Зростання перекупленості біткоїну на 107%: що це означає?

Зростання перекупленості біткоїну на 107%: що це означає?

Чому може спричинити 107% росту `перекуплений` біткоїн?

Ціна біткоїна раніше виявляла надзвичайну міць перед дебютом перших фондів, пов`язаних з цією криптовалютою. Проте ця міць згасла, в результаті чого BTCUSD пережив корекцію у 20%.

Але існує популярний технічний індикатор, який вимірює інтенсивність руху ціни та може вказувати на потужне продовження цього руху вгору - якщо буде досягнуто певний рівень. Щоб дізнатися більше про індекс відносної сили та те, як найпопулярніша криптовалюта поводиться, коли ринок досягає `перекуплених` рівнів, продовжуйте читати. Біткоін наближається до `перекуплених` рівнів та чому це не є поганим реченням.

Індекс відносної сили - це інструмент вимірювання інтенсивності руху цін на ринку, який сигналізує про те, коли ринок стає `перекупленим` або `перепроданим`. Коли фінансовий актив досягає таких умов, це часто означає, що тренд готується змінитися.

У випадку з біткоіном та іншими криптовалютами щотижневий індекс відносної сили часто вказує на те, що цей актив переходить у свою найпотужнішу фазу. Наприклад, у жовтні 2023 року біткоін перевищив значення 70, і всього за кілька тижнів після цього побачив зростання на 60% до локальних максимумів 2024 року.

На даний момент графіки 1W BTCUSD показують значення індексу відносної сили трохи менше 70, що вказує на можливий повернення назад до `перекуплених` рівнів. Якщо бики зможуть утримати найбільшу криптовалюту за ринковою капіталізацією вище рівня $43,650, щотижневий індекс відносної сили повинен закритися вище цього порогу.

Середня мова становить 107% | BTCUSD на TradingView.com Історичні дані відносної сили для 1W BTCUSD

Історичні дані можуть, можливо, розкрити, що відбуватиметься, якщо щотижневий індекс відносної сили досягне закриття вище 70, як очікується.

Протягом останніх десяти років біткоін побачив закриття індексу відносної сили 13 разів вище 70. Це сталося 8 разів у 2016 і 2017 роках, двічі у 2019 році, і по разу у 2020 і 2021 роках. Одна додаткова ситуація сталася в 2023 році. Пов`язане читання: Медвежий сигнал продажу спричинився, коли біткоін впав нижче $39,000

З 13 разів середній приріст після закриття індексу відносної сили на піку руху становив 107%. Найбільше зростання відбулося в 2020 році і призвело до прибутку вище 400%. Найменше зростання відбулося в 2016 році і становило всього 20%.

Після видалення найбільших та найменших викидів середнє значення складає близько 61%. Це означає, що біткоін, в середньому, може зробити рух від 61% до 107%.

Приріст на рівні 61% приведе BTCUSD до позначки під $68,000, недалеко від нового історичного максимуму, тоді як рух на рівні 107% призведе до встановлення нового рекорду близько $90,000 за монету. Крім того, криптовалюта потенційно працює над паттерном `бика`, з метою приблизно $77,000.

Ціль у 75% знаходиться в межах історичних середніх значень | BTCUSD на TradingView.com Тоні - автор інформаційного бюлетеня CoinChartist (VIP). Підпишіться безкоштовно. Слідкуйте за @TonyTheBullBTC та @coinchartist_io в Twitter. Або приєднуйтесь до Телеграму TonyTradesBTC за щоденними маркетинговими інсайтами та освітою з технічного аналізу. Зверніть увагу: цей матеріал має пізнавальний характер і не слід розглядати як рекомендацію щодо покупки, продажу або утримання будь-яких інвестицій, природно, інвестування несе ризики. Рекомендується здійснювати власне дослідження перед прийняттям будь-яких інвестиційних рішень. Використовуйте інформацію, надану на цьому веб-сайті на свій страх і ризик.

Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Цена биткойна преодолевает сопротивление и нацеливается на $65 тыс. Быки поднимают цену, сформировав восходящий тренд. Технические индикаторы в сторону роста. 🚀💰
Просмотреть