Ранній криптовзимок: розблокування токенів та спад цін

Ранній криптовзимок: розблокування токенів та спад цін

На ринку альткоїнів наступає раннє `криптовзимку`, оскільки початкові інвестори та засновники різних проектів реалізовують свої токени.

Згідно з останнім звітом Bloomberg, цей спад може бути пояснений поєднанням різних факторів, включаючи розблокування токенів, утримуваних венчурними капіталістами (VC) та засновниками, а також продаж тиску, що виникає від кореляції між альткоїнами та основними токенами мережі.

Оскільки крипторинок відновився після тривалого спаду два роки тому, багато проектів дійшли до дат розблокування цього року. Згідно з звітом, венчурні капіталісти та засновники, які отримали ці токени в обмін на інвестиції або робочі внески, тепер мають можливість їх продати.

З 138 токенів, відстежуваних дослідником TokenUnlocks, 120 заплановано на цей рік, з комбінованою ринковою вартістю приблизно 58 мільярдів доларів.

Активне продаж венчурними капіталістами внаслідок розблокування викликало негативне відображення цін, й не-VC тримачі намагаються передчасно вивести токени на ринок, часто призводячи до значних знижок по відношенню до ринкових цін.

Цінова динаміка альткоінів, таких як DYDX, Avalanche (AVAX) та Pyth (PYTH), значно постраждала від розблокування токенів. Ці три токени планували розблокування у травні, додатково збільшуючи продажний тиск.

Розблокування токенів, які раніше допомагали підтримувати ціни, зараз отримують більше уваги як від VC, так і від громадських учасників, надаючи перевагу короткотерміновим прибуткам над довготерміновим утриманням для альткоінів з розблокуванням.

Неабияка криза ліквідності?

Зокрема, з моменту 14 березня, коли Bitcoin (BTC) досягнув історичного максимуму в 73,700 доларів, лише 12 з 90 провідних нетривікових активів, відстежуваних на централізованих біржах, продемонстрували позитивну дохідність, в той час як 81 зафіксували негативний приріст, за звітом.

Bitcoin впав приблизно на 12% від свого піку, і більшість з 100 найкращих токенів зазнали зниження більше ніж на 25%.

Менші альткоїни, включаючи ті, які корелюють з основними токенами мережі, такими як Ethereum (ETH) та Solana (SOL), зазвичай продаються першими під час спаду. Розблокування токенів ще більше поглиблює цей продажний тиск, подальше впливаючи на ринок альткоінів.

Згідно з Bloomberg, поточний ринок представляє виклики для інфраструктурних проектів, фінансованих під час фази спаду ринку.

Поки ці проекти запускають свої токени, попит від `звичайних покупців` за високими цінами обмежений. Ринок альткоїнів характеризується відсутністю ліквідності та надміром розблокованих токенів, що призводить до тисків на ціни.

Зображення: DALL-E, графік: TradingView.com

Ставка ФРС и криптовалютный рынок: исследование WisdomTree
Ставка ФРС и криптовалютный рынок: исследование WisdomTree
Обзор: Отчет WisdomTree анализирует влияние ФРС на сектор криптовалют. Корреляция биткойна с тенденциями ставок федеральных фондов подчеркнута. Институционализация растет.📈🔍 #криптовалюты #WisdomTree 🌐
Просмотреть
Рост цены EOS перед хардфорком Spring 1.0
Рост цены EOS перед хардфорком Spring 1.0
Обзор: Цена EOS растет из-за предстоящего хардфорка Spring 1.0. Инвесторы доверяют проекту, что подтверждается бычьим трендом. 🚀📈
Просмотреть
Monero: близость к $180 - анализ
Monero: близость к $180 - анализ
Monero близок к уровню $180, ключевое сопротивление за два года. Прорыв может привести к росту. Наблюдается консолидация. 📈🔒
Просмотреть
Эфир лидирует на рынке после действий ФРС
Эфир лидирует на рынке после действий ФРС
Эфир лидирует после ралли от Федеральной резервной системы, биткоин теряет господство. Нефть и золото растут, растет риск. Падение ставок Федеральной резервной системы вызывает дебаты о возможной рецессии, но некоторые видят устойчивость роста. 📈🛢️🪙
Просмотреть