Оновлення Ethereum: пропозиція EIP-7702 для підвищення безпеки та гнучкості

Оновлення Ethereum: пропозиція EIP-7702 для підвищення безпеки та гнучкості

Вирок все ще не винесений щодо пропозиції щодо абстракції рахунку Vitalik.

Ще неясно, коли відбудеться наступне значне оновлення Ethereum на mainnet, з поточними оцінками від листопада цього року до початку 2025 року — хоча останнє зараз здається більш ймовірним.

Першим кроком у визначенні графіка для `Pectra` є завершення специфікації всіх пропозицій щодо поліпшення Ethereum, які будуть включені.

Хоча більшість цієї роботи вже виконана, один пункт був визнаний у четвер на засіданні Основних Розробників (ACD) як `найважливіша невирішена проблема специфікації для Pectra`, і це EIP-7702: Встановлення коду облікового запису EOA для однієї транзакції.

Ця пропозиція дозволяє Зовнішньо Керованим Обліковим Записам (EOA) — думайте про звичайний гаманець, наприклад MetaMask — тимчасово діяти як смарт-контракт для однієї транзакції. EOA — це облікові записи, керовані приватними ключами, а смарт-контракти — це код, який виконується на блокчейні — в даному випадку Ethereum.

EIP-7702 спрямований на поєднання деяких функцій обох з метою підвищення гнучкості та безпеки.

Один приклад — це безгазові транзакції, де додаток встановлює EOA для дозволу третьої сторони (такої як оператор або спонсор) покривати витрати на транзакцію.

EIP був запропонований розробниками Ethereum, включаючи Vitalik Buterin, на початку травня і призначений замінити попередню спірну спробу увімкнути подібні функції.

Оновлення розроблено з урахуванням майбутнього, побудованого навколо абстракції рахунку, уникаючи непотрібних складнощів та забезпечуючи сумісність з подальшими поліпшеннями в досвіді користувача.

Під час засідання ACD розробники обговорювали проблеми інтеграції та потенційні ризики, пов`язані з EIP-7702.

Судіп Кумар з команди Erigon запропонував систему анулювання на основі облікового запису, яка б `слідкувала за шаблонними адресами, які [користувач] анулював`.

Розробник Geth Lightclient вказав, що таку функцію можна б впровадити як ERC, а не в протоколі.

Інші розробники висловлювали обурення складністю та можливістю розширення функцій залежно від версії, яка врешті-решт була прийнята. Деякі розробники вимагали впровадження певних функцій з попереднього EIP-3704, який він повинен замінити.

Але співзасновник Safe Річард Мейснер похвалив простоту 7702, вказавши, що `він не має тягостей на ланцюзі, [тому] ви можете легко припинити його дію`.

Маріус ван дер Вейден з Geth висловив сумніви стосовно поощрення використання облікового запису одночасно як смарт-облікового запису та EOA, й Мейснер згодився.

`Мати обидва видається дуже небезпечним, коли доходить до його уточнення,` — сказав Мейснер.

Узгоджений було вирішити ці питання до наступного дзвінка ACD, щоб забезпечити своєчасну реалізацію для Devnet 2 - третього з багатьох малих тестових мереж розробників.

Цей дзвінок запланований на 4 липня — День Незалежності в США — але всі американські розробники на зустрічі зазначили, що будь-які обов`язки на дачі не завадять прогресу Ethereum.

Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum (ETH) наблюдает бычий тренд с ростом цены и активностью торговли, привлекая инвестиции в ETF. Технические данные указывают на потенциальный сигнал к продаже. 🔥📈 #Ethereum #ETF #быки
Просмотреть
Перспективы курса Ether: Steno Research
Перспективы курса Ether: Steno Research
Steno Research считает, что падение курса Ether может завершиться, благоприятно для Ethereum активность onchain. ETH выросла на 8%, а CD20 - на 11%. Ethereum превосходит биткоин в развитии DeFi и NFT. Учет ETF и снижение доходов от транзакций причины превосходства биткоина, считает аналитик. Ethereum может стать контрарианской ставкой к концу года. 😎⚡
Просмотреть
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть