Недільна втома Bitcoin: причини сталої ціни

Недільна втома Bitcoin: причини сталої ціни

Чому ціна на Bitcoin більше не змінюється у вихідні? Чому не відбуваються старі ралі? Компанія Kaiko пояснює причину втоми

Згідно з дослідженням криптовалютної компанії Kaiko, частка Bitcoin, що торгується у вихідні, цьогоріч впала до історично низького рівня в 16%.

Це зниження відбулося в результаті запуску спотових Bitcoin ETF, які здаються приводити періоди торгівлі Bitcoin більш у відповідність із розкладом традиційних фондових бірж та зменшувати волатильність ціни Bitcoin.

Однією з помітних особливостей криптовалюти, на відміну від акцій, є те, що її можна торгувати в будь-який час дня навіть у суботу та неділю. У минулому торгівля Bitcoin стала відома своїми `Дикими вихідними`, коли цифрова валюта переживала широкі коливання ціни. Однак цей явище виглядає все менш активним, оскільки обсяг торгівлі Bitcoin у вихідні продовжує знижуватися зі свого максимуму в 28% у 2019 році. Імовірно, запуск Bitcoin ETF вплинув на це.

Bitcoin ETF були запущені в початку 2024 року зі схваленням Комісії з цінних паперів та бірж США та з того часу привертали інвесторів, що призвело до шаленого зростання ціни Bitcoin до рекордного рівня у березні. Хоча частина цього приросту була змазана, найпопулярніша криптовалюта все ще виросла майже на 45% цього року, утримуючись на рівні близько $61,000.

На відміну від більшості криптовалют, які можна купувати та продавати у будь-який час на біржах, таких як Binance, Bitcoin ETF дотримуються розкладу традиційної біржі, на якій вони торгуються, що означає, що їх неможливо торгувати у вихідні. Kaiko повідомила, що частка Bitcoin, що торгується між 15:00 та 16:00 у будні, зросла з 4,5% до 6,7% у четвертому кварталі 2023 року. Це період, відомий як вікно кріптопегування, під час якого власники ETF встановлюють ціну Bitcoin і використовують її для розрахунку чистої вартості активів ETF.

Згідно з Kaiko, зміцнення крипто-дружніх банків Silicon Valley Bank та Signature Bank у березні 2023 року також сприяло зниженню обсягу транзакцій у вихідні, оскільки ринкові мейкери більше не можуть використовувати їхні 24/7 платіжні мережі для купівлі та продажу криптовалюти в реальному часі. `Різниця між вихідними та будніми днями імовірно залишиться, оскільки ринкові мейкери, які отримують свій дохід від великих обсягів угод, мають менше стимулу надавати ліквідність в умовах низького обсягу`, - стверджує звіт Kaiko.

Інституційне прийняття криптовалют через Bitcoin ETF також призвело до значного зменшення волатильності ціни, згідно з іншим звітом від Kaiko. Останній раз, коли Bitcoin досяг рекордних висот у листопаді 2021 року, волатильність піднялася майже до 106%. Після того, як Bitcoin досягнув історичного максимуму у $73,798 у березні на фоні оптимізму щодо ETF, волатильність була лише 40%.

Згідно з Kaiko, тенденція до зменшення волатильності та утримання на рівні нижче 50% з початку 2023 року свідчить про те, що Bitcoin стає більш стабільним активом. `Хоча ще рано говорити, що це нова норма, зміни в ринковій структурі Bitcoin протягом останнього року можуть пояснити, чому цінова дія була відносно `нудна``, - зазначено в звіті.

Це не є інвестиційними порадами.

Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
🔍📰 Активация древних кошельков Bitcoin 2009 года привлекла внимание, сумма 2400 BTC на $141 млн была потрачена, вызывая интерес у криптосообщества. 🤔💰🔗
Просмотреть
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO предвещают возможную остановку ралли биткойна после достижения отметки $64K. Социальные метрики говорят о возможной коррекции на фоне спекуляций вокруг действий ФРС. После краткосрочного роста до $64K, биткойн вернулся к $63K. Рынок готовится к возможному откату из-за высоких уровней FOMO.📉🔍
Просмотреть
Биткоин и золото: причины роста
Биткоин и золото: причины роста
🔥 Биткоин и золото растут благодаря увеличению ликвидности, расширению балансов центральных банков и снижению ставок ФРС. Оба актива достигли новых рекордов, подтверждая свою прибыльность в текущей экономической ситуации. 💰📈🌟
Просмотреть