Новий Bitcoin шар 2: Brollups Бурака

Новий Bitcoin шар 2: Brollups Бурака

Мережа Lightning: хакер Бурак представляє новий Bitcoin шар 2, Brollups

Бурак, розробник, який взламав мережу Lightning Bitcoin за допомогою транзакції каскадних підписів 998 з 999, створив новий Bitcoin шар 2. Він не має власного токена і не вимагає жодного форка.

Він отримав назву `Brollups` - слово-комбінацію з `Бурак` і `rollup` або `бро` і `rollup`.

Rollup - це пакет транзакцій, що відбуваються поза ланцюжком. Вони `згортані` в узагальнений файл та добуваються на ланцюжку. Також відомі як `шар 2`, це, по суті, окремі блокчейни, які позичають безпеку та вартість від базового, `шар 1` блокчейну, такого як Bitcoin.

Для Brollups не потрібний форк коду консенсусу Bitcoin. Це важливо, оскільки Бурак отримав пожертви за свою роботу над окремим шаром 2, яке потребує форка Bitcoin: Ark. Зокрема, VTXO-дерево Ark вимагає налагодженого на ланцюжку сховища, щоб попередньо визначити дерева транзакцій.

Навпаки, Brollups не покладаються на операційні коди діючих нумеративів, такі як CheckTemplateVerify або TransactionHash у програмному забезпеченні Bitcoin Core. Бурак запускає новий Bitcoin шар 2

Бурак здобув трохи поганих славу як розробник Bitcoin 9 жовтня 2022 року. Він взламав LND, найпопулярнішу реалізацію найпопулярнішого шару 2 Bitcoin, Lightning. Досягнення не було зловмисним, і він не викрав гроші з трюку. Замість цього він просто виявив інший непередбачений наслідок Taproot, одного з найбільш складних і контрінтуітивних оновлень програмного забезпечення Bitcoin.

Під час початкових днів маркетингу Taproot багато прихильників рекламували його можливість активувати смарт-контракти на Bitcoin та, іншим чином, знецінювати можливості Ethereum. Насправді менше 2% транзакцій Bitcoin використовували Taproot, поки Кейсі Родармор не запустив свою платформу NFT та токенів Ordinals.

На 7 травня 2023 року, приблизно за чотири місяці з моменту запуску Ordinals, понад три чверті транзакцій Bitcoin використовували Taproot.

Розкриваючи непередбачені наслідки Taproot, Бурак став відомим розробником. Виявилося, що Taproot дозволив хакерові заморозити тисячі біткойнів в мережі Lightning.

Таким же чином Бурак зараз намагається показати, як Bitcoin - без будь-якого форка або операційних кодів діючих нумеративів - може емулювати нумеративи.

На жаль, багато rollups та шарів 2 включають довіру, і початкові версії найбільш популярних шарів 2 Ethereum, Arbitrum та Optimism, покладаються на керівництво контролю над приватними ключами через смарт-контракт з багаторазовою підпискою.

Таким чином, якщо шар 2 все одно повертає довіру та централізацію, для чого тоді потрібний окремий токен, як OP Optimism або ARB Arbitrum?

Компанія Coinbase запустила шар 2, Base, без будь-якого власного токена. Base високо покладається на Coinbase як на довірену сторону. Подібно до цього, Brollups Бурака вводять довіру в невелику групу операторів Brollup та дозволяють дешеві, швидкі транзакції Bitcoin без введення додаткового токена.

Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
🔍📰 Активация древних кошельков Bitcoin 2009 года привлекла внимание, сумма 2400 BTC на $141 млн была потрачена, вызывая интерес у криптосообщества. 🤔💰🔗
Просмотреть
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO предвещают возможную остановку ралли биткойна после достижения отметки $64K. Социальные метрики говорят о возможной коррекции на фоне спекуляций вокруг действий ФРС. После краткосрочного роста до $64K, биткойн вернулся к $63K. Рынок готовится к возможному откату из-за высоких уровней FOMO.📉🔍
Просмотреть
Биткоин и золото: причины роста
Биткоин и золото: причины роста
🔥 Биткоин и золото растут благодаря увеличению ликвидности, расширению балансов центральных банков и снижению ставок ФРС. Оба актива достигли новых рекордов, подтверждая свою прибыльность в текущей экономической ситуации. 💰📈🌟
Просмотреть