Випуск спотових біткоїн-ETF зменшує негативний тиск на ціну криптовалюти - JPMorgan.

Випуск спотових біткоїн-ETF зменшує негативний тиск на ціну криптовалюти - JPMorgan.

Bitcoin зазнає обмеженого негативного тиску на ціну, оскільки процес заборгованості з накопичення по Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в основному завершено, заявляє JPMorgan.

З моменту перетворення GBIT на біржевий фонд Bitcoin два тижні тому, він зазнав виведення капіталу в розмірі 4,3 млрд доларів США, що перевищило прогнози JPMorgan на рівні близько 3 млрд доларів. З цього випливає, що процес заборгованості по GBTC в основному вже має місце, - пишуть аналітики JPMorgan, на чолі з Ніколасом Панігірцоглу, у своїй заяві в четвер.

"В свою чергу, це має означати, що найбільша частина негативного тиску на біткоїн з цього каналу практично вже позаду", - зазначили аналітики.

Ціна біткоїна знизилася на понад 20% за останні два тижні після схвалення спотових біткоїн-ETF у США. Згідно з аналітиками, зняття прибутків з інвестицій у GBTC спричинило зниження ціни біткоїна, проте найгірше вже, схоже, позаду. Однак вони попередили, що якщо комісія GBTC у розмірі 1,5% не буде знижена незабаром, фонд може продовжити виводити капітал, а його ринкові позиції можуть підірвати конкуренти.

"Схоже, що GBTC з'явилися два виступаючих конкурента на ринку біткоїнового ETF: BlackRock і Fidelity, які здобули приблизно 1,9 млрд і 1,8 млрд доларів відповідно. Вони мають значно нижчі комісії, лише 25 базисних пунктів (без знижок), порівняно з 150 базисними пунктами для GBTC", - заявили аналітики. Спотові біткоїнові ETF розширюють процес визначення ціни BTC

Нещодавнє введення спотових біткоїнових ETF в США додає нове розмірнусть до визначення ціни біткоїна, узгоджуючи його з традиційними ринками, особливо з акціями, де ETF є поширеним явищем, зауважили аналітики.

"Хоча на перший погляд введення спотових біткоїнових ETF призводить до більшої фрагментації, на практиці це збільшить глибину ринку і ліквідність, якщо досвід ETF в традиційних класах активів, таких як акції, буде показником", - зауважили аналітики. "Іншими словами, ми очікуємо, що поява спотових біткоїнових ETF зробить процес визначення ціни біткоїна більш ефективним, а не менш ефективним".

На завершення аналітики JPMorgan зазначили, що припущення про запровадження GBTC покритих викликань біржових торгових фондів, якщо воно буде затверджено, стане підтримкою як для фонду, так і для похідних ринків біткоїна.

Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Цена биткойна преодолевает сопротивление и нацеливается на $65 тыс. Быки поднимают цену, сформировав восходящий тренд. Технические индикаторы в сторону роста. 🚀💰
Просмотреть
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
🔝🌍 США лидируют с $12.16 млрд биткойнов, Великобритания, Бутан и Сальвадор следующие. США активны, Великобритания пассивна, Бутан и Сальвадор часто проводят транзакции. Каждое правительство имеет уникальный подход к управлению своими крипто-активами.
Просмотреть