ETF з біткоїном: як генерується відсоткуючий дохід

ETF з біткоїном: як генерується відсоткуючий дохід

Усе більше фондів індексних показників (ETF), таких як Proshares, Grayscale, Roundhill і Simplify, оголошують про інтерес до ETF з біткоїном, що пропонують можливість отримати відсоткуючий дохід від біткоїна разом з її експозицією.

На приклад, інша компанія Purpose Investments пропонує 11,9% річного відсоткуючего доходу від біткоїн-ETF в Канаді, тоді як інші спонсори ETF прагнуть до високо змінних ставок, що починаються від 0,49% і досягають 33,19% (річного фігурного, очікується скорочення найближчим часом).

Grayscale поки не оголосив відсоткового доходу, але зазначив 5% як заповнювач на своєму проспекті.

Ці нові стратегії відсоткуючего доходу мають особливу вагу, оскільки ціни на біткоїн знизилися після схвалення 11 спотових біткоїн-ETF Секретаріатом з питань товарів та ринків акцій (SEC) 10 січня. З того часу біткоїн впав приблизно на 8%, з приблизно 46 000 доларів до близько 42 300 доларів.

Багато банкрутних або проблемних суб’єктів мали групу товару біткоїну Grayscale (GBTC) і продавали його після його конвертації в ETF. Всі ці продажі є аномальним стресором на тонкому ринку біткоїновіх опціонів.

Більшість цих менеджерів ETF використовують популярну стратегію для генерації відсоткуючего доходу: продаж опціонів, охоплених. Іншими словами, біткоїнові активи ETF покривають виклики зобов`язання проданої опції.

Виклик – це биківська ставка на ціну активу. Покупець платить невелику премію за право купити велику кількість активу за фіксовану ціну до певної дати у майбутньому. Наприклад, биківський байткоінер може заплатити 1816 доларів за право купити 1 біткоїн за 100 000 доларів до 28 грудня на Deribit. Ставка має сенс лише у разі зростання біткоіна понад 101 816 доларів до тієї дати; в іншому випадку контракт закінчується порожнім і покупець платить 1816 доларів ні за що.

Отже, продаж являє собою ведмежеву ставку на ціну активу. Зокрема, продаж критого від біткоіну являє собою зобов`язання продавця передавати свій біткоін власнику виклика, якщо ціна біткоіна зросте понад ціну виклика до дати закінчення виклика. (Критий виклик, де продавець вже володіє активом, який може бути викликаний з нього, відмінний від виклику без захисту, коли продавець вже не володіє активом.)

Як результат, продаж викликобудує межі вгору. Якщо біткоін суттєво зростатиме, продавець критого виклика не скористається ціною понад ціну виклика.

Цього тижня відбулися виходи з інвестицій в цифрові активи майже на 500 млн доларів.

Очевидно, продаж критих викликів є способом генерації відсоткуючего доходу на біткоїнових активах ETF. Однак, якщо ціна біткоіна стрімко зростає – як це вже відбувалось в історії – власники опцій на виклик будуть викликати біткоїн з фонду. Це означає, що ETF не буде скористовуватися додатковим зростанням цін.

Іншими словами, ETF з біткоїна, які приносять відсоткуючого доходу, генерують інтерес на обмін биткойном на побіжні, обмінюючи Великобританію, великими ралі біткоїнівами.

Тим не менш, для більшості інвесторів привабливість відсоткуючего доходу вистачає, щоб не думати про ризики. Мало хто навіть задає просте питання „Звідки відсоткуючий дохід?”

Звісно, відсоткуючий дохід повинен виростати звідкись. Але які саме сторони надають цей дохід високодохідним інвесторам ETF на біткоіновіх активах? Кожна продажа – це покупка.

На відміну від багатьох криптобірж, які неправильно відображають до 95% транзакцій, послушні американські проміжні користувачі вимагають, щоб кожна продажа збіглася з покупкою. Зокрема, коли хтось продає критий виклик на регульованій американській цінній біржі, він, зазвичай, пов`язує себе з коллатералом звонящого покупця з ціною виклика вище поточної ціни активу.

