Оптимізм повертається до перевіреного шахрайства: оголошено хардфорк Граніт

Оптимізм повертається до перевіреного шахрайства: оголошено хардфорк Граніт

Фонд Оптимізму повертається до перевіреного шахрайства, оголошує хардфорк

Це рішення було прийнято після виявлення вразливостей системи під час комуніті-аудитів OP. Ключові висновки Оптимізм повернувся до перевіреного шахрайства через вразливості, виявлені під час аудитів. Хардфорк під назвою `Граніт` запланований на 10 вересня для оновлення мережі Оптимізму.

Оптимізм повернув свою мережу до стану з дозволу після того, як аудити, проведені комуніті, виявили декілька помилок у його недавно запущеній системі перевірки шахрайства без дозволу, включаючи дві проблеми високого рівня важкості.

Фонд Оптимізму оголосив про відкат 5 серпня, заявивши, що таке рішення було прийнято `з обережністю`, щоб уникнути потенційної нестійкості, поки вразливості виправляються.

У березні Оптимізм почав випробування своєї системи захисту в мережі тестового Ефіреуму Sepolia для підвищення безпеки та децентралізації і відповіді на критику щодо попередніх вразливостей.

  • Рішення прийнято буквально через понад два місяці після впровадження системи перевірки шахрайства без дозволу 10 червня, за яким слідував відкриття їх токену. Це покращило мережу та дозволило виводити ефір та токени ERC-20, досягнувши етапу першої децентралізації, яку встановив співзасновник Ефіреуму Віталік Бутерін.

Мофі Тайво, протокольний інженер, представник Оптимізму-консультанта OP Labs, подав пропозицію на форум управління мережею, де детально описані причини активації системи аварійного відкату. У пості було наголошено, що вразливості не були використані, і активи користувачів ніколи не були під загрозою.

«Хоча аудитори виявили деякі проблеми великого рівня важкості, активи користувачів ніколи не були під загрозою. Усі перераховані аудиторами питання можна виявити нашим інструментарієм моніторингу», - зазначив Тайво у пропозиції.

Виявлені вразливості в основному впливають на угоди, пов`язані з системою перевірки шахрайства, які виходили за межі обсягу аудиту Оптимізму. Ці угоди були класифіковані як відображення ризиків життєдіяльності та репутації, які не вимагали формальних аудитів відповідно до керівництва проекту.

Для вирішення проблем Тайво запропонував оновлення під назвою `Граніт`, заплановане на 10 вересня о 16:00:01 UTC. Оновлення включатиме кілька оновлень для мережі, включаючи хардфорк L2. Хоча хардфорк не пройшов формального аудиту, OP Labs провели внутрішній перегляд безпеки і визначили зміни як малоризикові.

Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
🌐 Terraform Labs получила судебное разрешение на ликвидацию деятельности. Рынок реагирует позитивно, цены на LUNA и LUNC выросли. SEC согласился с представленным планом компании. #крипто #рынок
Просмотреть
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Киты активизировались для FTM, IMX и BAT после снижения ставок Федеральной резервной системой. Увеличение транзакций китов свидетельствует о растущем доверии и оптимизме к этим альткоинам. FTM растет на 60%, IMX сталкивается с сопротивлением, а BAT растет после интеграции с Brave Browser. Снижение ставок Федеральной резервной системы поддерживает рынок альткоинов. 🐋📈🚀
Просмотреть
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Jump представил новый валидатор Frankendancer на Solana. Он увеличивает производительность блокчейна. Планы на два независимых валидатора призваны обеспечить надежность и преимущество в производительности. Firedancer, следующий за Frankendancer, уже на тестовой сети. 🚀
Просмотреть
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot (+8%) увеличил производительность сети с помощью Agile Coretime, снижая затраты и улучшая эффективность. Обновление Polkadot 2.0 привлекло внимание разработчиков и инвесторов. 🔥🚀 #Polkadot #AgileCoretime
Просмотреть