Хедж-фонди США та біткойн ETFи

Хедж-фонди США та біткойн ETFи

Понад Половина Найкращих Хедж-фондів США Мають Біткойн ETFи

У підсумку, все, що потрібно для реальної інституційної адопції біткойну, це поява ризикованого, легкого у використанні продукту у формі біржового фонду (ETF). В січні SEC затвердила дев`ять нових ETFів, які надають доступ до біткойну через ринок спот, строге покращення порівняно з ETFами, що почали торгувати ще в 2021 році. У першому кварталі торгівля об`ємом та кількістю інституційних виділень на ці ETFи вибила з колії консенсусні очікування. Сам ETF Blackrock встановив рекорд за найкоротший час, коли ETF набрав $10 мільярдів активів.

Поза очевидними цифрами AUM, які намагаються ці ETFи, минулої середи відзначився дедлайн для установ з активами понад $100 мільйонів подати звіти про їх утримані в акціях у SEC через подання 13F. Ці подання розкривають повну картину того, хто володіє ETFами на біткойн—результати нічого не кажуть, крім позитивного. Інституційна Адопція Широкостигла

У минулих роках поганий репортинг власності біткойну одного інституційного інвестора був б подією, навіть ринком. Лише три роки тому рішення Tesla додати біткойн до свого балансу відправило біткойн на понад 13% за один день.

2024 рік явно відрізняється. Зараз відомо, що 534 унікальних інституції з активами понад $1 мільярд вирішили розпочати виділення на біткойн в І кварталі цього року. Від хедж-фондів до пенсійних та страхових компаній, широта адопції вражає.

  • Джерело: River

З найбільших 25 хедж-фондів у США, вже понад половина має відкриті позиції в біткойні, особливо відома позиція $2 мільярди від Millennium Management. Крім того, 11 з найбільших 25 Зареєстрованих Інвестиційних Консультантів (RIA) тепер також розподілені.

  • Джерело: River

Але чому біткойн ETFи настільки привабливі для інституцій, які могли просто купити біткойн?

Великі інституційні інвестори—повільні істоти з фінансової системи, замочені в традиціях, управлінні ризиками та регуляціях. Для пенсійного фонду оновлення його інвестиційного портфеля потребує місяців, іноді років комітетних засідань, правового аналізу та схвалень ради, які часто повторюються декілька разів.

Для отримання доступу до біткойну шляхом закупівлі та утримання реального біткойна потрібне виконання всебічного відстеження декількох торгових партнерів (наприклад, Galaxy Digital), кастодіанів (наприклад, Coinbase) та форензичних служб (наприклад, Chainalysis), а також створення нових процесів для бухгалтерського обліку, управління ризиками, тощо.

Отримати доступ до біткойну, купивши ETF від Blackrock, легко. Як це сказала Лін Олден на подкасті TFTC, `Усе, що ETF це, в термінах розробника, це, власне кажучи, API для фіатної системи. Це просто дозволяє фіатній системі краще підключатися до біткойну, ніж раніше`.

Це не означає, що ETFи є ідеальним способом для людей отримати доступ до біткойну. Крім плати за управління, яка супроводжує володінням ETFа, є багато компромісів, які супроводжуються таким продуктом, що може підірвати первинну цінність, надану біткойном—недійніруемою валютою. Хоча ці компроміси виходять за рамки цієї статті, наведена нижче схема демонструє деякі роздуми, що враховуються. Чому біткойн не розіграв дуже цього кварталу? З таким великим темпом прийняття ETFів, може бути сюрпризом, що ціна біткойну зросла лише на 50% за рік. Зрозуміло, якщо 48% найкращих хедж-фондів тепер розподілені, яка ще може бути перспектива?

Хоча у ETFи широкі групи власників, середня виділення установ, які їх володіють, досить скромна. З майже ($1 млрд) хедж-фондів, RIA та пенсійних фондів, які робили виділення, середнє зважене виділення менше 0,20% від AUM. Навіть $2 мільярди від Millennium становили менше 1% їх звітних утримані в акціях 13F.

Перший квартал 2024 року, тому, буде пам`ятатися як час, коли інституції `вийшли з нуля`. Щодо того, коли вони пройдуть далі втизнаними пальцями у воду? Час покаже.

Це гостьовий пост від Сема Бейкера з River. Виражені думки повністю їхні власні і не обов`язково відображають думки BTC Inc або Bitcoin Magazine.

Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR лидеры среди S&P 500 благодаря вложениям в биткоин. Успех компании после решения Майкла Сэйлора продолжает удивлять 😎📈🚀
Просмотреть
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Обзор: Стейкинг Биткоина - новая возможность для держателей BTC получать доход через LST. Протоколы LBTC, UniBTC, SWBTC лидируют. Потенциал роста стейкинга Биткоина высок, если экосистема сервисов развивается. 🚀🌱👌
Просмотреть
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Биткоин в беспорядке из-за влияния Уолл-стрит. Цена упала на фоне роста акций. Институции и ETF оказывают давление. Волатильность, настроения и регулятивные риски усугубляют ситуацию. Розничные инвесторы в опасности. ⚠️📉🔥
Просмотреть
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть