Soroban: Оновлення Stellar, що обіцяє переваги

Soroban: Оновлення Stellar, що обіцяє переваги

Stellar’s Soroban Mainnet Set to Launch on January 30th, Promises Game-Changing Upgrades

Stellar (XLM) торгується в бічному напрямку і є на 19% нижче свого найвищого пункту цього року, але очікуване оновлення може внести нове життя в токен. Оновлення Soroban вийде на Stellar mainnet за кілька днів, чотири місяці після релізу на тестовій мережі, введе у мережу смарт-контракти та зробить її конкурентоспроможною з Ethereum.

Екосистема Stellar збирається пройти найбільше оновлення протоколу за кілька днів, коли платформа смарт-контрактів Soroban зробить свій дебют на головній мережі, вводячи нову еру смарт-контрактів та потужних децентралізованих додатків.

Soroban - це платформа смарт-контрактів на основі Rust, побудована для масштабування і безшовно інтегрується з блокчейном Stellar. Вона надає розробникам привітне середовище за допомогою своїх готових до використання наборів розробників та локальних пісочниць. Оптимізована модель комісії та масштабування на багатоядерних процесорах забезпечують масштабування будь-якої програми, побудованої на Soroban, для обслуговування мільярдів, тоді як її інтеграція з Stellar пропонує доступ до глобальних шлюзів.

Soroban запустився на тестовій мережі в вересні, а в середині грудня команда успішно оновила його. У вівторок, 30 січня, оновлення стартує на Stellar mainnet. Якщо чесно, ми з нетерпінням очікуємо, коли смарт-контракти з`являться на Stellar. Ще 5 днів до голосування Soroban на Stellar Mainnet ✨ — Stellar (@StellarOrg) 25 січня 2024 року

Маршрут до запуску Soroban на головній мережі не обійшовся без перешкод. В четвер, Stellar Development Foundation повідомила, що розробники виявили помилку в Stellar Core v20.1.0, яка може вплинути на додатки, які використовують fee bumps для транзакцій Soroban.

SDF оголосила, що вирішення питання щодо відкладання оновлення або продовження його залежить від голосування вузлів-валідаторів. «Тому що це помилка з обмеженим впливом, яку можна усунути за допомогою налаштувань мережі та використання рекомендованих практик, ми, Stellar Development Foundation, в нашій якості валідаторів, вирішили, що ми впевнені продовжувати голосування за оновлення Протоколу 20 30 січня, як заплановано», заявила SDF.

Фонд вважає, що ця помилка має низький ризик протягом початкових стадій Soroban. Додатки, які дотримуються рекомендованих найкращих практик, також можуть захистити себе від шкоди.

Екосистема з нетерпінням очікує на Soroban, багато хто вважає, що це оновлення зробить Stellar справжнім конкурентом Ethereum. За словами генерального директора SDF Денелл Діксон, оновлення буде основою більш інклюзивного майбутнього.

Вона заявила:

Незахитано в своїх переконаннях: Смарт-контракти виходять за межі коду; вони є основою більш інклюзивного майбутнього, де технологія, а не посередники, визначають угоди. Менше, ніж через тиждень, голосування принесе Soroban на Stellar Mainnet - я ними в захваті. Що означатиме Soroban для Stellar (XLM)?

Незважаючи на те, що найбільше оновлення екосистеми відбудеться через кілька днів, токен XLM Stellar поки що не реагує на новини. На даний момент XLM торгується по ціні $0,1135, діапазон, в якому він перебуває вже протягом останніх трьох тижнів.

Обсяг торгів XLM становить $62 млн за останню добу, незначне зниження за цей час. Обсяг значно відрізняється від його ринкової капіталізації, яка становить $3,2 млрд і займає 25 місце у світі.

Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot: рост курса после запуска Agile Coretime
Polkadot (+8%) увеличил производительность сети с помощью Agile Coretime, снижая затраты и улучшая эффективность. Обновление Polkadot 2.0 привлекло внимание разработчиков и инвесторов. 🔥🚀 #Polkadot #AgileCoretime
Просмотреть
Xandeum представляет решение для масштабирования Solana: токен XAND
Xandeum представляет решение для масштабирования Solana: токен XAND
Xandeum представит решение для масштабирования Solana, токен XAND, запуск 20 сентября 2024. Жидкий стейкинг SOL доступен 29 октября 2024. XAND токен запускается тоже 29 октября. Xandeum Labs получил $2,8 млн. 💡🚀 #Solana #XANDEUM
Просмотреть
Солана Сикер: Революционный смартфон для Web3
Солана Сикер: Революционный смартфон для Web3
Смартфон Солана Сикер интегрирован с блокчейном, имеет улучшенные характеристики, поддерживает AI. Предзаказы открыты за $450, отправка в 2025 году. Интерес вызвал $70 млн дохода и рост цены на SOL. Время покажет успешность внедрения криптовалют. 📱💰🚀
Просмотреть
Реализация смарт-контрактов на платформе XRP Ledger: пошаговый подход
Реализация смарт-контрактов на платформе XRP Ledger: пошаговый подход
Обзор: Гендир XRPL Шварц поддерживает осторожную интеграцию смарт-контрактов, недавний пост оценивает программные возможности, способствующие использованию в реальном мире. Подчеркивает постепенное увеличение доверия. Развитие XRPL EVM sidechain предполагает дополнительное пространство для смарт-контрактов на платформе. 🚀🔗 #XRPL #смартконтракты
Просмотреть