Є варіації на цю стратегію, включаючи розсічені виклики, готівкові опціони або навіть використання ETF з біткоіном як застави для продажу викликів на ринках не-біткоінових опціонів. Однак, продаж викликів на біткоіні, які покриваються, є найбезпечнішим і популярним методом для генерації відсоткуючего доходу на біткоінових активах.

Тому більшість доходів з ETF на покриті виклики походять від покупців викликів поза-грошовими.

Клас покупців – то, як правило, оптимістичні споживачі, що бажають використовувати опціони для вантажу на свою ставку, що ціна біткоіна швидко зросте. Це, взагалі кажучи, менш користувацький ринок споживачів, які готові платити дорогі премії, щоб використовувати їхні ставки.

Звісно, ринкові мейкери, які повинні забезпечити себе хеджування позицій на інших похідних криптовалютах, також купують виклики поза грошовими. Наприклад, ринкові мейкери на безстрокових ф`ючерсних криптобіржах, таких як Binance, OKX, KuCoin та інші, можуть тимчасово продавати занадто багато биківських захлестів. Занадто короткий, вони можуть купувати виклики для захисту від стрімкого бичого ралі. Не без ризиків

Опціони – це ризикові, кредитні фінансові інструменти. Навіть продаж критих викликів, що вважається найбезпечнішою стратегією опціонів, може стримати потенціал інвестиції за надто малою винагородою.

На відміну від фондів ETF, які SEC нарешті схвалив після спочатку заперечення, інвестори криптованиях фондів ETF, таких як Roundhill, шукають не тільки експозиції до ціни, але й доходи. На Волл-стріті немає безкоштовного обіду.

Головний стратегічний офіцер Roundhill Investments сказав, що її новий фонд ETF, який покритий викликами біткоінал, буде генерувати щомісячний дохід з місячною горизонталью вгору. Час покаже, чи варта ця максимальна оцінка зростання ціни біткоіна невеликою кількістю доходів від опцій.

З моменту старту біткоінового фонду з відсоткуючим доходом Roundhill цього місяця фонд вже отримав виплату дивіденду в розмірі 1,33 доларів за акцію і планує щомісячно розподіляти змінні дивіденди.

Видача щодо дохідної фонду з біткоіна ETF дає широкі повноваження менеджеру щодо прийняття рішень щодо торгових операцій або того, якої частки фонду передати як коллатерал. Наприклад, менеджер фонду Purpose Bitcoin Yield ETF може використовувати до 50% фонду для акраментування крытых викликів або обраних готівкових викликів.

Крім того, менеджер має широку уповноваженість вибору всіх дозволених торгових операцій з використанням коллатералу фонду. Як пояснюється недвозначно в проспекті фонду:

„Рішення про те, який з опціонів портфелю буде –писатися, кількість опціонів, що будуть написані на такі цінні папери, та умови таких опціонів будуть ґрунтуватися на оцінці громадськості та кращої вартості, пропонованої преміями опціонів на цінні папери, які володіє фонд в момент написання таких опціонів.

„Криті опціони на виклик і опціони на покриті гроші будуть написані за ціною страйку, яка має гроші або вихід-за-грошими, як визначено менеджером на свій розсуд.”

Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Ошибка в Bitcoin Core: 17% полных узлов под угрозой
Обнаружена серьезная ошибка в Bitcoin Core, затрагивающая 17% узлов сети. Уязвимость исправлена в версии 24.0.1 и обнародована 12 декабря 2022 года. Важно обновиться до версии 27.1 для безопасности. ⚠️🔒
Просмотреть
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
Прорыв Биткоина: курс готовится к $65 тыс.?
📈 Биткоин достигает максимума за 25 дней в $64 133, увеличившись на 10,3% благодаря бычьему настроению на фоне снижения процентной ставки ФРС и отчета BlackRock. Вопрос: преодоление отметки в $65 тыс.? 🚀
Просмотреть
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть