Настрій інвесторів кращає: огляд венчурного капіталу для криптовалютного сектору

Настрій інвесторів кращає: огляд венчурного капіталу для криптовалютного сектору

Настрій серед інвесторів венчурного капіталу щодо криптовалют в цьому році продовжує покращуватися, з очікуваною відновою у наступних місяцях.

Незважаючи на погіршення взаємин між ціною Bitcoin та капіталом, інвестованим у криптовалютні стартапи у другому кварталі 2024 року, Galaxy Digital повідомила в своїй останній аналітиці у вівторок.

Аналізуючи дані від Pitchbook в понеділок, Galaxy оцінила угоди, проведені за останні три місяці, які показали зростання капіталу в 28% до $3,19 мільярда порівняно з попереднім кварталом.

Хоча загальна кількість угод знизилася приблизно на 4% порівняно з попереднім кварталом, медіанні оцінки стартапів перед отриманням нового фінансування стрімко зросли до майже максимальних значень, підвищившись з $19 мільйонів до $37 мільйонів.

Навіть за таких умов, діяльність венчурного капіталу важко встигає за ростущою ціною найбільшої криптовалюти в світі. Протягом попереднього бикового ринку 2021-2022 років, капітал, інвестований у стартапи раннього та пізнього етапів, становив $12 мільярдів, коли ціна Bitcoin перебувала навколо $60,000.

Однак ця сума вже скоротилася до лише $3,75 мільярда, залишаючись значно нижче, ніж в минулі роки, встановило дослідження. Galaxy вказує на декілька крипто-загальні каталізатори та макроекономічні перешкоди для розриву між ціною та інвестованим капіталом.

Серед них - запуск експлуатованих бірж у США та вищі процентні ставки, що роблять капітал позик вартішим для нових проектів. Виняткові сектори, включаючи відновлення, модульність блокчейну та шари-2 Bitcoin, також сприяли цьому відхиленню.

Незважаючи на привертання менше інвестиційного капіталу, ніж під час попередньої пікової ціни Bitcoin, підйом крипторинку з кінця 2023 року стимулює конкуренцію та страх у інвесторів від упущення можливості, повідомило Galaxy.

`Алокатори можуть готуватися повертатися серйозно через віднову ліквідних криптовалют`, написали у вівторок головний дослідник і аналітик Гейб Паркер від Galaxy.

Це хороша новина для стартапів, які спрагнені до додаткового фінансування, оскільки зацікавленість може призвести до збільшення діяльності венчурного капіталу у пізніші етапи 2024 року, пара написала. Це може поставити цей рік на третє місце за обсягом інвестиційного капіталу та кількістю угод після 2021 та 2022 років.

Хоча США продовжує лидирувати у угодах і капіталі серед стартапів, регуляторні перешкоди у формі неясних законів та ворожих регуляторів можуть примусити компанії переїхати за кордон, повідомив Galaxy.

`Політики повинні усвідомлювати, як їхні дії чи бездіяльність можуть вплинути на екосистему криптовалют та блокчейн, якщо США протягом тривалого періоду залишається центром технологічного та фінансового інновацій`, написали Торн та Паркер.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть