Шахрайство на Фантомі: Схема ліквідації стабільних монет

Шахрайство на Фантомі: Схема ліквідації стабільних монет

Фантомний спостерігач за стабільними монетами звинуватив `схему ліквідації`

Самопроголошений фанатик Фантому заявив, що `вірні, OG стейкери` щонайменше 200 мільйонів токенів фантома (FTM) були примусово ліквідовані на користь Фонду Фантома. Він якось заявив, що виявив `найбільший рег-пул на Фантомі усіх часів`, хоча надав жодних доказів на блокчейні.

І якщо цю історію вже було важко повірити, він подальше стверджував, що цей `рег-пул` фінансував допомогу Фантома цілком новому блокчейну, Sonic.

До речі, є кілька речей, які абсолютно вірні, без вказівок вище. Фантом безперечно зосереджений на новому блокчейні, Sonic. Крім того, Фантом закріплює FTM за обіцянкою конвертованості 1:1 на декілька S, новий власний токен Sonic. Добре фінансований Фонд Фантома також вносить свою частку - 200 мільйонів FTM та обіцянку розвантаження 100 мільйонів токенів S для підняття настрою для запуску. Стабільна монета Фантому подвоїлася в ціні за ніч

Повертаючись до неймовірної історії фанатика Фантома, вони стверджують, що все це почалося з не такої стабільної стабільної монети FUSD Фантому, яка не коштує $1 вже кілька років. Торгується дико між $0.18 та $0.97, FantomUSD є центром суперечностей.

Оскільки більшість власників токенів FTM стейкали FTM через стандартні протоколи стейкінгу Фантому, деякі з яких підтримували ціну FUSD, стейкери, які ставили на ціну FUSD, коли вона була ближча до $1, були покарані ліквідаціями протягом років, оскільки ціна FUSD різко впала нижче.

Зокрема, 5 червня, коли Фантом оголосив зміну підтримки від FUSD до місткої версії стабільної монети Коінбейс, USDC.E, FUSD торгувався нижче $0.45. Для підтримки переходу до USDC.E (яка фактично коштувала $1), лідери Фантому оголосили стимул, щоб дозволити позичальникам проти FUSD погасити свої позики в USDC.E. FUSD торгувався між $0.18 та $0.97 та став центром суперечностей.

Це булішне оголошення подвоїло ціну FUSD понад $0.95 за ніч. Хоча це було чудово для власників токенів FUSD, це було катастрофічно для позичальників FUSD, яким раптово довелося погасити удвоє більше залогу для погашення FUSD.

Найпопулярнішим типом залогу, братимуть на позику в порівнянні з FUSD, були, звичайно ж, власні FTM Фантома. Це, на думку одного фанатика Фантома, була фактична і позаблокчейнна `примусова ліквідація` стейкерів FTM.

`Ліквідація`, якої немає доказів на блокчейні, оскільки вона сталася лише як схема ціноутворення, підкреслила `катастрофу з fUSD, яка була великою помилкою команди FTM`, за словами теоретика. Розглядаючи ширше, видно більше ліквідацій

У кінці кінців, незалежно від того, вірити чи ні в цю наративну історію, чи були власники токенів FTM ліквідовані на користь Фонду Фантома чи на користь раніших продавців, це лише семантика.

Нещасна реальність для Фантома полягає в тому, що він втратив 98% заблокованих активів з часу свого піку - і ціна FTM за цей час змінилася не набагато краще. В остаточному підсумку, чи через ліквідацію, чи через стабільне зниження цін, більшість вартості Фантома перейшло від тримачів FTM до продавців у лютому 2022 року.

Для контексту, блокчейн Фантома спочатку набув популярності після того, як розробник Avalanche Даніеле Сестагаллі та його партнер Андре Кроньє підтримали його наприкінці 2021 року. На той час обидва чоловіки знаходилися в процесі будівництва свого найбільшого, проклятого проєкту: Wonderland.

Wonderland, ультрависокодохідний DeFi проєкт, який рекламував калькулятор часу до Lamborghini на своїй домашній сторінці, втрачено 99,9% від свого піку в січні 2022 року. Сестагаллі врешті-решт признав, що він приховував участь Омара Дханані, а також Майкла Патріна, відомого як 0xSifu, у керуванні скарбницею Wonderland. Дханані був співзасновником QuadrigaCX, зруйнованої канадської криптовалютної біржі.

Детальніше: Лідер Wonderland ніколи не повинен був довіряти Майклу Патріну з $1 млрд криптовалюти Frog Nation: спільнота програших

Wonderland став частиною колекції так званіх проєктів `Frog Nation` Сестагаллі та Кроньє, які знищити неймовірні суми грошей для своїх учасників. Popsicle Finance (ICE) втрачено 99% від свого всіх часів високий. Abracadabra (SPELL) втрачено 98% від свого всіх часів максимуму. Betswap (BSGG) втрачено 99% від свого всіх часів високий. Wonderland (wMEMO) втрачено 99.9% від свого всіх часів високий. Yearn Finance втрачено 93% від свого всіх часів максимуму.

Фантом також не справився краще. Сестагаллі закликав до `Сезону Фантома` в січні 2022 року - кілька тижнів до піку оцінки Фантома, звичайно. Після піку близько $8 млрд загальної вартості закритих активів (TVL) близько 1 березня 2022 року, TVL Фантома втрачено 98%, до менше $140 млн сьогодні. FTM втратив дві третини своєї вартості за той же період.

Але це тижденьне звинувачення, незважаючи на всю бомбастичність, у марнушку заявив про якусь позаблокчейнну ліквідацію через схему ціни повернення USDC.E на FUSD, тільки додає образу для дефі колективу Фантома.

Оценка XRP в платежах: взгляд техдиректора Ripple
Оценка XRP в платежах: взгляд техдиректора Ripple
Техдиректор Ripple подчеркнул преимущества XRP в платежах: доступность, низкие комиссии, быстрые подтверждения. Он также отверг манипуляции ценой XRP, отметив схожесть с ценой XLM за 8 лет. В стоимости XRP за последние 24 часа наблюдается прирост на 0,66% до $0,586. 🚀📈
Просмотреть
LayerZero: перераспределение токенов ZRO, активация пользователей.
LayerZero: перераспределение токенов ZRO, активация пользователей.
Обзор на статью: LayerZero завершил перераспределение токенов ZRO и награждает активных пользователей. Дополнительные токены получат те, кто активно использовал кошельки после генерации токенов. Пользователи могут заявить свои токены в течение 30 дней. Запущена программа Pilot Quest для дополнительных наград. Выпущена программа lzCatalyst для поддержки проектов, интегрирующих технологию LayerZero. 🚀👏
Просмотреть
Pyth Network: Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi
Pyth Network: Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi
Pyth Network представил Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi, улучшая точность данных и экономическую защиту сети. Благодаря стейкингу, стейкеры и публикаторы сотрудничают для предоставления надежных данных. Pyth укрепляет надежность и доверие в DeFi. 🔒🌐📈
Просмотреть
Перемещение 20 миллионов XRP: новые спекуляции
Перемещение 20 миллионов XRP: новые спекуляции
📰 Ларсен переместил 20 млн XRP после 50 млн. Спекуляции связывают с Binance. Все еще неподтверждено. Возможный взлом, но не подтвержден. 🔄💸 #Ripple
Просмотреть