Прогноз BofA: ФРС знизить процентні ставки

Прогноз BofA: ФРС знизить процентні ставки

Економіст BofA передбачає, наскільки і коли ФРС знизить процентні ставки

Уолл-стріт очікує, що Федеральна резервна система знизить процентні ставки у вересні, і далі буде більше знижень, якщо економіка не сповільниться. Майкл Гапен, керівник американської економіки BofA Securities, нещодавно приєднався до прямого ефіру Morning Brief live на Yahoo Finance, щоб дати уявлення про те, як можуть виглядати потенційні зниження ставки у майбутньому.

Гапен вважає, що спочатку буде тримісячний цикл зниження, тобто поступове зменшення. Гапен сказав у своєму заявленні:

“Але очевидно, коли ви дивитесь подальше вперед, ми можемо скласти ці типові базові прогнози, які передбачають, що багато речей йдуть добре. І я все ще вважаю, що це правда. Економіка рідко розвивається гладко по прямій лінії. Тому коли ми рухаємося до 2025 року, коли вибори за нами, і ми знаємо, які політики ми будемо проводити, наше бачення може змінитися. Але я вважаю, що на початку... найбільший сенс для Федеральної резервної системи знизити процентні ставки кожні три місяці.”

Питаючи про темп цих знижень процентних ставок, Гапен сказав:

“Ми багато говоримо про те, коли ФРС почне знижувати ставки, але я вважаю, що ще важливіше для уолл-стріту тут, про що, я знаю, ви також писали, - це темп цього та як це може виглядати більш реалістично чи точно.”

Він також додав:

“Дуже швидко тут, темп і кінцева точка для ринку зміняться. Я вважаю, що, принаймні спочатку, думають, що це буде тримісячний цикл знижень. Це також поступове зменшення. Воно нормалізує ставку політики після зменшення інфляції. Інфляція поступово сповільнюється, тому “Зниження ймовірно будуть поступовими.”

Гапен також згадав про ризик стрімкого сповільнення та сказав:

“Чи нормалізація економіки після пандемії те саме, що і слабка економіка? Я вважаю, що оприлюднені вчора дані ВВП повинні зняти деякі з цих стурбовань посеред стрімкого сповільнення. Я все ще вважаю, що економіка здорова і я вважаю, що нормалізація ринку праці - це не слабкий ринок.”

Він підвів свої слова наступним чином:

“Ключ для мене тут - сказати, що ріст зайнятості повинен сповільнитися, але не через те, що ми перебрались з персоналом і підприємства готові зменшити Зайнятість повинна сповільнюватися через те, що ми досягли позиції, де ми хочемо бути. Це зовсім інша динаміка. Отже,принаймні у ризиковій динаміці “Я вважаю, що дані ВВП мають зробити ФРС менше збуреними через гостре сповільнення економіки.”

Це не є інвестиційними порадами.

Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Бывшие чиновники ФРС противоречатся: Местер за снижение на 25 пунктов, а Буллард - на 50. Рынок реагирует волатильно. Рост S&P 500 может продолжиться. 📉📈
Просмотреть