Підроблений гаманець Phantom шахрайськими діями втрачає кошти користувачів

Підроблений гаманець Phantom шахрайськими діями втрачає кошти користувачів

Підроблений гаманець Phantom, просуваний в інтернет-магазині iOS, висмоктує кошти користувачів

Підроблена програма гаманця Phantom у Сховищі Apple повідомляється висмоктати активи під час відновлення облікового запису за допомогою приватного ключа. Користувачі Phantom Wallet та Solana були попереджені про шахрайську програму, що імітує легітимний Phantom Wallet.

Підроблена програма, опублікована Meta Voxify і з поганими відгуками на 1 зірочку, з`являється як реклама та обманливо нагадує аутентичну програму, розроблену Phantom Technologies.

CryptoSlate може підтвердити, що програма досі працює у Великій Британії та може бути доступна в інших територіях. Під час пошуку `Phantom` підроблена програма вибивається на передній план екрану, здається легітимною без більш детального огляду. Вона вказана в категорії `Освіта`, на відміну від `Утиліти`, де існує оригінальна програма. Здається, що підроблена програма також була у магазині протягом `17 років` і тому нереалістично старша, ніж Solana навіть сам Bitcoin.

Співзасновник Swissborg Алекс Фазель попередив користувачів:

“У інтернет-магазині Apple є підроблена програма гаманця Phantom, яка виглядає реально, але висмоктатиме всі ваші активи, як тільки ви відновите свій обліковий запис за допомогою приватного ключа.”

Повідомлення з`явилися про значні фінансові втрати внаслідок цього шахрайства. Співзасновник Дубайського Центру Блокчейну Менде Маттіас повідомив про крадіжку, що перевищила $ 100,000 з його гаманця Phantom 25 червня 2025 року. Він зазначив, що крадіжка сталася незабаром після того, як він отримав токени передпродажу, незважаючи на наявність надійних заходів безпеки. Маттіас підкреслив, що він не взаємодіяв з підозрілими посиланнями, піднімаючи питання про те, як сталася порушення безпеки.

Користувачам Phantom Wallet слід бути настороже та завантажувати лише програми від перевірених розробників, щоб уникнути таких шахрайств. Цей інцидент підкреслює наявні труднощі та ризики в криптопросторі, закликаючи спільноту ділитися інформацією та бути проінформованою про потенційні загрози.

Це також постає питання про безпеку та процес перевірки в AppStore від Apple, погіршуючи аргументи проти дозволу встановлення програм через сторонні магазини. Колись здавалося, що AppStore, дозволяючи список та рекламу підробленої копії фінансової програми, є серйозною турботою для користувачів.

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть