Брудна крипта на біржах з 2019 року: $100 млрд переміщено

Брудна крипта на біржах з 2019 року: $100 млрд переміщено

Chainalysis: Майже $100 млрд `брудної крипти` відправлено на біржі з 2019 року

Майже 30% усієї криптовалюти, відстеженої з злочинних адрес з 2019 року, виявилося на санкціонованих сервісах, таких як російська криптобіржа Garantex, за даними Chainalysis.

Криптовалютні біржі отримали майже $100 мільярдів вартості криптовалюти з відомих злочинних адрес з 2019 року, що підкреслює зростаючий дефіцит міжнародного співробітництва у сфері протидії відмиванню грошей.

За даними аналітичної компанії Chainalysis, майже 30% усієї криптовалюти з злочинних адрес в кінці кінців виявилося на санкціонованих сервісах, таких як криптобіржа Гарантекс в Росії. Найбільша сума була зафіксована в 2022 році, коли $30 мільярдів ідентифікованої `брудної крипти` спілкувалася з санкціонованими сервісами.

Значення криптовалюти, що покидають злочинні гаманці | Джерело: Chainalysis

Дані включають лише загальну суму переміщену з злочинних джерел на сервіси обміну криптовалюти, підкреслює Chainalysis, додавши, що вони не включають вартість `відправлену та отриману серед посередників`, яка може включати `десятки або сотні окремих транзакцій`.

Нью-йоркська фірма зазначає, що `зростаюча частина` коштів злочинного походження, що проходять через посередників гаманців, концентрується не в традиційній криптовалюті, такій як Біткоін (BTC) або Ефіріум (ETH), але в стейблкоїнах, які зараз становлять `більшість обсягу всіх злочинних транзакцій`.

Незважаючи на зростання використання стейблкоїнов, їх емітенти мають можливість заморозити кошти, причому Tether, найбільший емітент стейблкоїна, заморозив приблизно 1600 адрес з коштами на суму приблизно $1,5 мільярда у USDT, повідомив Chainalysis. Кількість активів, заморожених в інших стейблкоїнах, не вказана.

Схоже на цікаве: Група Лазарус звертається до Garantex для відмивання вкрадених активів

Стейблкоїни стали популярним інструментом для уникнення санкцій. В кінці травня, crypto.news повідомив, що два найбільші нерозповсюджені виробники металу в Росії почали використовувати стейблкоїн USDT від Tether для міжнародних транзакцій з китайськими клієнтами та постачальниками після того, як Департамент скарбів США уточнив, що буде накладати вторинні санкції на кредиторів, які допомагають у від`ємні санкцій.

Цей розвиток подій наступив незабаром після того, як державна нафтова компанія Венесуели PDVSA збільшила використання USDT в експорті сировини та палива в умовах посилення санкцій США. Міністр нафти Венесуели Педро Теллечеа зауважив тоді, що країна використовує `різні валюти, згідно з умовами договорів`, причому деякі угоди встановлюють криптовалюту як метод оплати.

Після заяви Теллечеа, Tether публічно повторив свою зобов`язаність дотримуватися списку OFAC SDN та оголосив плани забезпечити швидке замороження санкціонованих адрес.

Дізнайтеся більше: Tether ділиться листами з американськими законодавцями для посилення прозорості

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть