Небезпечні deepfake стріми Елона Маска на YouTube

Небезпечні deepfake стріми Елона Маска на YouTube

Шахраї використовують відео з deepfake Елона Маска для крадіжки криптовалюти під час події Вітаміну 2024

Хоча подія Вітаміну 2024 завершилася, останні три дні побачили deepfake обман на Youtube від Елона Маска про `подвоєння вашого грошей`. Позуючи як офіційний стрім Біткоїн 2024, обман вивів у вир обманутіх користувачів з їх криптовалютними активами. Протягом вихідних, декілька стрімів з deepfake з участю Маска були активними, і лише одне відео зібрало понад $28,000 у біткоїнах, ефірі та доджкоїнах. Обережно: Фальшиві вітаміни 2024 на стрімах з Елоном Маском обурюють глядачів

Під час написання цього поста, стрім на Youtube видає себе як офіційна конференція Вітаміну 2024 у Нешвіллі. Цей та кілька інших фальшивих відео транслюються весь вихідний. Стрім, по суті, є циклічним deepfake штучного інтелекту (AI) Елона Маска, що створює враження, ніби він транслює безперервно 72 години.

Фальшиве відображення Елона показує його на сцені, і ті, хто не слідкують уважно, можуть вважати його правдивим. Обман вказує, що він від Bitcoin 2024’s promoter, Bitcoin Magazine, і має назву `Конференція Біткоїна 2024 у Нешвіллі! Промова Дональда Трампа та Елона Маска - Загальний День 2`. Він також помилково вказує, що участь бере Майкл Сейлор, засновник Microstrategy, але лише повторює deepfake Маска з логотипами Tesla на задньому плані.

Обман слідує типовій схемі `подвоєння ваших грошей`, спонукаючи користувачів висилати будь-яку суму в біткоїнах, ефірі, доджкоїнах або тетері (USDT) з обіцянкою отримати вдвічі більше відправленого. Однак шахраї залишають собі кошти, нічого не повертаючи. В deepfake Маск стверджує, що не важливо, чи відправляє людина 0,1 BTC чи 10 BTC, адже буде повернуто вдвічі.

Цей пост слугує нагадуванням, що будь-хто, хто обіцяє подвоїти криптовалюту, вимагаючи відправити кошти на їх гаманець, є шахраєм. Ми спостерігали три різних стріми цим вихідним, і можливо, було ще більше. В одному відео, яке ми вивчили, перевіривши ланцюгові записи, обман з deepfake Маск приймав депозити в BTC, ETH, DOGE і USDT, хоча ніякий тетер не був відправлений шахраям.

Шахраї отримали BTC, ETH і DOGE від обманутих жертв. Дані ланцюжка показують, що було відправлено 0,322 BTC, 2,026 ETH і 374.63 DOGE шахраям. Загальна вартість, що складає $28,586, залишає прибутки інших стрімів невідомими. Нажаль, Youtube не видаляє ці відео так швидко, як ті, які вважає `дезінформацією`.

Багато інших помітили це пряме включення також, і це, ймовірно, було повідомлено кілька разів, але на момент неділі, 28 липня, о 16:25 за східноамериканським часом, воно все ще претендує на `живе` включення з фальшивим Маском на сцені. Відео також стверджує, що має 91,000 глядачів, число, яке дуже ймовірно маніпульоване.

Прихильник біткоїну Майкл Данворт обговорив шахрайство на X, попереджаючи криптоспільноту. `Дехто телефонував мені, розповідаючи, що Елон Маск роздає безкоштовні біткоїни на Bitcoin `24,` написав Данворт на X. `Не дивно, що у них є фальшивий прямий ефір з озвучкою над дубляжем, і 70 тисяч (фіктивних) людей дивляться прямий ефір. Будьте обережні,` додав він.

Як ви вважаєте про фальшивий прямий ефір Елона Маска, що працював протягом останніх кількох днів і продовжує транслювати? Поділіться своїми думками та поглядами на цю тему у розділі коментарів нижче.

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть