Недоліки обмеження премійних брокерів на криптовалютних біржах.

Недоліки обмеження премійних брокерів на криптовалютних біржах.

Криптовалютні біржі обмежують дії премійних брокерів - кажуть трейдери

Спочатку Binance, а потім OKX обмежили можливості премійних брокерів, які пропонують своїм клієнтам нижчі комісійні.

Деякі торгові компанії стверджують, що це крок у напрямку менш ефективних ринків і результат бажання великих бірж збільшити свої обсяги.

Оскільки найбільші криптовалютні біржі вводять обмеження для брокерських фірм, які об`єднують клієнтів для скористання зниженими комісійними, деякі учасники ринку попереджають, що цей крок може завдати шкоди ринкам.

Binance була першою, хто заборонив премійним брокерам використовувати свою багаторівневу систему комісій для зниження власних витрат і надання знижок клієнтам, внісши зміни до своєї ​​інтерфейсу Link Plus минулого місяця. Тепер OKX, схоже, йде по його слідах і обмежує доступ до своєї VIP-програми комісій.

Біржі стверджують, що вони роблять ці кроки для підтримки рівного поля для своїх користувачів, забезпечуючи одночасно прозорість у відношенні до ідентичності клієнтів премійних брокерів. Інші бачать це як крок назад, щонайменше з точки зору створення більш ефективних ринків.

Криптовалютні ринки були створені для роздрібних клієнтів на першому місці, та саме з цієї причини вони так суттєво відрізняються від традиційної фінансової сфери.

Можливість криптовалюти децентралізовувати та забезпечувати миттєве проведення операцій за допомогою блокчейну означає, що великі учасники з кількома одночасними угодами мають фінансувати всі свої позиції заздалегідь на групу великих, вертикально-інтегрованих бірж. Премійні брокери вирішують проблему фінансування через їхній кредитний та фінансовий компонент, зауважує Джордж Заря, генеральний директор Bequant, премійної брокерської фірми, яка обслуговує криптоклієнтів.

Зрізанням доступу брокерам до знижених комісій біржі можуть - можливо, ненавмисно, а можливо і ні - зробити крипторинок менш привабливим для них.

`Біржі вирішили, що посередники не потрібні. Вони також можуть надавати позики, чи не так?`, - сказав Заря в інтерв`ю. `Але вони можуть надавати позики тільки для позицій, які базуються на їхній біржі. Вони не можуть надавати портфельного маржину, який включає в себе ваші позиції на всьому ринку. Отже, по суті, ми рухаємося до менш капіталоємних ринків.`

Великі криптобіржі нахиляються до `захоплення ліквідності`, сказав Брендан Келлан, генеральний директор Tradu, недавно запущеної криптобіржі, що належить інвестиційній банківській групі Джеффріс. Іншими словами, вони створюють модель `захоплення уваги аудиторії`, де торговий обсяг збільшується тому що користувачу постійно доводиться заходити та виходити з позицій на цій біржі.

Результатом є розбіжність у цін на закупівлю на дуже популярних та рідких парах, таких як BTC/USDT з однієї біржі на іншу, сказав Келлан. Міжбіржові розходження можуть здатися `дивними` для традиційного валютного трейдера, сказав він, оскільки постачальники ліквідності всі оформляються через премійний банківський рахунок за кулісами, щоб вони могли робити ринки на будь-якій іншій біржі.

`Це означає, що ви не маєте цього тертя межі контрагентного ризику на всіх цих біржах. Але криптобіржі настоюють на цьому, тому що вони хочуть того захоплення`, - сказав Келлан в інтерв`ю. `Вони хочуть, щоб ви постійно входили та виходили з позицій на їхній біржі, тому що це збільшує їх обсяг, але це коштує якості їхньої ліквідності. Немає такої ж глибини на ринку позаду кожного котирування і вона дуже спорадична.`

Криптожурналист: Coinbase добавляет Zetachain (ZETACHAIN)
Криптожурналист: Coinbase добавляет Zetachain (ZETACHAIN)
Coinbase продолжает расширять свой листинг: на очереди Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #Coinbase #Zetachain #криптовалюты
Просмотреть
Coinbase добавляет Aleo (ALEO) перед решением ФРС
Coinbase добавляет Aleo (ALEO) перед решением ФРС
Coinbase добавила Aleo (ALEO) перед решением ФРС 🚀📈🔥. Не инвестиционный совет.
Просмотреть
Доминирование Uniswap на рынке DEX: $7.09 млрдеженедельный объем
Доминирование Uniswap на рынке DEX: $7.09 млрдеженедельный объем
Uniswap лидирует на рынке DEX с еженедельным объемом в $7.09 млрд 💰. PancakeSwap на втором месте, ORCA на третьем, Aerodrome четвертый, Raydium пятый, DODO шестой, Curve седьмой, Camelot восьмой, Thorchain девятый.
Просмотреть
Физические офисы в Перу для покупки и продажи Bitcoin
Физические офисы в Перу для покупки и продажи Bitcoin
Nemo Latam открывает физические офисы в Перу для покупки Bitcoin лицом к лицу, улучшая доступность и доверие к криптовалютам. Это помогает разнообразию и включению в отрасли. Перу показывает высокий интерес к криптовалютам, становясь топ-50 страной по их принятию. 🔥🪙
Просмотреть