Джим Роджерс: біткойн не загрожує урядам

Джим Роджерс: біткойн не загрожує урядам

Легендарний інвестор Джим Роджерс заявив, що біткойн не є загрозою для урядів

Ветеран інвестор і фінансовий коментатор Джим Роджерс дав свою перспективу про роль криптовалют, зокрема біткойна (BTC), як урядової валюти.

За словами Роджерса, незважаючи на зростання біткойна в його поточному стані, основна роль флагманської криптовалюти полягає в торговому інструменті.

Він наголосив, що уряди ймовірно не визнають його валютою, посилаючись на побоювання щодо його конкуренції з існуючими грошовими системами. Про це він заявив під час інтерв`ю з Kitco News, опублікованого 31 січня.

У той же час він зменшив глобальний вплив біткойна як валюти, посилаючись на його обмежене прийняття в Ель-Сальвадорі. `Я не бачу криптовалют стають грошима, тому що уряди не хочуть такої конкуренції. Криптовалюти стають більше прийнятними, але я не думаю, що вони є законними валютами десь, окрім можливо Ель-Сальвадору. Але Ель-Сальвадор має тільки шість мільйонів людей. Я не думаю, що це змінить світ`, - заявив він.

Інвестор визнає можливість урядів діяти, якщо криптовалюти стануть справжньою загрозою для їх грошового контролю. Однак наразі Роджерс не бачить жодних ознак цього.

`Якщо криптовалюти стануть загрозою для урядів і їх грошей, вони, напевно, зроблять щось, але наразі це не загроза. Це просто торговий інструмент`, - додав він.

Вплив ЦБДК

У своїх прогнозах Роджерс передбачає, що цифрові валюти, зокрема центральні банківські цифрові валюти (ЦБДК), будуть активно використовуватися кількома урядами по всьому світу.

`Я повністю очікую, що валюти в кінцевому рахунку будуть на комп`ютері, це набагато ефективніше, дешевше і краще для багатьох людей і урядів`, - додав він.

Однак інвестор висловив обурення можливістю посиленого стеження з боку ЦБДК, оскільки уряди отримають доступ до докладної інформації щодо фінансової діяльності осіб.

Ця занепокоєність з`явилася в час, коли колишній президент США Дональд Трамп висловився про можливість прийняття ЦБДК країною. Як повідомляє Finbold, Трамп пообіцяв не дозволити таку валюту, наголошуючи, що вона порушує свободи.

`Я повністю дотримуватимусь Другого поправлення. Я ніколи не дозволю створення центральної банківської цифрової валюти, де вони можуть вкрасти ваші гроші. Ми будемо захищати невинне життя і відновимо свободу слова`, - заявив Трамп.

Тим часом Комітет Фінансових Послуг Палати представників США прийняв Закон про боротьбу зі ЦБДК-диктатурою як частину ініціативи проти запропонованої валюти.

Читайте повне інтерв'ю нижче:

Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть