Стаття: Оновлення Cardano Voltaire: що потрібно знати

Стаття: Оновлення Cardano Voltaire: що потрібно знати

Cardano Voltaire Upgrade: Все, що вам потрібно знати

Cardano створює основу для Вольтера, останньої частини свого шляху до досягнення повністю децентралізованої екосистеми блокчейну.

Це оновлення вводить систему голосування та скарбницю, що дозволяє учасникам впливати на майбутній розвиток платформи. Підхід до оновлення Cardano Voltaire

Фази розвитку Cardano, або `ери`, названі на честь видатних постатей в поезії та комп`ютерних наук, таких як Лорд Байрон, Персі Біш Шеллі, Джозеф Гоген, Мацуо Басьо та Вольтер. Перші три етапи вводили основний блокчейн, децентралізацію та смарт-контракти.

Остання ера Басьо зосереджена на масштабуванні блокчейну, тоді як остання ера, Вольтер, вводить управління, голосування та функціональність управління скарбами. Майбутній хардфорк Чанґ, який, як повідомляють, запланований на цей місяць, підготує ґрунт для `Епохи Вольтера`. У недільній публікації на X, засновник Cardano Чарльз Хоскінсон підкреслив, що це оновлення перетворить мережу на повністю децентралізовану екосистему блокчейну.

`Це найважливіший віхідний пункт в історії Cardano та для всієї галузі в цілому. Cardano стане децентралізованою цивілізацією, що охоплює весь світ із мільйонами мешканців. У нас буде найбільш розвинена система управління блокчейну, щорічні бюджети, скарбниця та мудрість нашої всієї спільноти, щоб керувати нами`, - сказав Хоскінсон.

За додатковою інформацією: Як придбати Cardano (ADA) та все, що вам потрібно знати Cardano roadmap. Джерело: Cardano

Згідно з дорожньою картою проекту, подія стане останньою фазою багаторічної програми екосистеми, передаючи блокчейн від рук розробників Cardano компанії IOHK в руки членів спільноти. Для досягнення цього необхідно запустити системи голосування та скарбниці. Після активації цих систем спільнота направить Cardano на більш безпечну, децентралізовану екосистему.

Компанія Cardano Node оновлюється до версії 9.0 цього місяця, оскільки вона наближається до хардфорку для досягнення цієї мети. За словами Хоскінсона, мережа готова до хардфорку Чанґ і чекає лише на 70% операторів пулів ставок системи (SPOs), щоб встановити новий вузол. Це останній крок перед хардфорком, який відкриє шлях до нової ери.

Хардфорк Чанґ введе важливі інструменти та інфраструктуру для підтримки цієї нової фази. Це дозволить блокчейну Cardano досягти самостійності, надаючи учасникам мережі, включаючи власників ADA, владу управління. Вони можуть запропонувати та голосувати за вдосконалення Cardano, використовуючи існуючий процес ставок та делегування.

Протягом ери Вольтера блокчейн Cardano також реалізує систему скарбниці, яку фінансуватимуть частина всіх комісій за транзакції. Ці кошти будуть спрямовані на проекти розвитку мережі, обрані шляхом голосування. Перед оновленням спільноті необхідно протестувати всі нові функції управління, подробиці яких вказані в Пропозиції щодо вдосконалення Cardano (CIP) 1694.

Можлива вплив на ціну ADA в контексті оновлень Cardano

Майбутнє Cardano включає оновлення Ouroboros Leios, яке спрямоване на покращення ефективності та масштабованості транзакцій. Це частина більшого зобов`язання забезпечувати конкурентоспроможное позиціонування Cardano на ринку блокчейну. Разом ці оновлення дозволять мережі обробляти збільшені обсяги транзакцій, залишаючись децентралізованою.

Покращення може позитивно позначитися на ціні ADA, впливаючи на ринковий настрій. Оновлення, які покращують масштабованість, безпеку або функціональність, підвищують довіру інвесторів, збільшуючи інтерес до покупки та, можливо, піднімаючи вартість активу.

`Еволюція Cardano показує намір, оскільки хардфорк Чанґ є десятилітнім тиском на розвиток. Цей хардфорк доведе довгострокову точку Хоскінсона: Cardano - на даний момент один із найбільш критикованих блокчейнів - побудований для спільноти. Від претензій про централізацію до децентралізації через хардфорк Чанґ до нових оновлень, підтримуваних Leios, Cardano встановлений для значного прогресу. Позитивне може пов`язувати збільшене попит на ADA, і, можливо, це призведе до росту ціни в середньостроковому перспективі. За підтримки цих оновлень, ми можемо очікувати випадок ринку з цільовою ціною 1,5 долара до кінця року`, - повідомив Таха Аббасі, головний технічний директор Ferrum Labs, BeInCrypto.

На момент написання ADA торгується за 0,4285 долара. За останні 24 години альткоїн втратив понад 5%, що відображає більш загальний медвежий настрій ринку.

Миллиардные увеличения: рост стейблкоинов
Миллиардные увеличения: рост стейблкоинов
Рынок стейблкоинов растет: Teter и USDC увеличили популяцию, долларовые токены наращивают объемы быстро. USDE потерял стоимость, GHO и DEUSD взлетели. 📈🪙🚀
Просмотреть
Банкротные компании давят на цену WLD
Банкротные компании давят на цену WLD
Цена WLD падает из-за ликвидации долей 3AC и Alameda. Продано миллионы токенов, волатильность возрастает. Текущая цена $1,61. 📉🔥🪙
Просмотреть
Котизен представил токен CATI, Air War и Merge Restaurant
Котизен представил токен CATI, Air War и Merge Restaurant
Котизен представил токен CATI, игры Air War и Merge Restaurant, улучшая интерактивность и разнообразие в экосистеме. Токен успешно запущен на биржах, а аирдроп набирает обороты. Криптоигра позволяет зарабатывать CATI, привлекая новых участников. Новые игры обещают интересный геймплей. Аналитики предсказывают рост цены CATI до $10. ⭐⚔🍽💰🚀
Просмотреть
Основатель Dogecoin о продаже DOGE и троллинге Bitcoin
Основатель Dogecoin о продаже DOGE и троллинге Bitcoin
Dogecoin | Билли Маркус раскрыл продажу DOGE и троллит Bitcoin, высмеивая рынок после заявления ФРС. DOGE создатель прокомментировал свои финансовые решения. 🚀🐕📉
Просмотреть