Coinbase Wrapped Bitcoin: домінуючий рівень на ринку

Coinbase Wrapped Bitcoin: домінуючий рівень на ринку

Coinbase Wrapped Bitcoin має потенціал стати домінуючим на ринку, кажуть експерти.

Coinbase натякнув на майбутній запуск cbBTC, нової токенізованої версії Bitcoin, на своїй мережі Base. Експерти заявили Decrypt, що вони вважають, що це може перетворити ландшафт токенізованого Bitcoin (BTC).

Цей новий токен, оголошений через загадковий твіт у ранні години середи, сигналізує про амбіційні плани Coinbase щодо розширення своїх пропозицій активів у токенізованій формі та, можливо, перетворення ландшафту огорнутого Bitcoin.

Coinbase поки що не відповіла на запити на більше деталей від Decrypt.

Введення cbBTC відбувається в умовах зростаючого попиту на токенізований Bitcoin на ланцюжках, сумісних з Ethereum Virtual Machine (EVM).

Практично 156,608 BTC, що оцінюється приблизно у $9.5 мільярда, було токенізовано та використовується в різних екосистемах децентралізованих фінансів (DeFi), за даними CoinGecko.

Вступ Coinbase в цей простір з cbBTC може значно позначитися на ринкові динаміки, зокрема з урахуванням репутації біржі та встановлених інституційних рішень у галузі управління активами.

Цей розвиток відбувається після запуску Coinbase cbETH, огорнутого та закріпленого токена Ethereum, у серпні 2022 року. Згідно з даними Coinbase, обіговий запас токена cbETH становить близько 210,000, що означає, що близько двох третин від всього 600,000 обсягу, створеного за останні два роки, було сожено.

Творець Base Джессі Поллак висловив ентузіазм стосовно потенціалу Bitcoin на шарі-2 мережі Coinbase. сказати вголос: я люблю біткойн, дуже вдячний за його роль у запуску криптовалюти, і ми збираємося побудувати велику біткойнову економіку на @base.

У твіті після оголошення про cbBTC Поллак заявив: `сказати вголос: я люблю біткойн, дуже вдячний за його роль у запуску криптовалюти, і ми збираємося побудувати велику біткойнову економіку на @base.`

Експерти галузі сказали, що введення cbBTC може мати далекосяжні наслідки для ринку криптовалют, зокрема в сфері DeFi.

Елвін Кан, головний оперативний директор Bitget Wallet, сказав Decrypt, що cbBTC готується відразу отримати ринкове визнання після запуску, посилаючись на сильну репутацію Coinbase та її послуги у сфері управління активами.

`Як визнана світова біржа, мета Coinbase полягає в створенні більш відкритої, децентралізованої та високо ліквідної токенізованої версії BTC,` - сказав Кан.

Але не всі експерти впевнені, що cbBTC відразу буде домінувати на ринку.

Дженні Жень, голова неприбуткової організації Lady of Redecentralise, вказала на встановлену довіру та глибоку інтеграцію існуючих варіантів огорнутого Bitcoin, таких як WBTC в екосистемі DeFi. Зараз WBTC є 13-им за розміром активом за капіталізацією на Coingecko та має ринкову капіталізацію у $10.7 мільярда.

`Ця обширна інтеграція надає сильний захист від нових учасників,` - сказала вона.

Давши більший огляд стратегії Coinbase, Аннді Ліан, експерт з міжурядового блокчейна, сказав, що нова токенізована версія BTC буде добре прийнята, враховуючи репутацію Coinbase та довіру, яка склалася в громадськості криптовалюти.

`Це можливість запропонувати більш прозору та надійну альтернативу WBTC,` - він сказав, - `що може привернути користувачів, які мають застереження щодо участі Джастіна Сана.`

BitGo, компанія, що стоїть за Wrapped Bitcoin, оголосила в п`ятницю, що вона уклала партнерство з BiT Global - компанією з зв`язками з засновником Tron Саном - для запуску нової ініціативи, яка буде управляти WBTC. Нове партнерство залишить BitGo меншинним акціонером, заявила компанія. Протистояння щодо того, що Сан пов`язаний з WBTC, було настільки міцним, що спонукав засновника Tron розмістити відмову на Twitter.

`Моє особисте втручання в WBTC є повністю стратегічним,` - він написав, - `Я не контролюю приватних ключів до резервів WBTC і не можу переміщати жодних резервів BTC.`

Редагував Стейсі Елліотт.

MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд, с процентной ставкой 0,625% и сроком до 2028 года. Доход составил $997,4 млн, часть будет использована на погашение облигаций и покупку биткоина 🚀🔒.
Просмотреть
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Прогноз цены биткойна: новый исторический максимум на горизонте?
Биткойн готовится к новому ралли в октябре, прогнозируется новый ATH. Аналитики видят рост после решений банков и сопротивления на $66,000. Сентябрь приближается к $70K, следите за новостями! 🚀📈
Просмотреть
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть