Bitcoin Rollups: високі витрати на розміщення даних

Bitcoin Rollups: високі витрати на розміщення даних

Проекти Bitcoin Layer-2 стикаються з можливими перешкодами у витрати на розміщення даних

Останнім часом рішення Layer-2 (L2) отримали значну увагу у криптоспільноті. Проте новий звіт висвітлює можливі виклики, пов`язані з їхньою довгостроковою життєздатністю.

Рішення Layer-2 покликані покращити масштабованість та швидкість біткоїнового блокчейну, оброблюючи транзакції не на головному ланцюжку. Незважаючи на їх обіцянки, ці рішення можуть зіткнутися з проблемами, пов`язаними з високими витратами на розміщення даних. Високі витрати на дані можуть уповільнити довгострокову життєздатність Bitcoin Rollups

За даними Galaxy Research, Bitcoin rollups, які покладаються на Bitcoin для доступності даних, можуть мати проблеми з підвищеними витратами на розміщення даних. Обмежений блокспейс розміром 4 МБ на біткоїновій мережі створює дефіцит, який може сказатися на цих рішеннях.

Роллапи часто потребують розміщення виходів ZK-Proof та відмінностей стану кожні 6-8 блоків. Кожна транзакція може використовувати до 400 КБ (0,4 МБ) блокспейсу, потенційно відбираючи 10% повного блоку. Це високе використання може призвести до значних витрат, якщо роллапи використовуватимуть весь 4 МБ.

На контексті, Galaxy Digital відзначила, що перша 4-МБ транзакція Bitcoin команди Taproot Wizards (блок 774,628) вимагала плату у розмірі 147,000 доларів. Таким чином, для цих діяльностей бути стійкими, L2 рішення повинні забезпечувати значні доходи від транзакційних внесків. Однак високі вимоги до доходу можуть підвищити транзакційні внески, що може зробити їх недосяжними для деяких користувачів.

Олекс Торн, керівник відділу досліджень у Galaxy Research, пояснив, що конкуренція за біткоїновий блокспейс може призвести до підвищення транзакційних внесків Layer-1 (L1), що вплине на всіх користувачів, включаючи роллапи. Він додав, що роллап, який непрямо публікує свої дані на Bitcoin, може витрачати в середньому 27.6 мільйонів доларів в рік або більше.

“Наші дослідження свідчать про те, що зараз розробляється 65 таких проектів, але як блокспейс, так і ринок внесків роблять неможливим їхнє всім запуск. Виживуть лише найсильніші,”, - сказав Торн.

Більше деталей: Посібник для початківців з рішеннями масштабування Layer-2 Середня вартість розміщення транзакцій на Bitcoin. Джерело: X / Олекс Торн

З урахуванням цього, Galaxy Digital передбачив, що Bitcoin rollups можуть шукати партнерство з біткоїновими майнерами для гарантованого включення блоку або використовувати похідні ставки внесків та альтернативні договори з майнерами для управління коливанням внесків. Деякі Bitcoin L2 можуть досліджувати середовища Layer-3 для виконання транзакцій та поєднувати L2 з Bitcoin L1 для доступності даних.

Тим часом, Олексій Замятін, співзасновник Build on Bob, не погоджується з висловленими побоюваннями. Він стверджує, що роллапи можуть уникнути цих проблем, використовуючи Optimistic Rollups, які можуть запропонувати більш масштабований рішення з менш частим розміщенням даних на головному ланцюжку.

“Bitcoin роллапи, ймовірно, повинні користуватися оптимістичною верифікацією. Публікація даних на L1 чудово, але це показник пустого шуму, якщо це збільшує витрати,” - підкреслив Замятін.

Незважаючи на ці побоювання, популярність Bitcoin L2 продовжує зростати. Тільки протягом другого кварталу 2024 року Bitcoin L2 разом зібрали 94.6 мільйона доларів.

Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть
Майкл Сейлор поддержал биткойн-документ BlackRock
Майкл Сейлор поддержал биткойн-документ BlackRock
🚀 Майкл Сейлор прокомментировал документ BlackRock, оценив его как отличное исследование ценности биткойна. BlackRock подчеркивает высокую доходность биткойна в последние годы, но признает его высокий риск и волатильность. BTC торгуется по $63,444, снижение объема торгов на 12,15%. 📈 #биткойн
Просмотреть
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд, с процентной ставкой 0,625% и сроком до 2028 года. Доход составил $997,4 млн, часть будет использована на погашение облигаций и покупку биткоина 🚀🔒.
Просмотреть