Коли ставати песимістом щодо біткоїна: аналіз он-чейн метрик

Коли ставати песимістом щодо біткоїна: аналіз он-чейн метрик

Коли слід бути песимістичним щодо біткоїна? Відповідь від аналітика за допомогою он-чейн метрик

Аналітик, який використовує он-чейн дані, пояснив сигнали в кількох метриках, щоб визначити, чи біткоїн перебуває в песимістичній фазі. Ці показники біткоїна можуть бути використані для визначення сигналів ринку ведмедів

У новому пості на X, он-чейн аналітик Checkmate відповів користувачеві, який цікавився про метрику он-чейн, що показує, коли час ставати песимістом стосовно криптовалюти.

Checkmate поділився двома показниками: моментом реалізованого прибутку/збитку короткострокових утримувачів та моментом відношення MVRV короткострокових утримувачів. `Короткострокові утримувачі` (STHs) тут відносяться до інвесторів біткоїна, які купили свої монети протягом останніх 155 днів, що означає, що обидва ці показники стосуються лише недавніх покупців на ринку.

Спочатку `Момент реалізованого прибутку/збитку` вимірює, як і його назва, момент у відношенні прибутку та збитку, який короткострокові утримувачі реалізують через свою продаж.

Згідно з аналітиком, час ставати песимістом, коли осцилятор внизу цього графіка стає червоним (відповідає негативному моменту в реалізованому прибутку/збитку STH).

Графік показує, що цей осцилятор набував негативних значень незабаром після встановлення максимуму усіх часів (ATH), і з того часу залишався у цій області. І справді, поки цей показник був у цих значеннях, біткоїн переживав складний період.

Другий показник `Момент відношення MVRV короткострокових утримувачів` працює подібно та стежить за відстанню між відношенням ринкової вартості до відзначеної вартості (MVRV) для цієї групи та її 155-денним рухомим середнім (MA).

Відношення MVRV - це популярний показник, який нам говорить, як вартість, утримувана інвесторами (капіталізація ринку), порівнюється з тим, за що вони придбали свої монети (реалізована капіталізація). Іншими словами, цей показник надає інформацію про нереалізований прибуток/збиток утримувачів.

Отже, тоді як реалізований прибуток/збиток відстежує чистий прибуток/збиток, який інвестори збирають через свою продаж, цей показник говорить про прибуток/збиток, який їм ще належить прийняти.

За даними моменту показника для відношення MVRV специфічно для короткострокових утримувачів:

За даними аналітика, так само, як з першим показником, цей також даває ведмежий сигнал, коли момент стає червоним. Як показує графік, відношення MVRV короткострокових утримувачів було нижче свого 155-денного MA протягом того ж періоду, що дає підтвердження сигналу.

Біткоїн піднімався до рівня $62,000 раніше на тижні, але актив зараз втратив позиції, оскільки тепер він знову на рівні $57,800.

Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Биткойн готовится к новому ралли в октябре, прогнозируется новый ATH. Аналитики видят рост после решений банков и сопротивления на $66,000. Сентябрь приближается к $70K, следите за новостями! 🚀📈
Просмотреть
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть