Значення блокчейну в автомобільній індустрії: огляд ринку

Значення блокчейну в автомобільній індустрії: огляд ринку

Автомобільний ринок блокчейну помічає значний приріст у використанні: звіт

Технологія блокчейну пройшла великий шлях, починаючи з своїх скромних початків у 2009 році, щоб займати центральне місце в останні роки. Хоча ця нова технологія поступилася штучному інтелекту (AI) у останні роки, застосування блокчейну в автомобільному секторі очікуються досягнути нових висот.

Згідно звіту Global Market Insights, автомобільна індустрія блокчейну може побачити значний приріст у капіталізації ринку завдяки зростанню метрик упровадження та технологічному просуванню.

У 2023 році галузь оцінюється трохи більше, ніж у $550 мільйонів, але поєднання кількох факторів очікується зростання розміру ринку до $4,1 мільярда до 2032 року. Гігантський стрибок перекладається в річну зростання складаного середньорічного коефіцієнта (CAGR) в 25% протягом восьми років, підтримуючись цілою низкою ринкових тенденцій.

Згідно звіту, використання блокчейну для покращення ефективності ланцюга постачання має на меті збільшити розмір ринку галузі. Перші учасники спираються на блокчейн для `онлайн-відстеження та автентифікації транспортних засобів`, забезпечуючи походження частин для запобігання підробки.

Один випадок включає німецького автовиробника BMW (NASDAQ: BMWYY), який використовує блокчейн для відстеження кобальту у батареях його електромобілів від видобутку до остаточного застосування. У 2019 році звіт компанії виявив, що властивості блокчейну прозорості та неможливості цензури доклали значного внеску в забезпечення відповідності і `будування довіри зацікавлених сторін`.

Toyota (NASDAQ: TM) також вступив до боротьби, відстежуючи запасні частини з використанням блокчейну, набираючи відносний успіх на шляху і закладаючи фундамент для розширених застосувань ланцюга постачання у майбутньому. Звіт передбачає зростання використання смарт-контрактів у галузі з метою усунення посередників у трансакціях, покращення швидкості та прозорості.

`Ці смарт-контракти мінімізують адміністративні витрати та збільшують швидкість та прозорість трансакцій, автоматизуючи розрахунки платежів відповідно до заданих параметрів`, - йдеться в звіті.

Згідно звіту, сегмент мобільності очікується найбільшим драйвером стрибка, з комерційною мобільністю на чолі сегмента. Останні просування в проектах смарт-міста можуть призвести до того, що сегмент мобільності внесе до $2 мільярдів до кінця 2032 року.

Дисбаланс у регіональному розподілі

Звіт вказує, що Північна Америка, зокрема США, має чіткий лідерський позицію в галузі, майже 35% ринкової частки. Лідерство регіону здається обгрунтованим, враховуючи сталі інвестиції капіталу від пулу інституційних інвесторів, передбачливі політики та підтримку регуляторів у порівнянні з іншими регіонами.

Поза Північною Америкою Азія посідає друге місце, підтримувана досягненнями автомобільної індустрії Китаю в галузях ланцюга постачання та залежністю від смарт-контрактів. Японія також на тому ж шляху разом з Toyota, Honda (NASDAQ: HMC) і Nissan (NASDAQ: NSANY), сприяючи росту екосистеми.

Дивіться: Відновлення справжньої цінності блокчейну - корисність

ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
Обзор: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync - ведущие платформы с высоким потенциалом Airdrop.🌟🚀 Лучшие решения для инвесторов и энтузиастов криптовалют.
Просмотреть
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть