Bitcoin критикує Berkshire Hathaway: падіння на біржі.

Bitcoin критикує Berkshire Hathaway: падіння на біржі.

‘Bitcoin Fixes This’: Посібники по Bitcoin спрямовують свої стріли в сторону Berkshire Hathaway через помилку на біржі

Прихильники Bitcoin засміялися над CEO Berkshire Hathaway Ворреном Баффетом у понеділок після того, як компанія мільярдера, схоже, понизилась на 99% вартості.

О 9:49 ранку за східним часом, кількість класу A Berkshire (BRK.A) раптово впала з $621,000 до всього $185 за штуку, що змусило Нью-Йоркську фондову біржу (NYSE) тимчасово призупинити торгівлю цим активом.

Насправді, великий спад був спричинений невизначеною технічною проблемою на NYSE, яка вплинула на цілий ряд інших великих компаній, включаючи Банк Монреаля (BMO). Проблема була врегульована протягом кількох годин, торгівля відновилася, і BRK.A фактично закрилася день з ростом 0,59%.

Тим не менш, надмірно велика червона свічка не була виглядом для Баффетта, особливо як для того, хто гостро критикував Bitcoin та інші криптовалюти, назвавши їх занадто спекулятивними та волатильними.

“Хто тепер отрута для щурів,” пише CEO Blockstream Адам Бек у понеділок. “Квадратна отрута для щурів” - так Баффетт назвав Bitcoin у травні 2018 року, де він сказав, що “радо купив би п`ятирічний варант на кожну з криптовалют.” З того часу BRK.A зросла приблизно на 114%, тоді як Bitcoin збільшився приблизно на 600%.

Партнер Баффетта і пізній віце-голова Charlie Munger також був одним із найжорстких критиків криптовалют, назвавши Bitcoin “дурним” та “злим” інвестуванням, що “дуже ймовірно йде до нуля.”

Багато хто посміялися з миттєвого знищення чистого капіталу Баффетта та можливості інвестування. “Нарешті я маю шанс придбати Воррена Баффетта,” сказав мільярдер та засновник Tron Джастін Сан.

“Якби ви купили $500 Berkshire Hathaway 10 хвилин тому, він зараз би коштував понад $2 мільйони,” - сказав власник криптопереписки “грег” після відновлення акцій. “Подумайте над цим.”

Інші, як криптовалютна біржа Kraken, зауважили, що торгівля Bitcoin ніколи не може бути зупинена, як BRK.A було на NYSE. “Bitcoin виправляє це,” пише відомий розкладник Єдвард Сноуден з приводу цієї проблеми.

Хоча мережа Bitcoin є 24/7 і ніколи не зникає, різні централізовані біржі вже тимчасово зупиняли торгівлю і виводи Bitcoin - іноді назавжди. Багато з них також мали свою частку вибухових цінових помилок, включаючи спалах Bitcoin нижче $9,000 на BitMEX всього два місяці тому.

Баффетт ніколи публічно не відповів на раптове падіння Berkshire, хоча аккаунти мемів були впевнені в тому, щоб покласти в його уста деякі слова, нагадуючи про попередні криптовалютні катастрофи.

Відредаговано Раяном Озавою.

Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Аналитическая компания предупреждает: Биткойн может войти в медвежий рынок. Три сценария: новый пик цены, медвежий рынок с марта 2024, или оптимистичная реаккумуляция 📉 #криптовалюты
Просмотреть
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR лидеры среди S&P 500 благодаря вложениям в биткоин. Успех компании после решения Майкла Сэйлора продолжает удивлять 😎📈🚀
Просмотреть
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Обзор: Стейкинг Биткоина - новая возможность для держателей BTC получать доход через LST. Протоколы LBTC, UniBTC, SWBTC лидируют. Потенциал роста стейкинга Биткоина высок, если экосистема сервисов развивается. 🚀🌱👌
Просмотреть