний хаос співіснують із загальним бичністю та попитом. І як недавно написав Девід Канеліс з Blockworks:

“…Можливо, ми нарешті готові класти край найгіршим драмам в історії криптовалюти, раз і назавжди.”

Повільно спочатку, а потім разом

Біткойн і економіка, яку він підтримує, базується на принципі низької часової перспективи. Це функція, а не помилка. Рим не був збудований за один день. Але легко втратити з цього погляду весь шум в криптовалюті.

BTCfi почало отримувати хайп та увагу, якою воно заслуговує, після того, як Ordinals та BRC20 були запущені в 2023 році. Вони справді стали першим практичним доказом того, що Bitcoin може бути набагато більше, ніж лише сховище вартості. Однак примітиви для повноцінного BTCfi існували у виробництві набагато довше. Наприклад, Stacks був запущений в 2013 році та створив Clarity в 2021 році, мову програмування для смарт-контрактів, сумісних з Bitcoin.

Такі ранні інновації заклали основу для зараз розквітаючого екосистеми Bitcoin L2, яка наразі має понад $2 мільярди в TVL. Однак потреба в масштабуванні Bitcoin на другому шарі стала справді очевидною лише тоді, коли Руни вислали платні мережі через дах після половинування.

Це працює чи ні? — Ось питання

Незважаючи на його переваги, бути першовідкривачем — це не остання ціль. За роки спільнота криптовалют бачила достатньо пустого звучання. Тепер вони хочуть реальних результатів. Основне питання полягає в впливі, і це великолепно.

Більшість існуючих Bitcoin L2 не вдається вирішити Незреалізованого Трініті. Вони являють собою або слабо пов’язані з Bitcoin L1 на краще або виражено централізовані в гіршому. Лише декілька проектів, таких як Stacks, зробили вірні уступки, навіть якщо це означало обуріння декількох максів. Зобов`язання до основних етосів Bitcoin відокремлює L2, які готують dApps та ті, які розраховують лише на маркетингові трюки або спекулятивні цінові дії.

Stacks зробив гігантський стрибок в цьому напрямку з випуском його прискорюючого виступу Nakamoto з механізмом надійного двостороннього забезпечення sBTC. Вплив цього кроку відображений в зростанні кількості щомісячних активних облікових записів Stacks, яка досягла історичного максимуму понад 1,2 мільйона в Q2 2024 році.

Більше того, у Stacks наразі є TVL понад $68 млн, оскільки більшість великих Bitcoin dApps будують на цій платформі. Повільно, але впевнено, вони допомагають покращити відношення між TVL та ринковою капіталізацією Bitcoin, яке на травень 2024 року було лише 0,2%, порівняно з 17% у Ethereum.

Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Биткойн готовится к новому ралли в октябре, прогнозируется новый ATH. Аналитики видят рост после решений банков и сопротивления на $66,000. Сентябрь приближается к $70K, следите за новостями! 🚀📈
Просмотреть
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть