Новий протокол відпочинку на основі Solana: Renzo представив ezSOL

Новий протокол відпочинку на основі Solana: Renzo представив ezSOL

Під час формування відпочинку на Solana, спрямовано на Ethereum Renzo застосовує 'ezSOL'

Перші спроби на блокчейні Solana розробити рамки для `відпочинку` - спосіб забезпечення нових протоколів та додатків, не запускаючи додаткові мережі валідаторів - здаються набирати обертів.

Jito Labs, розробник інфраструктурних інструментів для Solana, ще не запустив запланований проект відпочинку на головній мережі. Проте просто можливість цього потенційно прибуткового ринку вже приваблює партнерів запуску.

Початковий протокол відпочинку Renzo, відомий передусім своєю роботою над проектами відпочинку на основі Ethereum, такими як EigenLayer та Symbiotic, повідомив у середу, що готується до запуску похідного токена SOL, під назвою ezSOL, який пропонує власникам можливість отримання відтворення інфраструктури, яка генерує вибуток від Jito, плюс додаткові токени, згенеровані від вкладення та відпочинку.

Це зміна ритму для одного з визначених гравців піонерської екосистеми відпочинку EigenLayer. ezETH від Renzo - один із найбільших ліквідних токенів відпочинку на Ethereum: він бере ETH користувачів або ліквідні токени відпочинку ETH та `створює відпочинок` їх з певними блокчейн-додатками для забезпечення певного роду економічної безпеки, генеруючи вибуток по дорозі.

В Jito майбутній протокол відпочинку застосовуватиме ті ж загальні принципи, сказав засновник Renzo Лукас Козінскі, хоча з деякою відмінною лексикою. EigenLayer відноситься до блокчейн-додатків, забезпечених через відпочинок, як `активно валідовані сервіси`, або AVSs, тоді як Jito називає їх Мережами Консенсусу Вузла (MCN).

Ми вважаємо, що відпочинок стане найбільшим сегментом DeFi, подібно до того, як зросло ліквідне відпочинкове від відпочинкове відпочинок, і через складнощі, пов`язані з відпочинком, я думаю, що всі фокусуються на токені, але не розуміють, як багато інфраструктури потрібно запустити, щоб в основному забезпечувати AVSs, і в випадку з Jito, MCNs, `- сказав Козінскі.

Як працює Renzo ezSOL

Робота Renzo ezSOL буде в непосредній близькості з власним стейкінговим токеном Jito, jitoSOL. Користувачі Solana, які внесуть SOL в Renzo, отримають назад токен ezSOL, сказав Козінскі. За кулісами Renzo ставить вкладений SOL з Jito, щоб отримати jitoSOL, де він отримає винагороди MEV та отримає відтворення прибутку віднесене до нативного виходу блокчейну Solana. Після цього Renzo відпочине цей jitoSOL з MCNs.

Незважаючи на деякі схожості між ліквідними відпочинковими налаштуваннями Renzo на Ethereum і, незабаром, Solana, розпочати все це набагато складніше, ніж просто підключити стару систему до нової. Solana використовує зовсім іншу архітектуру, ніж Ethereum, і її додатки написані мовою програмування.

Козінскі сказав, що він наймав інженерів Rust, щоб створити розумні контракти для ezSOL. У прес-релізі сказано, що ці розумні контракти передадуть створену вартість від відпочинку у ціну ezSOL. Якщо все піде за планом, ezSOL буде торгуватися паралельно, але трохи вище, ніж SOL, схоже до стейкінгового токена Jito, jitoSOL робить.

Також Solana має іншу криптокультуру, ніж Ethereum. Її користувачів криптотрейдерів, стейкерів і позичальників перетинається, але майже не узгоджується. Кожен ланцюжок має своїх прибічників, деякі з яких вважають, що ця мережа або та практично - іноді навіть філософськи - краща за іншу.

Ця динаміка допомогла засудити інші блокчейн-додатки, які намагалися перетнути культурний та технологічний прірву. Головному відпочинковому лідерові Lido Ethereum колись спробував викликати стейкінгові сервіси Solana та забезпечити домінування на обох ланцюжках. Він зазнав невдачі та в лютому відступив.

Тому Renzo - відомий бренд лише в світі відпочинку Ethereum - трохи незвичайний кандидат на успіх на Solana. Він не відмовляється від свого продукту Ethereum, але робить ставку на розширення на інший ланцюжок більше, ніж залишатися на місці.

Козінскі, тим не менш, наполягає на тому, що Renzo може зробити це працюючим. Він сказав, що його команда культурно схожа з Jito та може узгоджуватися способами, що стимулюють активність. Він також вказав, що Renzo не працює самостійно. Його продукт безпосередньо впливає на Jito, одну з найуспішніших стартапів Solana до цього часу.

Franklin Templeton запустит взаимный фонд на блокчейне Solana, DEX Jupiter Exchange приобретает SolanaFM и Coinhall
Franklin Templeton запустит взаимный фонд на блокчейне Solana, DEX Jupiter Exchange приобретает SolanaFM и Coinhall
Franklin Templeton планирует запустить взаимный фонд на блокчейне Solana, сигнализируя о растущем интересе институциональных инвесторов к технологии. Приобретения Jupiter Exchange также подтверждают рост экосистемы Solana и будущее DeFi. 🌐🚀
Просмотреть
Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запускает стабильную монету EURCV на блокчейне Solana, улучшая пользовательский опыт в DeFi. Solana - быстрая сеть для глобального использования. Надеются повторить успех PayPal на Solana. ⚡🚀
Просмотреть
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
🌐 Terraform Labs получила судебное разрешение на ликвидацию деятельности. Рынок реагирует позитивно, цены на LUNA и LUNC выросли. SEC согласился с представленным планом компании. #крипто #рынок
Просмотреть
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Киты активизировались для FTM, IMX и BAT после снижения ставок Федеральной резервной системой. Увеличение транзакций китов свидетельствует о растущем доверии и оптимизме к этим альткоинам. FTM растет на 60%, IMX сталкивается с сопротивлением, а BAT растет после интеграции с Brave Browser. Снижение ставок Федеральной резервной системы поддерживает рынок альткоинов. 🐋📈🚀
Просмотреть