Bitcoin може скористатися під час потенційної рецесії

Bitcoin може скористатися під час потенційної рецесії

Чому Bitcoin може скористатися, коли наближається потенційна рецесія

Серія розорячих економічних результатів, опублікованих у п`ятницю, змусила спостерігачів вважати, що економіка Сполучених Штатів швидко поглиблюється в рецесію. Проте, хоча новини спочатку співпали зі спадом в ціні криптовалют, аналітики кажуть, що слабший американський долар в кінцевому підсумку може приносити користь Bitcoin у довгостроковій перспективі.

Ринок акцій впав у п`ятницю після поганих звітів, з Bitcoin та іншими великими криптовалютами залишаючись на цьому ж рівні. Ціна Bitcoin тимчасово піднялася до $65,400, а потім різко спала, впавши приблизно до $62,350 на момент написання цього тексту. Практично всі топ-100 криптовалют зазнали втрат у цей день, за винятком доларових стабільних монет.

За даними Бюро статистики праці, безробітний рівень країни зрос до 4,3% у липні, з 4,1% у червні. Тим часом, зайнятість у секторі нерільних посад зросла на скромних 114,000 робочих місць, значно менше очікуваних 175,000 нових робочих місць за даними економістів, опитаних Reuters.

Погані звіти змусили деяких ринкових аналітиків та спостерігачів заявити, що довготривала рецесія, яка довго теоретизувалася, нарешті починає охоплювати Сполучені Штати.

“Рецесія настала. Інфляція незабаром стрімко зросте,” написав у своєму твіті фінансовий коментатор та відомий критик Bitcoin Пітер Шіфф у п`ятницю. Він додав, що це `один з найслабших робочих ринків у історії.”

Технологічний індекс Nasdaq отримав сильний удар, впавши майже на 2,5%, на момент написання цього тексту, з S&P 500 та Dow обидва знизилися майже на 2% кожен. Рецесії, як правило, сприймаються негативно для акцій, оскільки вони означають менше прибутку для бізнесу. Але Bitcoin може відокремитися від змін на фондовому ринку в такому середовищі.

“Це той тип середовища, де може бути сприятливо для Bitcoin відокремитися від акцій,” - сказав у п`ятницю співзасновник Reflexivity Research Віл Клементе. На відміну від акцій, BTC не має прибутку, він аргументував, зазначивши, що його ціна замість цього “чисто пов`язана з ліквідністю.”

Джеймс Баттерфілл, керівник досліджень в CoinShares, погодився з цією оцінкою, навіть попри негайний удар по ціні.

“Початкова реакція ціни Bitcoin була узгоджена з іншими ризиковими активами, але ми не бачимо цього продовжуючись у довгостроковому плані,” - сказав Баттерфілл Decrypt. “Ймовірно, ми побачимо розходження ціни Bitcoin від акцій, коли ми побачимо стискання корпоративних марж через низький попит споживачів.”

Насправді, ліквідність може швидко надходити. Погана статистика зайнятості за липень дала ринку додаткову впевненість в тому, що Федеральна Резервна Система знизить свою відсоткову ставку на 0,5% у вересні для початку підсилення економіки, що вдвічі перевищує розмір, який спочатку прогнозували.

Таким чином, Індекс долара США (DXY) сперечався на 1,11% у п’ятницю, що означає, що USD вже втрачає попит порівняно з іншими валютами.

Проте, Баттерфілл вважає, що для того, щоб Федералний резерв зробив агресивне зниження на 50 базисних пунктів, буде потрібно більше слабких фігур PMI, низький CPI та ще один поганий звіт про зайнятість.

“Зі зслабленням грошової політики Фед, це буде підтримувати активи з фіксованою кількістю, такі як Bitcoin і золото,” - висновив він.

Коли Фед останній раз знижував відсоткові ставки у квітні 2020 року, ціна Bitcoin почала історичний розбіг з $8,000 до $64,000 протягом наступних 12 місяців.

Банк Англії та Банк Канади знову почали знижувати відсоткові ставки у червні, тоді як Банк Англії оголосив своє перше циклічне зниження ставок на початку цього тижня.

Редакція: Андрю Ґейвард Відмова від відповідальності

Погляди та думки автора носять виключно інформаційний характер і не складають фінансової, інвестиційної або іншої консультації.

Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть
Майкл Сейлор поддержал биткойн-документ BlackRock
Майкл Сейлор поддержал биткойн-документ BlackRock
🚀 Майкл Сейлор прокомментировал документ BlackRock, оценив его как отличное исследование ценности биткойна. BlackRock подчеркивает высокую доходность биткойна в последние годы, но признает его высокий риск и волатильность. BTC торгуется по $63,444, снижение объема торгов на 12,15%. 📈 #биткойн
Просмотреть
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд, с процентной ставкой 0,625% и сроком до 2028 года. Доход составил $997,4 млн, часть будет использована на погашение облигаций и покупку биткоина 🚀🔒.
Просмотреть