Фішингові атаки в екосистемі TON: загрози та захист

Фішингові атаки в екосистемі TON: загрози та захист

Увага: Екосистема TON страждає від фішингових атак

Зі зростанням екосистеми The Open Network (TON) Telegram, не дивно, що вона все частіше стає мішенню зловмисних осіб, які шукають (і часто знаходять) спосіб отримати доступ до особистої інформації та майна інших людей - з особливим зростанням різних методів фішингу.

Як виявилося, засновник компанії з блокчейн-безпеки SlowMist, Ю Сянь, відомий також як г-н Кос, попереджує про зростаючу кількість фішингових атак в екосистемі TON, оскільки посилання на фішинг розповсюджуються в групах на Telegram, націлюючись на гаманці користувачів TON, за даними посту X від 24 червня.

Зокрема, г-н Кос пояснив, що:

“Екосистема Telegram занадто вільна, і багато посилань на фішинг (або форми ботів) розповсюджуються через групові повідомлення, аірдропи та інші обманні методи, щоб зманити гаманці користувачів TON партіями”.

Більше того, серед цілей цих хакерів є незамінні токени (NFT), зокрема Анонімні Телефонні Номери Telegram, які схожі на мобільні телефонні номери, і багато людей використовують їх для створення облікових записів в Telegram. Як відзначив засновник SlowMist:

“Якщо їх вкрадуть, це означає, що відповідний обліковий запис Telegram також може бути втрачено, якщо користувач не увімкнув незалежний пароль, тобто Двоетапне Підтвердження”.

Екосистема TON - розширення вектора атаки

Тим часом, Telegram оголосив про нову внутрішню цифрову валюту, під назвою Telegram Stars, яка спрямована на забезпечення купівлі цифрових товарів і послуг у всіх міні-додатках на Telegram, яку користувачі можуть придбати за фіатну валюту або безпосередньо в екосистемі TON.

Крім того, Telegram також оголосив про партнерство з Tether (USDT) у квітні цього року з метою просування дальшої адопції криптовалют через платформу обміну повідомленнями, з запуском стейблкоїна на блокчейні TON у рамках цієї ініціативи.

Очевидно, що обережність необхідна як з Tether, так і з новою криптовалютою в розширеній крипто-екосистемі TON, а також з її оригінальним токеном Toncoin, який наразі торгується за ціною $7.23, втративши 7.80% протягом тижня, але зросливши на 18.63% цього місяця.

Pyth Network: Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi
Pyth Network: Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi
Pyth Network представил Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi, улучшая точность данных и экономическую защиту сети. Благодаря стейкингу, стейкеры и публикаторы сотрудничают для предоставления надежных данных. Pyth укрепляет надежность и доверие в DeFi. 🔒🌐📈
Просмотреть
Перемещение 20 миллионов XRP: новые спекуляции
Перемещение 20 миллионов XRP: новые спекуляции
📰 Ларсен переместил 20 млн XRP после 50 млн. Спекуляции связывают с Binance. Все еще неподтверждено. Возможный взлом, но не подтвержден. 🔄💸 #Ripple
Просмотреть
Доходность от $1,000 в Shiba Inu при достижении капитализации $1 трлн
Доходность от $1,000 в Shiba Inu при достижении капитализации $1 трлн
Shiba Inu может приблизиться к $1 трлн рыночной капитализации, что приведет к росту доходности на 11 783%. Восстановление стоимости SHIB после потерь поддерживает оптимизм. Разработчики видят потенциал достижения цены $0.00015. Кусама целится на $1 трлн капитализации. Возможен прирост до $118,837 для инвесторов с $1,000 в SHIB. 📈🚀
Просмотреть
Новости о достижениях K9 Финанс на Шиба Ину
Новости о достижениях K9 Финанс на Шиба Ину
🚀🐕 K9 Финанс отмечает успех Жидкого Стейкинга Kостолом на Шибариуме. Застейкано 2.5 млн BONE с APR 33,6%. TVL увеличился, объем транзакций на Шибариуме тоже. Костолом - важный этап для Шиба Ину! 🔥
Просмотреть