Централізація Ethereum: Бутерін vs Сілягі

Централізація Ethereum: Бутерін vs Сілягі

Творець Ethereum Віталік Бутерін спростував твердження про централізацію ETH

Засновник Ethereum Віталік Бутерін відповів на останні твердження головного розробника Ethereum Петера Сілягі, `karalabe.eth`, стосовно як утверджується централізація мережі Ethereum.

Сілягі висловив на X post той факт, що PeerDAS був напрямком, в якому розвивалась Ethereum з наступними роздвоєннями, спрямований на збільшення, хоча й не негайно, обсягу до грандіозних 32 МБ.

Дослідницька команда повністю підтримала ідею централізувати все, якщо це можна перевірити

Свіже EF дослідження, яке тривало минулий тиждень, підтверджує, що це хибно, ми проводили обговорення щодо мінімізації централізації. Це включає в себе:...

- vitalik.eth (@VitalikButerin) 27 липня 2024

За словами Сілягі, Ethereum `втрачає сюжет`, стверджуючи, що дослідницька команда `повністю підтримала ідею централізувати все, якщо це можна перевірити.` Це, на його думку, мила маскарадна гра децентралізованої валідації, але централізованого контролю.

Твердження Сілягі, що `дослідницька команда повністю підтримала ідею централізувати все, якщо це можна перевірити,` привернуло увагу засновника Ethereum Віталіка Бутеріна, який позначив це як хибне.

Бутерін підкреслив, що команда Ethereum глибоко заангажована в обговореннях щодо мінімізації централізації, а не її підтримки. Зусилля направлені на мінімізацію централізації.

Бутерін перерахував кілька ключових обговорень та пропозицій, спрямованих на мінімізацію централізації, які включають в себе глибокий аналіз мульти-пропозерів та визначення можливості елімінувати роль будівельника.

Команда Ethereum також поділилася ідеями щодо залежності вибору роздвоєння від включення транзакцій при максимізації сили списків включення (FOCIL).

Інші пропозиції включають аналіз однослотової окончальності Орбіту (SSF) та роздуми про прискорення впровадження механізму Орбіту, який може знизити мінімальні розміри депозиту приблизно в десять разів, перш ніж буде реалізована однослотова окончіність. SSF все ще знаходиться на стадії дослідження.

Один блок Ethereum приблизно займає 15 хвилин для завершення. Однак проводяться дослідження з метою покращення ефективності методу підтвердження блоків Ethereum та значного зменшення часу до завершення. Замість чекання 15 хвилин, блоки можуть бути запропоновані та завершені в тому ж слоті. Ця концепція відома як однослотова окончальність (SSF).

Інші пропозиції, висвітлені Бутеріном у його X post, включають розподілену побудову блоків для PeerDAS, аналіз мережі та оптимізацію пропускної здатності PeerDAS та fullDAS, способи зробити відновлення після 51% атак більш частково автоматизованим та менше покладатися на `соціальний шар` і забезпечення того, що списки включення повністю застосовуються до блобів та транзакцій з абстрагованими рахунками в рамках, наприклад, EIP-7560.

Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть