Новий ланцюжок Cronos zkEVM на ZKsync: альфа-версія головної мережі

Новий ланцюжок Cronos zkEVM на ZKsync: альфа-версія головної мережі

Кронос zkEVM на Еластичному ланцюжку ZKsync досягає головної мережі

Команда Cronos Labs оголосила про запуск альфа-версії головної мережі Cronos zkEVM, що є першим ланцюжком, що йде вживу за допомогою технологічного стеку ZKsync поряд з ланцюжком Era.

Кронос zkEVM є результатом співпраці між Cronos Labs, Matter Labs (учасник ZKsync), Crypto.com та колекцією партнерів додатків. Мережа була на тестнеті з грудня 2023 року.

Новий ланцюжок приєднується до існуючих ланцюжків Cronos POS і Cronos EVM, які колективно управляють понад $6 мільярдами користувацьких активів, за даними Cronos Labs.

POS-ланцюжок був першим, запущеним у 2021 році як застосунок Cosmos, розроблений у співпраці із біржею Crypto.com. Другим став сумісний з EVM ланцюжок, який вийшов в мережу у 2022 році, також використовуючи Cosmos SDK.

Запускаючи zkEVM, Кронос розширює свою екосистему в простір zk rollup мереж Ethereum другого рівня.

Вбудовані можливості абстракції рахунків дозволяють користувачам сплачувати комісії за транзакції різноманітними токенами, і однією з новаторських функцій Cronos zkEVM є використання zkCRO, рідкісно застрахованої версії CRO, як основного токена для оплати газу.

Кен Тімсіт з Cronos Labs висловив зобов`язання команди розвивати технологію блокчейну та внести внесок у проекти з відкритим кодом.

Розробники додатків Cronos, такі як VVS Finance, Fulcrom Finance та Veno Finance, зобов`язані розгортати їх на новому ланцюжку, і Cronos Labs каже, що принаймні ще 20 ідеють.

Як частина Еластичного Ланцюжка, новий ланцюжок Cronos матиме доступ до того ж моста на Ethereum, що й ZKsync Era.

Через червеньське оновлення протоколу ZKsync було можливо, що zkEVM Cronos приєднається до Еластичного Ланцюжка, за словами Ентоні Роуз, головного технічного директора Matter Labs.

У зусиллях залучити використання, Кронос рекламує zkCRO як `тридцяткову видачу` можливість, враховуючи природний дохід від стейкінгу, плюс будь-які доходи від Децентралізованих фінансових додатків, а також інцентиви ZK токенів, виділені проекту в результаті ZKsync airdrop.

Cronos використовує Maker DAI Savings Rate, щоб запропонувати видачу доходу від усталених мостів vUSD, витрамбованих з активів мостів до Cronos zkEVM. На відміну від sDAI, яка збільшується вартістю з часом, vUSD буде закріплено за DAI 1:1 з можливістю виведення частини доходу з додатка Veno Finance, за документацією.

Альфа-фаза Cronos zkEVM очікується тривати до вересня 2024 року. Роуз порівнює новий ланцюжок з другим з двох комп`ютерів, підключених до однієї мережі.

`Поки що ZK ланцюжки деплояться, вони будуть приєднуватися до цих, що є горизонтальним масштабуванням, про яке ми говорили,` – сказав він.

Franklin Templeton запустит взаимный фонд на блокчейне Solana, DEX Jupiter Exchange приобретает SolanaFM и Coinhall
Franklin Templeton запустит взаимный фонд на блокчейне Solana, DEX Jupiter Exchange приобретает SolanaFM и Coinhall
Franklin Templeton планирует запустить взаимный фонд на блокчейне Solana, сигнализируя о растущем интересе институциональных инвесторов к технологии. Приобретения Jupiter Exchange также подтверждают рост экосистемы Solana и будущее DeFi. 🌐🚀
Просмотреть
Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запускает стабильную монету EURCV на блокчейне Solana, улучшая пользовательский опыт в DeFi. Solana - быстрая сеть для глобального использования. Надеются повторить успех PayPal на Solana. ⚡🚀
Просмотреть
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
🌐 Terraform Labs получила судебное разрешение на ликвидацию деятельности. Рынок реагирует позитивно, цены на LUNA и LUNC выросли. SEC согласился с представленным планом компании. #крипто #рынок
Просмотреть
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Киты активизировались для FTM, IMX и BAT после снижения ставок Федеральной резервной системой. Увеличение транзакций китов свидетельствует о растущем доверии и оптимизме к этим альткоинам. FTM растет на 60%, IMX сталкивается с сопротивлением, а BAT растет после интеграции с Brave Browser. Снижение ставок Федеральной резервной системы поддерживает рынок альткоинов. 🐋📈🚀
Просмотреть