Megaeth: Шлях до масштабування ETH

Megaeth: Шлях до масштабування ETH

Megaeth: Рішення для масштабування ETH Endgame

Цей матеріал є гостьовою публікацією від Blocmates. Blocmates є цінним ресурсом криптовалютної новин та освіти, який пропонує ясність в часто складному та повному жаргону криптопросторі. У цій статті письменник Gaz з Blocmates детально описує Megaeth, одне з найгарячіших Layer 2, включаючи пояснення технічних причин, чому так багато людей захоплені ще одним Layer 2. Це дійсно цікаве читання, особливо для тих, хто бажає бути в курсі розвитку екосистеми EVM.

Для отримання більше контенту від Blocmates, прочитайте крипто-статті та посібники та криптовалютні новини. Megaeth вступає в гонку Layer 2 з неймовірною швидкістю та масштабованими цілями

Добре, наразі ви, напевно, вже маєте втікти від усіх цих Layer 2, які виходять на ринок та виконують погано. Я розумію це, я відчуваю те ж саме. З існуванням понад 50 Layer 2, можна було б стверджувати, що цього вже достатньо.

Проте, Megaeth може бути іншого типу гравцем, і його підтримувачі, схоже, думають так само.

Пітер Тіль дуже чітко пояснив у своїй книзі `Від нуля до одиниці`, що для того, щоб новий продукт мав який-небудь вплив на ринок, він повинен покращити поточну справу як мінімум у десять разів.

Саме це намірено намагається досягти Megaeth.

Перенесення продуктивності Web2 на блокчейн - це не легка справа. Це вимагає багато переосмислення та серйозних технічних корекцій. Реальні платежі, транзакції та похідні - лише деякі можливі наслідки, які можуть стати реальністю, якщо Megaeth зможе досягти своїх цілей.

Ці хлопці зібрали $20 мільйонів у своєму початковому раунді в кінці минулого місяця, очолюваний Dragonfly Capital. Інші великі підтримувачі, такі як Big Brain Holdings, Figment Capital та Robot Ventures, також долучилися.

Додайте до цього деякі з найбільших ангелів, яких можна знайти в Crypto Twitter (CT), а саме Cobie, Mert, Hasu та самого Vitalik, і, безумовно, ви маєте рецепт успіху. Тепер вам просто потрібно готувати цю долю речовину.

Так от, це просто ще одна пірамідальна схема з дивною темою кролика, чи ж Megaeth принесе «Кінцеву гру» Віталіка до реальності?

Вирішуйте самі. Що таке Megaeth?

Як зазначено самою командою Megaeth, «Megaeth має на меті довести показники продуктивності ETH L2 до меж обладнання, на якому вони працюють, переправляючи перепону між блокчейнами та традиційними серверами хмарного обчислення».

У найпростішій формі, це означає блокчейн у реальному часі, здатний надсилати транзакції зі швидкістю 100 000 за секунду з миттєвою затримкою, навіть при перевантаженій мережі.

Швидкість та масштабованість - ключові фактори.

Отже, для досягнення цього потрібні серйозні корекції під капотом. Щоб справді зрозуміти це, ми спочатку повинні розглянути, що роблять наразі Layer 1 (L1s) та L2s, щоб уявити, що робить Megaeth таким більш складним. Внутрішні процеси L1s та L2s

Для того, щоб блокчейн зміг змінити свій стан, транзакції потрібно впорядковувати та додавати послідовно. Механізм згоди впорядковує транзакції у певному порядку, а механізм виконання додає їх до ланцюжка. Ці завдання виконують вузли.

Наразі у ландшафті L1, всі вузли виконують одні й ті ж завдання, щоб гарантувати згоду та виконання. Однак для кожного L1 існують різні вимоги до обладнання, які потрібно задовольнити для того, щоб ці вузли функціонували, і збільшення цих вимог може призвести до проблем у сфері децентралізації проти продуктивності.

Це питання чудово описується у наступному відеокліпі, заснованому на Megaeth, у власному стилі кролика.

https://x.com/hotpot_dao/status/1807806098000482815

Отже, як зазначено вище короткому відео, L2 вдалося обійти цю проблему `сторожа`, розподіливши завдання, які виконують вузли, на області спеціалізації. Іншими словами, деякі вузли роблять деякі речі краще за інших.

... (і так далі)
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть