Фінансові радники відносяться до spot ETFs Bitcoin з обережністю, зауважила BlackRock

Фінансові радники відносяться до spot ETFs Bitcoin з обережністю, зауважила BlackRock

Фінансові радники все ще розуміють, як працюють spot ETFs Bitcoin, каже головний інвестиційний директор BlackRock

Незважаючи на історичне схвалення spot Bitcoin ETFs SEC у січні, більшість фінансових радників все ще визначають, як ці нові інструменти увійдуть в портфелі їх клієнтів, стверджує Самара Коен, Головний Інвестиційний Директор ETFs та Індексових Інвестицій у BlackRock.

Коен сказав, що наразі основними покупцями spot Bitcoin ETFs є `самонавчені інвестори`, які управляють своїми інвестиціями через онлайн-брокерські облікові записи. Інституційні інвестори, такі як хедж-фонди та брокерські компанії, також беруть участь, але реєстровані інвестиційні радники (RIA) діють з обережністю.

Головна проблема - історична цінова волатильність Bitcoin, відсутність довгострокового історичного дорожнього архіву та ризикотривалість клієнтів, зауважила Коен. Як RIA, їхньою роллю є особлива ретельність в оцінці ризиків та побудові портфеля, включаючи розуміння та оцінку нових активів, таких як Bitcoin.

`Це момент, в термінах дійсно важливих даних, аналізу ризиків [та визначення] ролі [Bitcoin] в портфелі, яку роль може він відігравати в портфелі, яка частина відповідного вкладення відповідає ризикам інвестора, його потребам у ліквідності`, - сказала Коен на саміті State of Crypto від Coinbase на цьому тижні.

`Саме це робить радник, тому я думаю, що ця подорож, на якій ми знаходимося - це саме те, що потрібно, і вони роблять свою роботу`, - додала вона.

Для інвесторів, які готові виділяти кошти на Bitcoin без необхідності управління ризиками через дві різні екосистеми, spot Bitcoin ETFs є мостом між криптовалютою та традиційною фінансовою сферою, за словами Коен. До ETFs не було хороших шляхів в крипто до цього, сказала вона.

На підставі даних за останній квартал 13F-звітів, spot Bitcoin ETFs привернули 937 професійних фірм в першому кварталі 2024 року. Серед головних установ, які утримують акції Bitcoin ETFs, є Millennium Management, Morgan Stanley, JPMorgan, UBS, Wells Fargo та Державна Пенсійна Рада Вісконсину, щоб згадати лише декілька. Прийом Bitcoin може бути ключем до збереження майбутніх клієнтів.

Фінансові радники з традиційною, консервативною базою клієнтів залишаються коливались або навіть уникають рекомендувати Bitcoin ETFs своїм клієнтам.

Ні фірма, ні її клієнти не запитували цих ETFs, каже Браян Соколовський, засновник і головний управляючий Bluebird Wealth Management в Медфілді, Массачусетс. За його словами, клієнти компанії в основному - особи похилого віку від 50 до 60 років, які наближаються до пенсії.

`Декілька наших молодших клієнтів запитують про відкриття крипто, але для нашої основної клієнтелі це не є ключовим`, - сказав Соколовський.

Однак з часом ця тенденція може змінитися, оскільки молодші покоління впливають на прийняття Bitcoin і фінансові установи визнають його потенціал для приваблення майбутніх клієнтів. Передача майна між поколіннями - один із факторів, які можуть призвести до більш широкого прийняття Bitcoin серед старших осіб.

Стив Коен, мільярдер-засновник хедж-фонду Point72 Asset Management, заявив у інтерв`ю CNBC в квітні, що володіє трохи Bitcoin через свого сина.

Прийняття Bitcoin відбувається, але це `повільна подорож`, за словами Головного Фінансового Директора Coinbase, Алесії Хаас.

Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Обзор: Стейкинг Биткоина - новая возможность для держателей BTC получать доход через LST. Протоколы LBTC, UniBTC, SWBTC лидируют. Потенциал роста стейкинга Биткоина высок, если экосистема сервисов развивается. 🚀🌱👌
Просмотреть
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Биткоин в беспорядке из-за влияния Уолл-стрит. Цена упала на фоне роста акций. Институции и ETF оказывают давление. Волатильность, настроения и регулятивные риски усугубляют ситуацию. Розничные инвесторы в опасности. ⚠️📉🔥
Просмотреть
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
🔍📰 Активация древних кошельков Bitcoin 2009 года привлекла внимание, сумма 2400 BTC на $141 млн была потрачена, вызывая интерес у криптосообщества. 🤔💰🔗
Просмотреть