Криптовалюти і токенізація: що варто знати інвесторам

Криптовалюти і токенізація: що варто знати інвесторам

Що повинні знати інвестори криптовалют, коли токенізація поширюється на всі активи

Попри інновації та створення багатства, які створили блокчейн та криптовалюти і поширили по всьому світу та фінансовим ринкам, ці технології та активи також спровокували відновлену розмову про те, як еволюціонуватимуть ринки та платежі в майбутньому. У Сполучених Штатах, зокрема, здається, що ці розмови набувають нового жвавості, оскільки вибори Президента все ближче, але це не враховує більш широкого аспекту. Користь від блокчейну та токенізованих платежів – швидкі, миттєві та дешеві транзакції та облік – очевидна як для фізичних осіб, так і для установ.

Що очікується в цих розмовах далі, токенізація та цифровізація всіх активів представляють значний крок вперед для блокчейну, криптовалют та можливостей токенізації взагалі.

Також варто зазначити, що оцінений розмір цієї можливості; незважаючи на всю інноваційність та реальність криптовалют, цей ринок залишається значно меншим у порівнянні з активами та ринками TradFi. Токенізація цих активів має потенціал змінити це; Blackrock оцінює – та інвестує в – програми для реалізації до $10 трильйонів вартості у токенізації активів реального світу (RWA). Незважаючи на такі інвестиції та попит, проте, є необхідність у певному роді регулювання або підтримки, щоб допомогти цим зусиллям принести очікувані результати.

Саме тому останні слухання з токенізації RWA настільки важливі для криптоінвесторів та сторонників загалом, та мають кілька наслідків для простору в майбутньому. Токенізація прийшла і до Вашингтона.

З Фінансовим комітетом, що нещодавно провів слухання з цієї теми, варто зрозуміти 1) яка значимість цих слухань та 2) що ці слухання вказують на політичний інтерес та попит на токенізовані активи взагалі. Одним з важливих компонентів слухань буде обговорення `Закону про Звіт про Токенізацію 2024 року` (HR 8464). Цей закон вимагає, щоб Федеральна Резервна Система, Корпорація федерального страхування вкладів, Комптролер валютної системи та Правління Національної Кредитної Спілки спільно подали всебічний звіт з фокусом на токенізацію активів.

Залишається побачити, наскільки далеко дійдуть будь-які з цих слухань, запропонованих законів чи майбутніх таких зусиль, але сам факт того, що ці слухання відбуваються, повинен бути приводом для оптимізму. Ураховуючи останні дії Конгресу по SAB 121, прийняття FIT21 в Палаті представників та загальний поворот до більш просперуючого та прокриптового настрою, здається, що криптовалютний простір рішуче перейшов до основного потока політичних дебатів. Фінансові консультанти будуть включати токенізовані активи.

Починаючи з торгівлі ETF в Сполучених Штатах, триває діалог про те, наскільки швидко або як швидко фінансові консультанти та інші інвестиційні професіонали розпочнуть рекомендувати або розподіляти кошти на криптовалютні активи. Хоча досі займаючись волатильністю та правовою неоднозначністю, яка існує й продовжує привертати увагу в токенізованому просторі активів, є факти, що продовжують робити біткоїн та інші криптовалюти привабливими для фінансових консультантів.

Дослідження від Coindesk показує, що 1) біткоїн виявився більш вигідним, ніж великі та малі акції, облігації скарбниці, облігації інвестиційного рейтингу, а також золото та REITs протягом дев`яти з останніх дванадцяти років. Крім того, кореляція біткоїна з усіма іншими основними класами активів була менше 25%, а 1% розподіл поліпшував доходи на 0,67% протягом останніх 11 років. Важливим у цьому контексті є те, що інвестори (та консультанти) не повинні вважати, що біткоїн та криптовалюти принесуть надто оптимістичні доходи, але можуть розподіляти кошти на криптовалюти навіть як нейтральні інвестори.

Токенізація змінить фінансові ринки.

Тенденція до токенізації набирає обертів при обговоренні `коли`, а не `чи`, і ця трансформація змінить те, як фінансові ринки функціонують, а також як інвестори взаємодіють з фінансовими продуктами та послугами. Найбільш значним змінам, які відбудуться від токенізації фінансових активів на загальному рівні, буде швидкість, з якою транзакції та угоди будуть проведені та завершені. Прискорення швидкості транзакцій користуватиметься інституціями, знижуючи витрати та звільняючи капітал для реалізації інших ініціатив, а фізичні особи будуть користуватися миттєвістю токенізованих транзакцій. Власники бізнесу усіх розмірів, але зокрема малі та середні підприємства, побачать менші витрати на обробку транзакцій та швидший доступ до платежів від клієнтів.

Ширші розмови про токенізацію допоможуть також прискорити та сприяти загальному ухваленню криптовалют. Проблема та перешкода для ширшого та більш масового ухвалення – наряд поганих уявлень про волатильність – центруються навколо термінології, що використовується сторонниками та недосконалого розуміння кількісних переваг. Незалежно від того, в якій формі кінцево усвідомлюється токенізація, факт полягає в тому, що токенізація та збільшене інтегрування блокчейну у фінансові ринки все більше нагадує майбутнє фінансових ринків та транзакцій.

Токенізація стає мейнстрімом, і всі учасники ринку мають звернути увагу.

Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Обзор: Цена токена Jupiter снижается на фоне роста объемов операций на DEX. Наблюдается увеличение активных кошельков и общего объема активов. Структура собственности остается ключевой проблемой. Технический анализ указывает на возможное восстановление цены. 📉💼🚀
Просмотреть
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049. Рост волатильности, лидируют SOL, ORDI, XRP. Инвесторы становятся бычьими, выбирая долгосрочные опционы. 🚀📈
Просмотреть
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Крипт журналист: Аналитик Egrag Crypto предсказал рост цены XRP до $24-31, возможно даже до $40. Он использовал анализ Эллиотта и волн. 🚀📈🔥
Просмотреть
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
📈 Bitcoin и Ethereum стабильны после решения ФРС. Neiro и IMX растут, Arkham показывает бычий сигнал с потенциалом роста. Immutable X стала популярной среди игровых разработчиков. 🚀🌐
Просмотреть