Непридатність zkSync airdrop: критика й контроверзії

Непридатність zkSync airdrop: критика й контроверзії

zkSync airdrop під ударом за атаки Сібіла та випадки непридатності

Довгоочікуваний блокчейн другого рівня zkSync перевіряє ажиотаж на сьогодні, з 17,5% від загальної кількості токенів, призначених для 695,000 гаманців. Незважаючи на значне виділення коштів, майже 90% усіх адрес, які взаємодіяли з блокчейном, вийшли з розподілу нагород, спровокувавши критику від частини криптоспільноти щодо того, як Matter Labs боролк з користувачами Сібіла.

Перша контроверзія навколо ажіотажу стосується капіталізації нагороди, яка складала 100,000 токенів. Як підкреслив користувач, який ідентифікує себе як Олімпіо на X, 155 гаманців перевищили цей ліміт.

Mudit Gupta, головний інформаційний директор у Polygon Labs, сказав, що airdrop zkSync ймовірно був `найбільш піддається фармінгу та офертований airdrop коли-небудь`, оскільки він привів “жодного фільтрування Сібіла” та будь-хто, хто був знайомий з критеріями придатності, міг його легко фармити.

Сапфір

Сібіл - це термін, що використовується для адресації користувачів, які фальсифікують взаємодії та використовують кілька гаманців, щоб стати придатними. Оскільки airdrop - це спосіб винагородження ранніх прихильників, які взаємодіють з екосистемою, вони вважаються шкідливими для таких кампаній.

Адам Кочран, партнер у Synthetix, також заявив, що airdrop zkSync не був `добре спланованим airdrop з погляду Сібіла.

“Ці критерії легко не виконати як справжньому користувачеві, і легко виконати як фармерові, і не мали жодної анти-сібіл програми. Справжні користувачі могли легко використовувати 1-2 даппи або лише декілька токенів на вашому ланцюжку, коли він настільки новий та має так мало проектів. Проекти справді повинні більше подумати над цим, якщо вони не хочуть турбодампінгових наемників,” сказав Кочран.

Користувач, ідентифікований як `Артеміда, мисливець на Сібіла`, поділився, що Сібіл-акаунти отримують понад 2 мільйони токенів ZK, депозитуючи однакові суми Ethereum (ETH) в той же день, що призводить до того, що 15,000 токенів отримуються кожному гаманцю. Більше того, майже всі вони позначені на списку Сібіл Лабораторії LayerZero,” він додав. Додаткові дослідження показують, що обсяг токенів, передбачений для користувачів Сібіла, може складати понад 12,7 мільйонів.

https://twitter.com/artemis_rsch/status/1800463892352782345

Додатково, дослідницька фірма, яка спеціалізується на штучному інтелекті, Kaito AI вимірила настрій криптоспільноти на X за допомогою своєї майбутньої функції, виявивши, що користувачі не задоволені питаннями атак Сібіла, непридатністю у зв`язку з цими атаками та розбіжністю в нагородах.

Миллиардные увеличения: рост стейблкоинов
Миллиардные увеличения: рост стейблкоинов
Рынок стейблкоинов растет: Teter и USDC увеличили популяцию, долларовые токены наращивают объемы быстро. USDE потерял стоимость, GHO и DEUSD взлетели. 📈🪙🚀
Просмотреть
Банкротные компании давят на цену WLD
Банкротные компании давят на цену WLD
Цена WLD падает из-за ликвидации долей 3AC и Alameda. Продано миллионы токенов, волатильность возрастает. Текущая цена $1,61. 📉🔥🪙
Просмотреть
Котизен представил токен CATI, Air War и Merge Restaurant
Котизен представил токен CATI, Air War и Merge Restaurant
Котизен представил токен CATI, игры Air War и Merge Restaurant, улучшая интерактивность и разнообразие в экосистеме. Токен успешно запущен на биржах, а аирдроп набирает обороты. Криптоигра позволяет зарабатывать CATI, привлекая новых участников. Новые игры обещают интересный геймплей. Аналитики предсказывают рост цены CATI до $10. ⭐⚔🍽💰🚀
Просмотреть
Основатель Dogecoin о продаже DOGE и троллинге Bitcoin
Основатель Dogecoin о продаже DOGE и троллинге Bitcoin
Dogecoin | Билли Маркус раскрыл продажу DOGE и троллит Bitcoin, высмеивая рынок после заявления ФРС. DOGE создатель прокомментировал свои финансовые решения. 🚀🐕📉
Просмотреть