Високі виведення Ethereum з бірж: що це означає для ринку?

Високі виведення Ethereum з бірж: що це означає для ринку?

Ethereum спостерігає високі виведення коштів з бірж, але обережно з цим несприятливим сигналом

Дані on-chain показують, що Ethereum останнім часом спостерігає високі виведення з бірж, але розвиток, пов`язаний з Tether (USDT), може бути несприятливою перешкодою для ринку. Як зазначає аналітична фірма Santiment у новому повідомленні на X, ринок закінчує липень на змішаній ноті щодо біржових потоків. Метрикою інтересу тут є `баланс біржового потоку`, яка вимірює чисту кількість певного активу, що входить або виходить з гаманців, пов`язаних з централізованими біржами.

Коли значення цієї метрики позитивне, це означає, що входи на ці платформи переважають виходи наразі. Такий тренд підтверджує, що наразі інвестори мають попит на торгівлю активом. З іншого боку, від`ємний показник означає, що тримачі виводять чисту суму з бірж, ймовірно, утримуючи свої монети на довгий термін.

Які наслідки матимуть один чи інший з цих трендів для загального ринку, залежить від точного типу криптовалюти: стейблкоін або волатильний актив. У контексті цієї теми Santiment наводить дані для Ethereum та Tether, що означає, що обидва типи монет є актуальними тут.

Нижче наведено графік, поділений аналітичною фірмою, який показує тренд балансу біржового потоку для двох активів протягом останніх кількох місяців.

Для волатильних активів торгівля може мати негативний ефект на їхню ціну, тому збільшення резерву бірж може бути несприятливим сигналом. Навпаки, від`ємне значення балансу біржового потоку може бути биковим, оскільки воно вказує на зменшення потенційного `продажного попиту` монети.

Під час останнього періоду виведення, інвестори зняли 80 763 ETH (майже 268 мільйонів доларів) з цих платформ, що є найбільшим піком виведення за останні п`ять місяців. Таким чином, Ethereum побачив суттєве зменшення продажного попиту.

У випадку стейблкоінів, входи на біржі також означають, що інвестори хочуть поміняти актив, але оскільки ці токени мають свою вартість `стабільною` навколо позначки у 1 долар за визначенням, такі угоди не впливають на їхню ціну.

Це, однак, не означає, що вони не мають жодного важливого значення для ринку, оскільки інвестори зазвичай використовують стейбли для покупки волатильного активу, наприклад Ethereum, тому великі входи стейблкоіну, такого як Tether, можуть бути биковими для інших монет.

З цієї точки зору, резерв біржового USDT та інших стейблкоінів можна вважати потенційним `продажним попитом` для волатильних криптовалют. Нещодавно USDT було виведено на 346 мільйонів доларів, що означає, що цей потенційний `продажний попит` зменшився.

`Це відображає меншу купівельну потужність для майбутніх покупок від трейдерів, що загалом є необхідним інгредієнтом для підвищення цін у довгостроковому плані,` зауважує Santiment. Тепер залишається побачити, як розвиватиметься ціна Ethereum у найближчому майбутньому, оскільки на ринку одночасно відбулись бикові та ведмежі події. Ціна ETH

На момент написання Ethereum торгується приблизно на рівні $3,300, що менше на понад 3% за останній тиждень.

Зображення з Dall-E, Santiment.net, графік з TradingView.com

Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть
Анализ цены Ethereum: $2.7K - следующая цель?
Анализ цены Ethereum: $2.7K - следующая цель?
Обзор: Цена Ethereum стабилизировалась в диапазоне $2,100 - $2,700, но медвежья структура остается. Возможно появление нового восходящего тренда при сохранении уровня $2,100 📈 #Ethereum #криптовалюта
Просмотреть